Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdag den 30 januari kl 16.30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredag den 31 januari kl 8.00.

Medtech4Health: Implementering av medicintekniska lösningar inom vård och omsorg 2025

Med den här utlysningen vill vi ge vård- och/eller omsorgsorganisationer möjlighet att arbeta effektivt med implementering av nya innovativa medicintekniska lösningar. Lösningarna ska tydligt bidra till att lösa en definierad utmaning i den sökandes verksamhet.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Implementera och utvärdera nya medicintekniska lösningar eller tjänster. Analysera vilka behov som finns för att anpassa tjänster, processer och organisation för att möjliggöra implementering av nya lösningar.

Vem kan söka?

Koordinator ska vara en vård- och/eller omsorgsorganisation som tar emot patienter/brukare och ansvarar för den verksamhet där lösningarna ska implementeras. Samverkan med andra aktörer är önskvärt men ej nödvändig.

Hur mycket kan ni söka?

Ni kan söka mellan 300 000 och 1 500 000 kronor. Bidraget får motsvara maximalt 40 procent av projektets totala stödberättigande kostnader.

Viktiga datum

  • Utlysningstext för erbjudandet

    Tips: För att skapa en PDF med all information om erbjudandet klickar du Ctrl+P och väljer PDF för att spara innehållet.

    • Med denna utlysning vill Medtech4Health stärka möjligheterna för vård- och omsorgsorganisationer att implementera nya innovativa medicintekniska produkter eller lösningar i sin verksamhet.

      Projekten ska bidra till den kliniska implementeringen och koordinerande projektpart ska vara en vård- eller omsorgsorganisation som bedriver etablerad verksamhet för rutinvård eller omsorg och tar emot patienter eller brukare. Organisationen ska ansvara för den verksamhet där lösningarna implementeras. Koordinerande projektpart kan också vara en organisation som har uppdraget att implementera i ett antal vård- eller omsorgsorganisationer, exempelvis en upphandlingsenhet eller en inköpscentral.

      Vi ser gärna att projekten samverkar med till exempel myndigheter, upphandlingsenheter, medicintekniska avdelningar, akademi eller institut, företag eller patientorganisationer. Regionalt och kommunalt samarbete ses som mycket positivt.

      För utlysningen finns en avsatt budget på 10 miljoner kronor. Projekt kan finansieras med lägst 300 000 kronor och högst 1 500 000 kronor under maximalt två år. Bidraget får motsvara maximalt 40 procent av projektets totala stödberättigande kostnader.

    • Nya medicintekniska lösningar behöver implementeras snabbare för att bidra till att möta de utmaningar som vård och omsorg står inför. Med denna utlysning vill Medtech4Health stärka förmågan att implementera nya innovativa medicintekniska produkter och lösningar i organisationer inom vård och omsorg. Implementeringen innebär ofta att produkterna eller lösningarna behöver anpassas för att möta de specifika behoven hos en vård- eller omsorgsgivare. Detta kan innebära förändringar i exempelvis processer och organisation för att säkerställa en framgångsrik implementering.

      Bidra till en hållbar systemomställning

      Vinnova har i uppdrag att främja hållbar tillväxt och systemomställning. För att genomföra hållbar systemomställning har Vinnova valt att utgå från FN:s globala hållbarhetsmål, definierade i Agenda 2030. Där prioriterar Vinnova två perspektiv: jämställdhet och klimatomställning. Alla insatser och projekt som Vinnova finansierar bedöms utifrån hur de bidrar till dessa perspektiv.

      Vinnova följer därför alltid upp och bedömer detta:

      • Om kvinnor och män på ett jämställt sätt deltar i projektet, tar del av bidraget samt har inflytande och makt över projektet.
      • Hur väl projektet analyserar och tar ställning till om det finns köns- eller genusaspekter som är relevanta för projektets problemformulering, lösningar och effekter.
      • Hur väl projektet bidrar till klimatomställningen med fokus på:
        - minskade utsläpp av växthusgaser  
        - minskade utsläpp av miljöföroreningar 
        - ökad cirkularitet och resurseffektivitet  

      Jämställd innovation – vad det innebär för dig som söker bidrag från oss

      Agenda 2030 som drivkraft för innovation

      Utlysningen ska bidra till en mer jämställd, och hållbar vård och omsorg. Med det menar vi att parterna i projektet förväntas aktivt verka för jämställdhet samt bidra till minskad negativ påverkan på miljö och klimat. Det gäller både vid utveckling av projektet, bemanning, innehåll och genomförande samt vid analys av effekterna för den lösning som projektet arbetar med.

      De medicintekniska lösningar som Medtech4Health vill prioritera i denna utlysning ska:

      • bidra till ökad jämställdhet inom vård och omsorg
      • minska negativ påverkan på miljö och klimat
      • bidra till att använda vård- och omsorgsresurserna mer ekonomiskt.
      • minska transportbehov av personer och varor
      • minska resurs- och energiförbrukning samt utsläpp av giftiga avfall vid tillverkning och användning

      Vi uppmanar sökande att titta på aspekter som:

      • Vilket värde projektet skapar och för vem samt hur detta objektivt ska mätas samt följas upp.

      Tänk särskilt på jämställdhet när ni:

      • undersöker behovet eller lösningens problemområde och nyttiggörande:  Vem som utvecklar idéer och lösningar samt vilka brukar- eller patientgrupper som gynnas av dem och hur detta genomförs
      • definierar målgruppen och hur ni inkluderar den i utvecklingsarbetet
      • sätter samman projektgrupp, eventuell styrgrupp eller fokusgrupp och bjuder in andra projektdeltagare
      • planerar arbetsfördelning, deltagande, makt och inflytande i projektet
      • planerar hur effekterna av föreslaget projekt ska mätas och utvärderas

      Handboken "Inkluderande innovation - En handbok inom medicinteknik" är framtagen av Medtech4Health som vägledning för de aktörer som är i inledningsfasen av sitt arbete med jämställdhet och inkludering.

      Handbok för Inkluderande innovation

      Verktyget ”Användarmedverkan i praktiken” samt andra verktyg som kan vara användbara i projektet finns på www.medtecharena.se varför sökande rekommenderas att titta på dessa inför ansökan.

      Tillgängliggöra vetenskapliga publikationer och resultat

      När resultat från forskning och innovation görs fritt tillgängliga kan fler bidra till att lösa samhällsutmaningar. Den här utlysningen ska bidra till att tillgängliggöra resultat för alla. Det innebär att all resultatpublicering, inte bara vetenskaplig, ska ske med öppen tillgång.

    • Utlysningen riktar sig till offentliga och privata vård- och omsorgsorganisationer som vill förbättra sin verksamhet genom att implementera nya medicintekniska lösningar.

      Området som definierar medicinteknik är mycket brett. En produkt är medicinteknisk om dess syfte är att diagnosticera, behandla, lindra eller bota en åkomma. Medicinteknik inkluderar en mängd olika produkter till exempel röntgen- och strålbehandlingsapparatur, ortopediska implantat, stentar, skalpeller, journalsystem, rollatorer, pacemakers, dialysapparater och appar.

      Det är positivt om projekten samverkar med till exempel myndigheter, upphandlingsenheter, akademi, företag eller patientorganisationer. Regionalt och kommunalt samarbete ses som mycket positivt.

      Begrepp som används i utlysningstexten:

      • Implementering
        Implementering är de tillvägagångssätt som används för att införa nya metoder i en verksamhet. Om man tar hjälp av den kunskap som finns om implementering är det betydligt större chans att förändringsarbetet går som planerat. (definition från Socialstyrelsen)
      • Vårdgivare
        Statlig myndighet, region, kommun, annan juridisk person som bedriver etablerad hälso- och sjukvårdsverksamhet för rutinvård och som tar emot patienter.
      • Omsorgsgivare 
        Myndighet som har ansvar för eller utför insatser för äldre personer eller personer med funktionsnedsättning (offentlig omsorgsgivare) och juridisk person som utför sådana insatser (privat omsorgsgivare).
      • Brukare 
        Person som får individuellt behovsprövade insatser från socialtjänsten.
      • Patient 
        Person som får eller är registrerad för att få hälso- och sjukvård.
      • Medicinteknisk produkt
        Produkt som används för att påvisa, förebygga, övervaka, behandla eller lindra en sjukdom; påvisa, övervaka, behandla, lindra eller kompensera en skada eller en funktionsnedsättning; undersöka, ändra eller ersätta anatomi eller en fysiologisk process eller kontrollera befruktning.
    • För att komma i fråga för finansiering ska projektet omfatta minst en av följande aktiviteter:

      • Testa och utvärdera nya medicintekniska lösningar, samt analysera behovet av att anpassa tjänster, processer och organisation för att kunna införa lösningen.
      • Utvärdera värdet och nyttan av lösningen för patienter, brukare, anhöriga eller personal, eller den ekonomiska vinsten av införandet.
      • Definiera krav och behov för att möjliggöra anpassning eller upphandling av en ny innovativ medicinteknisk lösning.

      Aktiviteterna ska rymmas inom stödgrunden experimentell utveckling, som förenklat kan beskrivas som att kombinera, forma och använda befintliga kunskaper för att ta fram nya eller förbättrade produkter, processer eller tjänster.

      För fullständig definition, se Stödgrunder och stödnivåer för bidrag

      Vi finansierar inte projekt eller aktiviteter som:

      • avser fysisk produkt eller tjänst som redan är implementerad på marknaden
      • avser läkemedel eller bioteknik*
      • avser en veterinärmedicinsk idé
      • ska utföra kliniska studier för att erhålla CE-märkning, FDA-godkännande eller motsvarande regulatoriskt godkännande i andra länder.
      • affärsutveckling eller marknadsföring
      • immaterialrättsliga aktiviteter
      • genomförandet av rutinmässiga eller återkommande ändringar av befintliga varor, tillverkningsmetoder, tillverkningsprocesser och tjänster.

      Projektansökan ska tydligt beskriva:

      • Utmaningen man avser att lösa eller förbättra i den sökandes verksamhet.
      • Den bedömda nyttan för patient, brukare och samhälle då lösningen implementeras.
      • Projektets förväntade slutresultat samt hur lösningen ska skalas upp eller attrahera följdinvesteringar för vidare utveckling.
      • Hur effekterna av implementeringen ska mätas.

      Projektresultatet ska på sikt bidra till att den sökandes vård-och omsorgsverksamhet förbättras och ge ökad kvalitet för individ.

      * Läkemedel kan dock vara en komponent i ett koncept där medicinteknik används för exempelvis dosering eller injektioner. Det kan också vara projekt med implantat som är ytbehandlat med läkemedel för prevention av komplikationer.

      Vilka kostnader kan finansieras?.

      Vinnovas finansiering omfattas av regler om statligt stöd. Reglerna styr vilka slags kostnader som vi kan finansiera. Dessa kallas stödberättigande kostnader.

      I den här utlysningen är dessa typer av kostnader stödberättigande:

      • Personalkostnader: Löner, sociala avgifter och andra personalavgifter.
      • Utrustning, mark och byggnader: Instrument, utrustning och hyra för annan lokal än ordinarie verksamhetslokal.
      • Konsult- och licenskostnader: Konsulttjänster, kunskap och patent som köpts eller används på licens från en utomstående aktör. Kostnader för konsulttjänster från utomstående får utgöra maximalt 20 procent av en projektparts budget.
      • Övriga direkta kostnader: Till exempel materiel, förrådsartiklar och resor som är nödvändiga för att genomföra projektet.
      • Indirekta kostnader (overhead): Kostnader som inte uppkommit som en omedelbar följd av men kan relateras till projektet, till exempel ordinarie lokaler och städning.
        Indirekta kostnader får utgöra maximalt 30 procent av personalkostnader. Universitet, högskolor samt vissa forskningsorganisationer och statliga myndigheter har högre maxgränser beroende på typ av verksamhet.

      För mer detaljerad information om vilka kostnader som Vinnova kan finansiera, se Anvisning till stödberättigande kostnader

      Vilka krav gäller för kostnader som Vinnova finansierar?

      För att en kostnad ska vara stödberättigande måste den vara nödvändig för aktiviteterna i projektet. Projektkostnader måste också vara korrekt bokförda och särredovisas från organisationens övriga kostnader. En organisation får heller inte ta upp någon annans kostnader som sina egna.

      För mer detaljerad information om vilka krav, begränsningar och undantag som gäller, se Anvisning till stödberättigande kostnader

    • Reglerna om statligt stöd styr också hur stor andel av kostnaderna som Vinnova kan finansiera. Detta bestäms individuellt för varje organisation. Vinnova skiljer därför på hur stort bidrag projektet kan få, och hur mycket varje deltagande projektpart kan få.

      Hur stort bidrag kan projektet få?

      För utlysningen finns en avsatt budget på 10 miljoner kronor. Projekt kan finansieras med lägst 300 000 kronor och högst 1 500 000 kronor under maximalt två år. Bidraget får motsvara maximalt 40 procent av projektets totala stödberättigande kostnader

      Hur stort bidrag kan en projektpart få?

      Hur stort bidrag varje deltagande projektpart kan få beror främst på:

      • vilka aktiviteter som parten ska genomföra i projektet
      • partens storlek och verksamhet

      I den här utlysningen ger Vinnova stöd till experimentell utveckling.

      Vad är experimentell utveckling?

      Experimentell utveckling kan förenklat beskrivas som att kombinera, forma och använda befintliga kunskaper för att ta fram nya eller förbättrade produkter, processer eller tjänster.

      För fullständig definition, se Stödgrunder och stödnivåer för bidrag

      Hur stor andel av kostnaderna kan vi finansiera?

      Organisationens storlek och typ av aktivitet avgör hur stor andel av kostnaderna vi kan finansiera, det vill säga den maximala stödnivån.

      Aktivitet Litet företag Medelstort
      företag
      Stort företag
      Maximal stödnivå
      Experimentell utveckling 45% 35% 25%
      Om projektet omfattas av någon av bonusgrunderna. Se vad som menas med bonusgrund nedan. 60% 50% 40%

      Bonusgrunder

      Om projektet omfattas av någon av dessa bonusgrunder kan vi finansiera en högre andel av kostnaderna enligt tabellen:

      • Faktiskt samarbete: Viss nivå av samarbete mellan små och större företag, mellan företag i två olika europeiska länder eller mellan forskningsorganisationer och företag.
      • Spridning av resultat: Omfattande spridning genom exempelvis konferenser eller öppna databaser.
      • Annan bonusgrund.

      För fullständig information om dessa bonusgrunder, se Stödgrunder och stödnivåer för bidrag

      Vi beviljar bidrag i enlighet med artikel 25 i EU-kommissionens förordning om allmänna gruppundantag (GBER).

      De minimis-stöd (stöd av mindre betydelse)

      Hur stort bidrag kan en projektpart få?

      I den här utlysningen kan vi också ge de minimis-stöd, även kallat stöd av mindre betydelse. Vi kan finansiera upp till 100 procent av en projektparts kostnader.

      En organisation kan ta emot maximalt 300 000 euro över en treårsperiod i den här stödformen, oavsett finansiär och projekt. Det betyder att om samma organisation tagit emot stöd av mindre betydelse i andra projekt från andra finansiärer tidigare, påverkar det hur stort stödet kan bli i den här utlysningen.

      Lämna in ett intyg om de-minimistöd när ni skickar in ansökan. Det krävs för att vi ska kunna bevilja detta stöd.

      Intyg om de minimis-stöd hittar du på denna sida

      Vi beviljar bidrag i enlighet med EU-kommissionens förordning (2023/2831) om stöd av mindre betydelse.

      Inte statsstöd

      Hur stort bidrag kan en projektpart få?

      I den här utlysningen ger vi även stöd till organisationer som inte bedriver ekonomisk verksamhet. Med det menas att organisationen inte erbjuder en tjänst eller produkt på en marknad. Hit räknas oftast offentligt finansierade vård- och omsorgsgivare, universitet och högskolor, forskningsinstitut och andra organisationer.

      Offentligt finansierad vård- och omsorgsverksamhet som utförs av privata vård- och omsorgsorganisationer räknas oftast som icke-ekonomisk verksamhet om kostnaderna ligger i den icke-ekonomiska och offentligt finansierade delen av verksamheten.

      Vi kan finansiera upp till 100 procent av en sådan organisations kostnader.

      Hur avgör ni om en organisation bedriver ekonomisk verksamhet?

      En organisation som erbjuder någon form av tjänst eller produkt på en marknad anses bedriva ekonomisk verksamhet och kan inte beviljas den här formen av stöd. Det har ingen betydelse hur organisationen finansieras, om den är offentlig eller privat, eller om den har ett vinstsyfte. Det spelar heller ingen roll vilken rättslig form verksamheten har. Till exempel om det är ett aktiebolag, ett handelsbolag, en ekonomisk förening, en ideell förening eller en stiftelse.

      Är ni osäkra på om en organisation i ert projekt bedriver ekonomisk verksamhet, kontakta utlysningsansvarig. Organisationen ansvarar dock själv för att bedöma om den bedriver ekonomisk verksamhet.

    • För att Vinnova ska ta ställning till och bedöma er ansökan måste den uppfylla vissa formella krav. Är kraven inte uppfyllda, avslås ansökan direkt.

      Krav på organisationsform hos projektparter

      • Koordinerande projektpart ska vara en vård-eller omsorgsorganisation som tar emot patienter eller brukare och ansvarar för den verksamhet där lösningarna ska implementeras.
      • Alla projektparter ska vara juridiska personer. Vinnova beviljar inte bidrag till enskilda firmor.
      • Den koordinerande parten ska vara en svensk juridisk person och bedriva verksamhet i Sverige.

      Krav på projektet

      • Projektledaren ska vara anställd hos en av projektparterna.
      • Projektet får inte påbörjas innan ansökan lämnas in.
      • Kostnader för konsulttjänster från utomstående får utgöra maximalt 20 procent av en projektparts budget.

      Krav på ansökan

      • Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska.
      • Ansökan ska innehålla projektbeskrivning samt cv för projektledare och nyckelpersoner för samtliga projektparter.
    • Vad bedöms?

      Potential

      • I vilken utsträckning projektet har förutsättningar att leda till faktisk implementering av nya medicintekniska lösningar vilket inkluderar en plan för långsiktig finansiering.
      • I vilken utsträckning den nya lösningen skapar nytta för patienter, brukare och anhöriga samt förbättrar vård och omsorgsverksamheten där lösningen ska implementeras.
      • I vilken utsträckning lösningen har potential att skalas upp och spridas nationellt och internationellt och därmed skapa vidare nytta.
      • Hur väl projektet bidrar till klimatomställningen med fokus på:
        - minskade utsläpp av växthusgaser  
        - minskade utsläpp av miljöföroreningar 
        - ökad cirkularitet och resurseffektivitet  
      • Hur väl projektet bedöms bidra till ökad jämställdhet.

      Aktörer

      • Hur väl sammansatt projektteamet är när det gäller könsfördelning. Samt hur väl makt och inflytande fördelas mellan kvinnor och män i projektteamet.
      • Hur väl sammansatt projektteamet är med avseende på kompetens, erfarenhet och engagemang.
      • Projektledarens kompetens och erfarenhet för att framgångsrikt leda projektet.
      • I vilken utsträckning projektet har relevant involvering och inkludering av patienter, brukare, anhöriga, användare eller behovsägare.
      • I vilken utsträckning samarbete sker mellan region eller kommungränser.
      • I vilken utsträckning projektteamet har tillgång till relevant kompetens inom hållbarhet.

      Genomförbarhet
      I vilken utsträckning:

      • Vård- eller omsorgsgivare är tydligt drivande i projektets genomförande.
      • Aktiviteterna i projektplanen är ändamålsenliga för att uppsatta projektmål ska kunna nås.
      • Vård- och eller omsorgorganisationen är engagerad och involverad i projektet.
      • Projektets planerade aktiviteter bedöms kunna genomföras i enlighet med budget och tidsplan.
      • Hur väl jämställdhet integrerats i projektplanen.
      • Hur väl hållbarhetsaspekter integrerats i projektplanen.

      Hur bedöms ansökningar?

      Ansökan bedöms i konkurrens med övriga inkomna ansökningar till utlysningen. 

      Så här ser beslutsprocessen ut: 

      1. Ansökan inkommer till Vinnovas e-tjänster.
        Alla ansökningar som uppfyller formella krav bedöms av en sammansatt grupp av särskilt utsedda och förordnade bedömare, samt Vinnovas interna bedömare.
      2. Vinnova fattar beslut om vilka projekt som ska finansieras.  
      3. Beslut meddelas till sökande. 

      Vinnova bedömer även organisationers ekonomi

      Innan Vinnova beslutar om finansiering görs också en samlad bedömning av den organisatoriska och finansiella statusen hos de som får bidrag. Vinnova använder sig av information från kreditupplysningar, för närvarande från Dun & Bradstreet.

      För att Vinnova ska bevilja finansiering gäller detta:

      • Organisationer som söker bidrag för personalkostnader måste vara registrerade som arbetsgivare hos Skatteverket
      • Organisationer får inte vara på obestånd, genomgå likvidation eller företagsrekonstruktion. De ska heller inte ha obetalda skulder hos Kronofogdemyndigheten.
      • Aktiebolag får inte ha förbrukat hälften eller mer av sitt aktiekapital.
      • Om vi begär måste små och medelstora företag kunna visa att de har ekonomisk täckning att genomföra projektet enligt sin budget i ansökan. De kan inte använda offentliga bidrag eller egna medel avsedda för andra projekt för att täcka projektkostnader i denna utlysning.
    • När Vinnova bedömt alla ansökningar, skickas ett beslut där er ansökan antingen beviljas eller avslås. I beslutet anges hur mycket bidrag varje part i projektet beviljas. Beslutet kan inte överklagas.

      Vad gäller om ni beviljas finansiering?

      Om er ansökan beviljas måste ni följa Vinnovas allmänna villkor för bidrag.

      Villkoren innehåller bland annat detta:

      • Att ni ska underteckna ett särskilt dokument där ni godkänner er medverkan och åtar er att genomföra projektet.
      • Att ni ska rapportera hur det går, era kostnader och uppnådda resultat till Vinnova regelbundet under projekttiden.
      • Är ni flera parter måste ni komma överens om era inbördes rättigheter och skyldigheter i projektet i ett avtal. Det kan ta tid att få ett projektavtal på plats, så sätt gärna i gång detta innan projektet startar.
      • Hur resultatet ska komma till användning samt hur vetenskaplig publicering ska ske.

      Se våra allmänna villkor samt få hjälp med att förstå och uppfylla dem

      Eftersom utlysningen ingår i ett strategiskt innovationsprogram gäller även dessa särskilda villkor:

      • När ni ansöker ska ni skicka en projektsammanfattning, till Medtech4Health, kontakt@medtech4health.se. Projektsammanfattningsmall finns på utlysningens webbsida.
      • Åtminstone en projektpart ska representera projektet vid Medtech4Healths konferenser och andra aktiviteter, ungefär 1-2 gånger per år.
      • När information eller resultat från projektet delas ska det anges att arbetet utförts med finansiering från det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health en gemensam satsning av Vinnova, Formas och Energimyndigheten.
      • När ni slutrapporterar till Vinnova ska ni även skicka en sammanfattning av projektresultaten till Medtech4Health via e-post: kontakt@medtech4health.se. Dessa får inte innehålla konfidentiella eller känsliga uppgifter inklusive kopia på vetenskapliga eller andra publikationer.

      Vi kan även besluta att lägga till kompletterande särskilda villkor för enskilda projekt. De framgår i så fall av beslutet.

      Ni behöver även följa dessa anvisningar som gäller för den här utlysningen:

      Kan ni behöva betala tillbaka bidrag?

      Om ni inte följer Vinnovas villkor kan ni bli återbetalningsskyldiga. Det gäller också om ni beviljats bidrag felaktigt eller med för högt belopp.

    • För att söka finansiering fyller ni i en ansökan i Vinnovas e-tjänst. Ansökan innehåller frågor om projektet, deltagande projektparter och budget.

      Till ansökan bifogar ni även dessa bilagor:

      • Projektbeskrivning
        Projektbeskrivningen ska följa mallen som hämtas på utlysningens webbsida och vara skriven med typsnittet Arial, 11 punkters text.
      • CV-bilaga med CV för projektledaren och nyckelpersoner från samtliga projektparter. CV-bilagan ska följa mallen som finns längre ner på denna webbsida. Varje persons CV får omfatta max en A4-sida med typsnittet Arial, 11 punkters text.
      • Intyg om stöd av mindre betydelse: Obligatorisk för organisationer som söker stöd av mindre betydelse/de minimis-stöd.

      När ni ansöker ska ni skicka en projektsammanfattning, till Medtech4Health kontakt@medtech4health.se.

      Projektsammanfattningen ska följa mallen som hämtas på utlysningens webbsida:

      • Projektsammanfattning i särskild bilaga som maximalt får omfatta en stående A4-sida. Projektsammanfattning ska skickas till med programkontoret för Medtech4Health och ska därför inte innehålla konfidentiella eller andra känsliga uppgifter. Projektsammanfattningen ingår inte i bedömningsprocessen.

      Så går ansökningsprocessen till

      Påbörja ansökan i god tid

      Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i mallar kan ta flera dagar, eftersom det bygger på analyser ni ska göra.

      I Vinnovas e-tjänst kan ni börja fylla i uppgifter och sedan fortsätta vid ett senare tillfälle. Ni kan också dela ut behörigheter till andra som ni vill ska bidra i ansökan. När ansökan är färdig markerar ni den som klar.

      Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan markera den som klar för att den ska registreras när utlysningen stänger.

    • När utlysningen stänger registreras er ansökan. Då skickar Vinnova en e-postbekräftelse till den som står för användarkontot, projektledaren och firmatecknaren. Om ni inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av er till Vinnova.

      När utlysningen stängt kan ni inte ändra något i ansökan. Då kan ni bara komplettera om vi ber om det.

      Vem kan läsa er ansökan?

      Er ansökan kommer att läsas av medarbetare på Vinnova och de externa bedömare som medverkar i den här utlysningen. Alla arbetar under tystnadsplikt.

      Ansökningar som lämnas in till Vinnova blir allmänna handlingar. Det innebär att Vinnova måste lämna ut dem om de efterfrågas. Men Vinnova sekretessbelägger uppgifter som skulle kunna innebära ekonomisk skada för den enskilde om de lämnas ut. Det kan till exempel vara uppgifter om affärs- och driftförhållanden, uppfinningar eller forskningsresultat.

      Handlingar ni skickar till Medtech4health omfattas inte av Vinnovas bestämmelser kring sekretess. Därför bör de inte innehålla konfidentiella eller känsliga uppgifter.

      Så hanterar Vinnova allmänna handlingar och sekretess

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Mallar och bilagor för ansökan

    Här kan ni ladda ner mallar som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall. Här finns också eventuella bilagor med användbar information inför ansökan.

    Projektbeskrivningsmall Medtech4Health: Implementering av medicinteknik i vård och omsorg 2025 (docx, 55 kB) CV-mall Medtech4Health: Implementering av medicinteknik i vård och omsorg 2025 (docx, 224 kB) Projektsammanfattningsmall Medtech4Health (docx, 43 kB)

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Lena Strömberg, programdirektör Medtech4Health

    Kontaktperson angående utlysningens bakgrund, syfte och önskade effekter

    +46 70 855 68 78

    Sanna Edlund

    Kontaktperson angående bedömningsprocessen, juridiska frågor och övriga frågor om utlysningens innehåll

    +46 8 473 31 63

    Mia Olsson

    Administrativa frågor

    +46 8 473 31 18

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Diarienummer 2024-04024