Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Matchning för innovation: affärsdrivet innovationssamarbete mellan kunskapsintensiva startupbolag och etablerade organisationer

Är ni en intermediär som kan skapa kontakter mellan startupbolag med förmåga och vilja att skala upp sin affär och aktörer som ser värdet av innovationssamarbete med nya, innovativa bolag? Vinnova kan i denna utlysning finansiera verksamheter för matchmaking som stimulerar ökat innovationssamarbete mellan startupbolag och etablerade organisationer med uttalade innovationsbehov. Målet är att skapa fler affärsdrivande relationer för startupbolagen, samtidigt som de etablerade organisationerna får ta del av nya innovativa lösningar.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Matchmaking-verksamheter som stimulerar affärsdrivna innovationssamarbeten mellan startupbolag och etablerade organisationer.

Vem kan söka?

Utlysningen riktar sig till enskilda intermediärer eller konsortier av intermediärer med dokumenterad kompetens och erfarenhet av att sammanföra startupbolag och etablerade organisationer.

Hur mycket kan ni söka?

Utlysningens totala budget är 30 miljoner kronor. Max projektlängd är 3 år.

Viktiga datum

  • Utlysningstext för erbjudandet

    Tips: För att skapa en PDF med all information om erbjudandet klickar du Ctrl+P och väljer PDF för att spara innehållet.

    • Utlysningen erbjuder finansiering för verksamheter som syftar till att öka affärssamarbeten mellan startupbolag med tillväxtpotential och etablerade organisationer.

      Utlysningen riktar sig till intermediärer som har en etablerad matchmaking-verksamhet, se definition nedan. Etablerade organisationer får härigenom sina uttalade innovationsbehov uppfyllda, och startupbolagen får stöd i att öka takten i sin kommersialisering och accelerera innovativa lösningar närmare marknad.

      Finansieringen ska täcka kostnaden för intermediären att kvalitetssäkra att startupbolagen har rätt mognad för en effektiv matchmaking och andra tillhörande aktiviteter. Själva matchningen ska kunna hjälpa företagen och kunderna att förstå varandra. Finansieringen ska även ge möjlighet att följa upp och kvalitetssäkra startupbolagens interaktion med de etablerade organisationerna.

      Definitioner

      Startupbolag: syftar på Sverigebaserade, unga, kunskapsintensiva småbolag med förmåga och vilja att skala upp sin affär internationellt även kallat startups eller scaleups. De har behov av att utveckla och validera sitt erbjudande, sin affärsmodell och säljprocess. Med unga småbolag avses i denna utlysning bolag som är yngre än 10 år och har maximalt 20 anställda.

      Etablerade organisationer: syftar på privata företag, offentliga organisationer samt andra former av organisationer som stiftelser med flera, som inte faller inom definitionen startupbolag. I vidare mening avses organisationer som vill ingå i innovationssamarbeten och genomföra affärer med startupbolag och därmed kan agera tidig riskvillig kund till dessa bolag.

      Intermediär: syftar på utföraren av aktiviteterna med startupbolag/etablerade organisationer som beskrivs i utlysningstexten.

      Matchning: även kallat matchmaking, innebär att ett startupbolag och en etablerad organisation genom en kvalificerad matchningsprocess får kontakt i syfte att hitta en samarbetsform kring innovativa lösningar.

      Innovationssamarbete: syftar på samarbetsformer där startupbolagets nya lösningar svarar mot behov och efterfrågan hos etablerade organisationer. Former för detta kan innefatta piloter, så kallade proof of concept med flera. 

    • Med detta erbjudande vill vi finansiera verksamheter för matchmaking som stimulerar ökat innovationssamarbete mellan startupbolag och etablerade organisationer med uttalade innovationsbehov. Målet är att skapa fler affärsdrivande relationer för startupbolagen samtidigt som upptagningen av innovativa nya lösningar hos de etablerade organisationerna ökar.

      Syftet med erbjudandet är att skapa ökade synergier som är ömsesidigt gynnsamma och komplementära. Unga företageres drivkrafter, snabbrörlighet och innovationsförmåga ska kunna kopplas samman med målorganisationernas infrastruktur, interna resurser och marknadsinsikter. De affärsdrivande relationer och affärer som skapas ska dels prioritera att ge svenska startupbolag en dörr till internationella kunder och marknader. Men även bidra till en hållbarhetsdriven utveckling av samhället och ekonomin enligt Vinnovas instruktion. 

      Jämställd innovation – vad det innebär för dig som söker bidrag från oss

      Agenda 2030 som drivkraft för innovation

    • Utlysningen riktar sig till enskilda intermediärer eller konsortier av intermediärer med dokumenterad kompetens och erfarenhet av att sammanföra kunskapsintensiva startupbolag och etablerade organisationer. En förutsättning för detta är att sökanden ska ha nära tillgång till industrinätverk och relationer till etablerade organisationer.

      Sökanden behöver också uppvisa erfarenhet av att ha arbetat med startupbolag, samt har tillgång till nätverk där man finner de startupbolag som är relevanta för denna utlysning. Sökanden ska även kunna uppvisa förståelse för arbete mot flera olika branscher och genom ett rikstäckande perspektiv.

      Vinnova ser även behov av att intermediären har förmåga att hjälpa svenska startupbolag hitta relevanta internationella samarbetspartners och nätverk.

    • Vilka krav gäller för kostnader vi finansierar?

      Bidrag från Vinnova som ges till företag och andra organisationer som bedriver ekonomisk verksamhet begränsas av reglerna om statligt stöd. Sökande i denna utlysning är att betrakta som en intermediär i systemet där de egentliga mottagarna av Vinnovas statsstöd är startupbolagen. Intermediären blir därmed bidragsmottagare men transfererar, via levererade tjänster till startupbolagen, hela värdet av det mottagna bidraget till statsstöd i startupbolagen. Det är således startupbolagen som är mottagare av det statsstödet, inte intermediären. Intermediären bär ett ansvar att redogöra för de faktiska bidragsmottagarna för det stöd som tillhandahålls.  
      Se nedan illustration.

      De startupbolag som erbjuds intermediärens tjänster ska uppfylla kraven för statsstöd enligt någon av nedanstående två stödgrunder:

      • Enligt artikel 22 i Kommissionens förordning (EU) nr 651/2014 av den 17 juni 2014 (det allmänna gruppundantaget, GBER), samt 7 § förordningen (2015:208) om stöd till forskning, utveckling samt innovation.
      • För det fall företaget inte räknas som ett nystartat företag enligt artikel 22, ges stödet i stället som de minimis till företaget enligt Kommissionens förordning (EU) nr 2023/2831 om stöd av mindre betydelse.

      Vilka kostnader kan vi finansiera?

      För det stöd som Vinnova beslutar definieras stödberättigande kostnader som de kostnader intermediären har för att leverera tjänster till startupbolagen. Kostnaderna kan uppstå genom internt genererade tjänster eller externt upphandlade tjänster. De kostnader som intermediären redovisar till Vinnova ska vara verkliga och reviderbara.

      Vi finansierar inte generellt affärsutvecklingsstöd eller intermediärens egen verksamhetsutveckling.  

      I detta sammanhang är följande kostnader stödberättigande:

      • Personalkostnader: Löner, sociala avgifter och andra personalavgifter.
      • Utrustning, mark och byggnader: Instrument, utrustning och hyra för annan lokal än ordinarie verksamhetslokal.
      • Konsult- och licenskostnader: Konsulttjänster, kunskap och patent som köpts eller används på licens från en utomstående aktör.
      • Övriga direkta kostnader: Till exempel materiel, förrådsartiklar och resor som är nödvändiga för att genomföra projektet.
      • Indirekta kostnader (overhead): Kostnader som inte uppkommit som en omedelbar följd av men kan relateras till projektet, till exempel administrativa kostnader, rapporteringskostnader ordinarie lokalkostnader.
        Indirekta kostnader får utgöra maximalt 30 procent av personalkostnader. 

      Tjänsterna ska erbjudas startupbolagen på ett transparent och icke-diskriminerande sätt enligt i förväg fastställda kriterier. Inslag av subjektiva eller i övrigt otillbörliga urvalsmetoder får inte förekomma.

      Värdet på statsstödet som påförs startupbolaget ska baseras på marknadspriset för tjänsten eller av självkostnaderna hos intermediären för att leverera tjänsten plus ett rimligt påslag. Med marknadspris avses värdet på tjänsten på den öppna marknaden. Om självkostnadspris istället används ska detta beräknas enligt vad som framgår i bilagan ”Mall för projektbeskrivning”. 

      Kostnaderna ska offentliggöras så att ett startupbolag, som användare av intermediärens tjänster, vet storleken för stödet och att det blir transparent.

      För att en kostnad ska vara stödberättigande måste den vara nödvändig för aktiviteterna i projektet. Projektkostnader måste också vara korrekt bokförda och särredovisas från organisationens övriga kostnader. En organisation får heller inte ta upp någon annans kostnader som sina egna.

      För mer detaljerad information om vilka krav, begränsningar och undantag som gäller, se Anvisning till stödberättigande kostnader.

      Exempel på aktiviteter som sökande intermediär kan söka finansiering för:

      • Att kvalitetssäkra att startupbolaget är i rätt mognadsfas för en framgångsrik matchmaking.
      • Coachning inför själva matchmaking-processen.
      • Stöd kring etablering av ”proof of concept” eller pilot samt eventuella anpassningar inom ramen för samarbetet med de etablerade organisationerna.
      • Uppföljning av samarbete och relation som resultat av matchmaking-processen.
      • Aktiviteter som syftar till att öka startupbolagens internationella samarbeten med etablerade organisationer.
    • Utlysningens budget är preliminärt 30 miljoner kronor, med fördelningen 10 miljoner kronor årligen 2024 - 2027.

    • För att vi ska ta ställning till och bedöma er ansökan måste den uppfylla vissa formella krav. Är kraven inte uppfyllda, avslås ansökan direkt.

      Krav på organisationsform hos projektparter
      • Alla projektets parter ska vara juridiska personer. Vi beviljar inte bidrag till enskilda firmor.
      • Den koordinerande parten ska vara en svensk juridisk person och bedriva verksamhet i Sverige.
      • Den koordinerande parten ska ha minst två års dokumenterad erfarenhet av den verksamhet som beskrivs i utlysningen. Se avsnitt 3 och 4.
      Krav på projektet
      • Projektledaren ska vara anställd hos en av projektparterna.
      • Maximal projektlängd: 3 år.
      Krav på ansökan
      • Ansökan ska vara komplett ifylld, inklusive alla obligatoriska bilagor, samt innehålla tillräcklig information för att möjliggöra bedömning gentemot utlysningens bedömningskriterier.
      • Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska.
      • Ansökan ska följa de anvisningar som ges i avsnitt 9.
      • Ansökan ska innehålla alla efterfrågade bilagor.
    • Vad bedömer vi?

      Sökanden förväntas utförligt beskriva sina processer för matchmaking, tidigare erfarenheter och resultat, nätverk och eventuella samarbetspartners, jfr. projektansökningsmall. Vidare förväntas sökanden sätta kvantitativa och kvalitativa mål.

      Utifrån denna beskrivning kommer vi bedöma enligt följande kriterier:

      Potential – verksamhetens processer, resultat och effekter

      • Hur väl ansökan beskriver en matchningsprocess med väldefinierade tjänstepaket som fokuserar på att uppnå kvalificerad matchning mellan startupbolag och etablerade organisationer. Detta baserat på förståelsen för respektive parts betingelser, drivkrafter och incitament.
      • Hur väl verksamhetens processer kopplar till tydliga innovationsfaser för startupbolagen samt beskriver kriterier för intagning och utträde av startupbolag och etablerade organisationer.
      • Hur väl ansökan redogör för det genererade värdet och andra positiva effekter som resultat av samarbetet. Här beskrivs värdet i termer av den ömsesidiga förflyttningen i affär för startupbolaget och innovation för etablerade organisationer genom definierade milstolpar och indikatorer.
      • Hur väl ansökan beskriver angreppssätt anpassade för flera olika branscher för att engagera startupbolag och etablerade organisationer.
      • Hur väl ansökan beskriver en rikstäckande förmåga för att engagera startupbolag och etablerade organisationer.
      • Hur väl ansökan beskriver hur etablering av internationella samarbeten uppnås mellan startupbolaget och etablerade organisationer.

      Aktörer – intermediärens organisation, resurser, och bevisade driftförmåga

      • I vilken grad sökanden är integrerad i nationella och internationella innovationsekosystemen och verkar i samma nätverk som de startupbolag som är relevant målgrupp för den här satsningen.
      • I vilken grad sökanden är delaktig i flera branschnätverk och har relationer med relevanta organisationer inom privat och offentlig sektor.
      • I vilken grad sökanden har bevisad kapacitet att utföra den sortens matchmaking som avses i denna utlysning. Detta antingen genom egen relevant personal eller relationer till externa rådgivare med dokumenterad erfarenhet av området.
      • I vilken grad projektledaren har tidigare erfarenhet av att leda projekt i samverkan och i en intermediärroll.

      Genomförbarhet – verksamhetens projektplan för att nå dess resultat- och effektmål

      • I vilken grad projektplanen samt verksamhetens processer och tjänstepaket är realistiska i förhållande till föreslagen budget.
      • I vilken grad sökande gör det troligt att man kommer nå uppsatta mål baserat på föreslagen metodik, milstolpar och nyckeltal.
      • I vilken grad verksamheten uppvisar förmåga till verksamhetsanpassningar baserat på förändrade kund- och marknadsbehov, där intermediären följer upp processerna, identifierar brister och genomför förbättringar.

      Hållbarhet och jämställdhet

      • Hur väl projektet bedöms bidra till klimatomställning genom utvecklade samarbeten mellan startupbolagen och de etablerade organisationerna.
      • I vilken utsträckning projektgruppen har tillgång till relevant kompetens inom hållbarhet och kan förmedla det till deltagande företag.
      • Hur väl sammansatt projektteamet är när det gäller könsfördelning samt hur väl makt och inflytande fördelas mellan kvinnor och män i projektteamet.
      • Hur väl projektets resultat och effekter bedöms bidra till ökad jämställdhet.

      Hur bedömer vi?

      Ansökningarna bedöms i konkurrens mellan inkomna ansökningar baserat på bedömningskriterierna. För bedömning använder vi oss av såväl externa som interna bedömare. Vinnova gör även en övergripande portföljanalys av de inkomna ansökningarna. Sökande kan komma att kallas på intervju.

      Vi bedömer även finansiell status

      Innan vi beslutar om finansiering gör vi också en samlad bedömning av den organisatoriska och finansiella statusen hos de som får bidrag. Vi använder oss av information som vi får från kreditupplysningar, för närvarande från Dun & Bradstreet.

      För att vi ska bevilja finansiering gäller detta:

      • Organisationer som söker bidrag för personalkostnader måste vara registrerade som arbetsgivare hos Skatteverket.
      • Organisationer får inte vara på obestånd, genomgå likvidation eller företagsrekonstruktion. De ska heller inte ha obetalda skulder hos Kronofogdemyndigheten.
      • Aktiebolag får inte ha förbrukat hälften eller mer av sitt aktiekapital.
    • När vi bedömt alla ansökningar, skickar vi ett beslut där vi antingen beviljar eller avslår er ansökan. I beslutet anger vi hur mycket bidrag varje part i projektet beviljas. Vårt beslut kan inte överklagas.

      Vad gäller om ni beviljas finansiering?

      Om vi beviljar er ansökan måste ni följa våra allmänna villkor för bidrag. Villkoren innehåller bland annat detta:

      • Att ni ska underteckna ett särskilt dokument där ni godkänner er medverkan och åtar er att genomföra projektet.
      • Att ni ska rapportera hur det går, era kostnader och uppnådda resultat till oss regelbundet under projekttiden.
      • Är ni flera parter måste ni komma överens om era inbördes rättigheter och skyldigheter i projektet i ett avtal. Det kan ta tid att få ett projektavtal på plats, så sätt gärna i gång detta innan projektet startar. Dock är detta inget som behöver vara klart till projektstart.

      Se våra allmänna villkor samt få hjälp med att förstå och uppfylla dem

      Ni behöver även följa de särskilda villkor som gäller för den här utlysningen, se bilaga Särskilda villkor.

      Kan ni behöva betala tillbaka bidrag?

      Om ni inte följer våra villkor kan ni bli återbetalningsskyldiga. Det gäller också om ni beviljats bidrag felaktigt eller med för högt belopp.

    • För att söka finansiering fyller ni i en ansökan i vår e-tjänst. Ansökan innehåller frågor om projektet, deltagande projektparter och budget.

      Till ansökan bifogar ni även dessa bilagor:

      • Bilaga 1: Mall för projektbeskrivning
      • Bilaga 1.1: Redovisning av omfattning eller kapacitet från de två senaste verksamhetsåren. Se instruktion i Mall för projektbeskrivning.

      Påbörja ansökan i god tid

      Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i mallar kan ta flera dagar, eftersom det bygger på analyser ni ska göra.

      I vår e-tjänst kan ni börja fylla i uppgifter och sedan fortsätta vid ett senare tillfälle. Ni kan också dela ut behörigheter till andra som ni vill ska bidra i ansökan. När ansökan är färdig markerar ni den som klar.

      Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan markera den som klar för att den ska registreras när utlysningen stänger.

    • När utlysningen stänger registreras er ansökan. Då skickar vi en e-postbekräftelse till den som står för användarkontot, projektledaren och firmatecknaren. Om ni inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av er till oss.

      När utlysningen stängt kan ni inte ändra något i ansökan. Då kan ni bara komplettera om vi ber om det.

      Vem kan läsa er ansökan?

      Er ansökan kommer att läsas av medarbetare på Vinnova och de externa bedömare som medverkar i den här utlysningen. Alla arbetar under tystnadsplikt.

      Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Det innebär att vi måste lämna ut dem om de efterfrågas. Men vi sekretessbelägger uppgifter som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada för den enskilde om de lämnas ut. Det kan till exempel vara uppgifter om affärs- och driftförhållanden, uppfinningar eller forskningsresultat.

       

    • Särskilda villkor inom utlysningen ” Matchning för innovation: affärsdriven innovationssamarbete mellan startupbolag och etablerade organisationer”

      Grund för de särskilda villkor som anges är ” Dnr 2023-03483 Vinnovas allmänna villkor för bidrag – 2024, EN PROJEKTPART ”, alternativt ”Dnr 2023-03483 Vinnovas allmänna villkor för bidrag – 2024 FLERA PROJEKTPARTER”.

      De särskilda villkoren nedan ersätter respektive kompletterar de allmänna villkor som inte är applicerbara för aktuell utlysning och som täcker specifika villkor för beslut i utlysningen ” Matchning för innovation: affärsdriven innovationssamarbete mellan startupbolag och etablerade organisationer”.

      Villkoren är strukturerade så att paragrafer som anges nedan ersätter motsvarande paragrafer i de allmänna villkoren. I de fall paragrafer i Allmänna villkor inte omnämns i detta dokument gäller de allmänna villkoren.

      Ändrade definitioner:

      Intermediär – synonymt med Bidragsmottagaren i detta beslut

      Där inget annat anges i de särskilda villkoren avses med begreppet ”Projekt” i Allmänna villkor, dnr 2023-03483, den verksamhet som Vinnova beviljar medel för hos Intermediären.

      Intermediären ska i möjligaste mån säkerställa att de företag som får del av stödet, inte tar emot stöd som överskrider beslutat belopp eller på andra sätt strider mot reglerna i antingen artikel 22 i GBER eller stöd av mindre betydelse. Vidare ska Intermediären informera om att marknadsvärdet för de tjänster som sökande levererar kommer påföras företaget som statsstöd.

      Stöden ska ges på ett transparent och icke-diskriminerande sätt enligt i förväg fastställda objektiva kriterier. Inslag av subjektiva eller i övrigt otillbörliga urvalsmetoder får inte förekomma.

      Begreppet stödnivå är inte applicerbart på Intermediären i denna utlysning vilket gör att detta begrepp utgår i förhållande till Intermediären. Stödnivå är endast applicerbar på de företag som Intermediären levererar affärsutvecklingstjänster till.

      §1.2 Projektparts godkännande

      Utöver projektpart eller parterna ska underteckna projektparts godkännande ska Intermediären sluta enskilda avtal med de startupbolag som omfattas av statsstöd, särskilt:

      • Närmare villkor för Intermediärens leverans och startupbolagens nyttjande av tjänster som omfattas av Vinnovas stöd.
      • Startupbolagens åtagande att tillhandahålla aktuell och fullständig finansiell och resultatrelaterad information vid förfrågan från Intermediären.

      §1.4 Rapportering och uppföljning

      Vid varje lägesrapport ska Intermediären i särskild bilaga redovisa värdet för det statsstöd som deltagande startup tagit emot i form av levererade tjänster. Redovisningen ska minst innehålla:

      • Företagsnamn
      • Organisations nummer
      • Startupbolagets affärsinriktning:(- Agro (från jord till bord), - Industriell teknik (material, nano, produktion, rymd, säkerhet), - Life Science (e-hälsa, biotech, pharma, medtech), - Miljö & energi, - Mjukvara / IKT, - samt - Övrigt
      • Grund för mottaget statsstöd (antingen Artikel 22 eller Stöd av mindre betydelse)
      • Värdet (SEK) för de tjänster företaget mottagit senaste perioden
      • Ackumulerat utfall.

      §6.1.1 Generella bestämmelser

      Stödberättigande kostnader är de kostnader som Intermediären har för att leverera tjänster till startupföretagen. Kostnaderna kan uppstå genom internt genererade tjänster eller externt upphandlade tjänster. Kostnaderna för tjänster som kan ersättas är:

      • Att kvalitetssäkra att startupbolaget är i rätt mognadsfas för en framgångsrik matchmaking.
      • Coachning inför själva matchmaking-processen.
      • Stöd kring etablering av ”proof of concept” eller pilot samt eventuella anpassningar inom ramen för samarbetet med de etablerade organisationerna.
      • Uppföljning av samarbete och relation som resultat av matchmaking-processen.
      • Aktiviteter som syftar till att öka startupbolagens internationella samarbeten med etablerade organisationer.

      För att en kostnad ska vara stödberättigande ska den

      • vara faktisk och kunna styrkas
      • ha uppkommit hos Bidragsmottagaren
      • ha uppkommit under den projekttid som framgår av beslutet
      • vara bokförd och fastställd i enlighet med Bidragsmottagarens vanliga redovisningsprinciper och god redovisningssed
      • vara skälig och ha uppkommit enbart för genomförande av projektet
      • vara i enlighet med Bidragsmottagarens interna policys och riktlinjer, särskilt med avseende på miljö- och klimatpåverkan.
    • 2024-10-21

      Text ändrad under avsnitt 4 "Vad finansierar vi?":

      Bidrag från Vinnova som ges till företag och andra organisationer som bedriver ekonomisk verksamhet begränsas av reglerna om statligt stöd. Sökande i denna utlysning är att betrakta som en intermediär i systemet där de egentliga mottagarna av Vinnovas statsstöd är startupbolagen. Intermediären blir därmed bidragsmottagare men transfererar, via levererade tjänster till startupbolagen, hela värdet av det mottagna bidraget till statsstöd i startupbolagen. Det är således startupbolagen som är mottagare av det statsstödet, inte intermediären. Intermediären bär ett ansvar att redogöra för de faktiska bidragsmottagarna för det stöd som tillhandahålls.

      Borttagen text under avsnitt 9 "Hur går det till att ansöka?":

      Så går ansökningsprocessen till

      Om ansökningsprocessen sker i flera steg, lägg till detta avsnitt och beskriv varje steg för hur ansökan görs och vad den ska innehålla. 

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Mallar och bilagor för ansökan

    Här kan ni ladda ner mallar som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall. Här finns också eventuella bilagor med användbar information inför ansökan.

    Informationsmöte 16 oktober 2024 (pdf, 4339 kB) Mall för projektbeskrivning rev 241008 (docx, 46 kB)

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Samer Yacoub

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 31 86

    Jenny Johansson

    Administratör

    +46 8 473 30 13

    Carl Naumburg

    Handläggare

    +46 8 473 31 72

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    Finansierade projekt

    Missa ingenting - följ oss i våra nyhetsbrev och kanaler

    Vi berättar om spännande innovationer, finansiering, evenemang och om hur din organisation kan bli mer innovativ.

    Prenumerera på nyhetsbrev och följ oss i våra kanaler

    Diarienummer 2024-03557