Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Vardagsinnovatörer inom biotech och syntetisk biologi

Med den här utlysningen vill vi ge fler i civilsamhället, genom exempelvis en makerspace eller annan intresseförening, möjlighet att öka sin kunskap och förmåga inom det snabbväxande och banbrytande teknikområdet bioteknik och syntetisk biologi. Målet är att få fler att praktiskt utforska och experimentera inom området. Utlysningen har två spår: 1. Att höja kunskaperna inom området genom exempelvis utställningar, konferenser, mässor, föreläsningar eller andra nätverksaktiviteter. 2. Att stärka förmågan inom området genom aktiviteter med tydlig tematisk inriktning och fokus på praktiska experiment som exempelvis hackatons eller workshops.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

1. Aktiviteter som samlar och stärker nätverk, för att höja och dela kunskap. 2. Aktiviteter som fokuserar på praktiska experiment och hackatons.

Vem kan söka?

1. Föreningar och ideella organisationer inom civilsamhället. 2. Minst två projektparter. Koordinatorn ska vara från universitet, högskola, science park, inkubator, vetenskapsmuseum eller vetenskapshus. En projektpart ska vara från civilsamhället.

Hur mycket kan ni söka?

1. Kunskapshöjande aktiviteter 150 000 kr 2. Förmågestärkande aktiviteter 300 000 kr

Viktiga datum

  • Utlysningstext för erbjudandet

    Tips: För att skapa en PDF med all information om erbjudandet klickar du Ctrl+P och väljer PDF för att spara innehållet.

    • Utlysningens mål är att stimulera till att fler får möjlighet att öka sin kunskap och förmåga att arbeta med det snabbväxande och banbrytande teknikområdet bioteknik och då i synnerhet syntetisk biologi. Området kommer att ha stor inverkan på vårt samhälle framåt, varför en bredd av aktörer behöver ta del av möjligheterna som kommer med det.

      Genom utlysningen vill vi stimulera kunskapsspridning, som innebär att på olika sätt förmedla och förklara möjligheterna, men också utmaningarna med bioteknik och biologiska lösningar. Samt stimulera till experiment med inriktning på syntetisk biologi. Detta kräver ofta särskilda faciliteter och utrustning, varför vi önskar se att faciliteter tillgängliggörs för aktörer från olika sektorer att utforska och arbeta tillsammans.

      Utlysningen vill åstadkomma att det blir fler ”vardagsinnovatörer” eller ”makers”. Med vardagsinnovatörer menar vi "Individer som praktiskt utforskar och experimenterar inom olika områden, framför allt på sin fritid. Utlysningen riktar sig till ideella organisationer och kreatörer inom civilsamhället så som makerspaces, intresseföreningar samt, universitet och högskolor, science parks och inkubatorer, företag, vetenskapsmuseer och vetenskapshus som har koppling till bioteknik och biologiska lösningar inom syntetisk biologi. Finansierade aktiviteter ska även bidra till stärkta nätverk och samarbeten och på sikt bidra till nationell resiliens inom bioteknik och biologiska lösningar.

      Det går att söka finansiering för aktiviteter i två olika spår.

      Vi vänder oss i spår 1 till aktörer inom civilsamhället som:

      • har förmåga och kapacitet att arrangera kunskapshöjande aktiviteter inom bioteknik och biologiska lösningar med fokus på syntetisk biologi för medlemmar och/eller medlemmar och icke-medlemmar.
      • kan påvisa på vilket sätt kunskapshöjande aktiviteter är intressanta och relevanta för målgruppen.
      • har en plan för hur kunskapshöjningen kan tas vidare i den fortsatta verksamheten.

      Vi vänder oss i spår 2 till forskningsnära aktörer samt akademin som:

      • har förmåga och kapacitet att arrangera praktiska förmågestärkande aktiviteter på ett etiskt och säkert sätt.
      • har förmåga och kapacitet att tillsammans med civilsamhället involvera och engagera i förmågestärkande aktiviteter inom bioteknik och biologiska lösningar med särskilt fokus på syntetisk biologi.
      • har ett resonemang kring hur det breddade kunskapsutnyttjandet och samverkan med civilsamhället kommer att tas om hand fortsättningsvis.
    • Vinnova har i uppgift att bidra till utveckling av effektiva innovationssystem, nätverk av offentliga och privata aktörer där innovationer och ny kunskap tas fram, sprids och används. Vinnova ska vidare bidra till att information om forskning, utveckling och innovation sprids till utförare, användare och allmänhet samt att samarbetet mellan olika aktörer i det svenska innovationssystemet. 

      Vinnova har identifierat ett behov av att bredda deltagandet i innovationsarbete inom framväxande och banbrytande teknik, bland annat inom bioteknik och i synnerhet syntetisk biologi. Många länder runt om i världen investerar redan idag betydande resurser på inom området, och förväntas fortsätta göra så framåt. Detta på grund av dess potential att adressera globala utmaningar, främja ekonomisk tillväxt och innovation samt stärka internationellt samarbete och partnerskap. Sverige behöver därför satsa mycket mer på området.

      Syftet med utlysningen är att få fler vardagsinnovatörer och makers i Sverige genom att utveckla civilsamhällets deltagande i bioteknik och ge förutsättningar för organiserat arbete kring gemensamma behov. Stödet avser därför hjälp till organisationer av maker-karaktär att öka systematiken kring skapandet av nya biologiska lösningar och att få lösningarna i vidare användning.

      Med bioteknik och biologiska lösningar avser vi:

      • användandet av levande organismer, eller delar av dem, för att utveckla eller producera olika typer av produkter, processer eller tekniker som kan vara till nytta i form av nya biologiska lösningar för människor, djur eller miljön.

      Med syntetisk biologi avser vi:

      • design och konstruktion av nya biologiska system, funktioner eller organismer som inte existerar i naturen eller för att omprogrammera befintliga biologiska system för att utföra specifika uppgifter. Syntetisk biologi är en delmängd av bioteknik och biologiska lösningar, en tematik inom området.

      Idag finns ett omfattande utbud av verktyg till hjälp för innovatörer. Många av verktygen är enkla och robusta nog för att alla ska kunna använda dem. För första gången så är verktygen även ekonomiskt tillgängliga, men de är inte spridda i vid mening i vårt diversifierade innovationssystem, vilket vi vill åstadkomma med detta erbjudande och då med särskilt fokus på makerrörelsen och tematiken bioteknik samt syntetisk biologi. Stöd kan ges till aktiviteter som skapar förutsättningar för utbyten och samarbeten mellan civilsamhället, offentlig sektor inklusive offentligt ägda företag och akademin som i sin tur leder till att vi får fler vardagsinnovatörer och makers.​

      Länkar för mer läsning:
      Teknik som formar framtiden: Syntetisk biologi

      Poddavsnitt; Så påverkas du av framtidens techtrender

      Poddavsnitt; Är forksare evigt liv på spåren?

      Fokus på klimat och jämställdhet i alla våra satsningar

      Vinnova har i uppdrag att främja hållbar tillväxt och samhällsutveckling. Genom Agenda 2030 har världens länder enats om en global överenskommelse och förståelse för vad som kännetecknar hållbar utveckling. Genom våra insatser bidrar vi till det globala åtagandet att nå målen.

      Inom Agenda 2030 har Vinnova särskilt pekat ut klimat och jämställdhet som två centrala hållbarhetsperspektiv som våra finansierade satsningar ska bidra positivt till. Projekt finansierade av Vinnova förväntas därmed ta särskild hänsyn till klimatet och jämställdhetsaspekter.

      En aspekt som Vinnova följer upp och bedömer är om både kvinnor och män på ett jämställt sätt tar del av bidraget, deltar i och har inflytande över projektet.

      En annan aspekt handlar om att analysera och ta ställning till om det finns kön- eller genusaspekter som är relevanta för projektets problemområde, lösningar och nyttiggörande. I den här utlysningen bedöms även den aspekten.

      Även jämlikhetsaspekter kan vara relevanta att beakta och bör därför integreras i projektets planering och genomförande för att säkerställa att olika målgruppers behov, förutsättningar och villkor beaktas på inkluderande sätt genom hela innovationsprocessen.  

      Vårt arbete för att bidra till målen i Agenda 2030

      Jämställd innovation – vad det innebär för dig som söker bidrag från oss

    • För att utveckla fler innovativa lösningar behövs att kunskap från forskning når fler aktörsgrupper däribland civilsamhället. En ökad involvering av och ett ökat engagemang från civilsamhället innebär ett ökat kunskapsutnyttjande, fler perspektiv på behov och möjligheter samt kan ge bidrag till proaktiv policyutveckling inom framväxande teknikområden. Vinnova vill med denna utlysning bidra till fler vardagsinnovatörer. Utlysningen riktar sig därför till ideella organisationer inom civilsamhället så som makerspaces, intresseföreningar och universitet och högskolor, science parks och inkubatorer, företag, vetenskapsmuseer och vetenskaps-hus.​

      I spår 1 riktar vi oss främst till ideella organisationer inom civilsamhället så som makerspaces samt intresseföreningar. I spår 2 riktar vi oss främst till universitet och högskolor, science parks och inkubatorer, företag, vetenskapsmuseer och vetenskapshus.​

      Vad menas med civilsamhälle?

      Med civilsamhället menar vi ”en arena, skild från staten, marknaden och det enskilda hushållet, där människor organiserar sig och agerar tillsammans i gemensamma intressen”. I området ingår nätverk, ideella föreningar, registrerade trossamfund med mera.

      Ibland används begreppet ”det civila samhällets organisationer”. Med det menas:

      • Organisationer inom den ideella sektorn.
      • Självstyrande kooperativa verksamheter med oegennyttigt uppdrag och ofta med en ideologisk medvetenhet.
      • Aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning. Vinsten ska vara ett medel för att driva verksamhet och inte ett mål i sig. 
    • Sökande väljer något av spår 1 eller 2, beroende på sökandes karaktär och projektets syfte. Vilka aktiviteter som kan finansieras är beroende på valt spår:  

      Spår 1: Kunskapshöjande aktiviteter
      • Exempel på aktiviteter: utställningar, konferenser, mässor, föreläsningar och andra kunskapshöjande och nätverksskapande aktiviteter inom området bioteknik och syntetisk biologi.
      • Minst två projektparter, med koordinator från ideella organisationer inom civilsamhället.​
      Spår 2: Förmågehöjande aktiviteter 
      • Tydlig tematisk inriktning och experimentfokus.
      • Exempel på aktiviteter: workshops, tävlingar, hackatons, skaparaktiviteter.
      • Minst två projektparter med koordinator från akademi eller offentlig sektor inklusive offentligt ägda företag.​
    • Vår finansiering omfattas av regler om statligt stöd. Reglerna styr både vilka slags kostnader och hur stor andel av kostnaderna som vi kan finansiera. Detta bestäms för varje organisation individuellt. Vi skiljer därför på hur stort bidrag projektet kan få, och hur mycket varje deltagande projektpart kan få.

      Utlysningen har en budget på totalt 3 000 000 kronor.

      Hur stort bidrag varje deltagande projektpart kan få beror främst på:

      • vilka aktiviteter som parten ska genomföra i projektet.
      • partens storlek och verksamhet.

      Spår 1: Kunskapshöjande aktiviteter

      • Stöd kan ges upp till max 150 000 sek per projekt

      Spår 2: Förmågehöjande aktiviteter 

      • Stöd kan ges upp till max 300 000 sek per projekt.

      Vilka kostnader kan vi finansiera?

      Vår finansiering får bara gå till vissa typer av kostnader. Dessa kallas stödberättigande kostnader. I den här utlysningen är dessa typer av kostnader stödberättigande:

      • Personalkostnader: Löner, sociala avgifter och andra personalavgifter.
      • Utrustning, mark och byggnader: Instrument, utrustning och hyra för annan lokal än ordinarie verksamhetslokal.
      • Konsult- och licenskostnader: Konsulttjänster, kunskap och patent som köpts eller används på licens från en utomstående aktör.
      • Övriga direkta kostnader: Till exempel materiel, förrådsartiklar och resor som är nödvändiga för att genomföra projektet.
      • Indirekta kostnader (overhead): Kostnader som inte uppkommit som en omedelbar följd av men kan relateras till projektet, till exempel ordinarie lokaler och städning. Indirekta kostnader får utgöra maximalt 30 procent av personalkostnader.

      Vilka aktiviteter kan vi finansiera?

      Typ av aktiviteter varierar men kan vara:

      • Nätverk, träffar och andra samlande aktiviteter för utbyte av erfarenheter och kunskapsspridning.
      • Utformning av försök och experiment inom biotech och syntetisk biologi.
      • Aktiviteter som berör samskapandet av experiment och utveckling av lösningar.

      Detta är stödberättigande kostnader

      Med stödberättigande kostnader menas de kostnader som ni har för att genomföra er del av projektet och som helt eller delvis kan täckas av vårt bidrag.

      Grundläggande förutsättningar för att en kostnad ska vara stödberättigande är att den ska:

      • bäras av sökande företag eller organisation.
      • vara hänförlig till projektet.
      • ha uppkommit under den projekttid som framgår av vårt beslut vara fastställd i enlighet med företagets eller organisationens vanliga redovisningsprinciper och god redovisningssed.
      • vara i enlighet med företagets eller organisationens egna interna policys och riktlinjer.

      Redovisning av projektkostnaderna ska i bokföringen vara särskiljbar från företagets eller organisationens övriga transaktioner.

      Observera att ideell tid eller volontärtimmar inte ska anges i budgeten eftersom de inte utgör faktiska, reviderbara kostnader.

      För att en kostnad ska vara stödberättigande måste den vara nödvändig för aktiviteterna i projektet. Projektkostnader måste också vara korrekt bokförda och särredovisas från organisationens övriga kostnader. En organisation får heller inte ta upp någon annans kostnader som sina egna.

      Stödgrund per projektpart

      Bidrag till organisationer som bedriver ekonomisk verksamhet omfattas av regler om statligt stöd. Stödgrunderna nedan förtydligar hur stor andel av era stödberättigade kostnader som får täckas genom bidrag.

      Stöd ges enligt:

      • Förordningen om stöd av mindre betydelse (EU nr 1407/2013) eller
      • i enlighet med experimentell utveckling (EU nr 651/2014) eller
      • som ”Icke-statsstöd”.

      Ekonomisk och icke-ekonomisk verksamhet

      Organisationer inom civilsamhället bedriver i vissa fall ekonomisk verksamhet i delar av sin verksamhet. Då gäller reglerna om statligt stöd. EU-domstolen har slagit fast att all verksamhet som går ut på att erbjuda varor och tjänster på en marknad utgör ekonomisk verksamhet. Det är alltså inte företagets form, vinstsyfte, ägare, ersättningar eller medlemsavgifter som är avgörande. Det betyder att även icke-vinstdrivande organisationer kan klassas som ekonomiska verksamheter om de erbjuder varor och tjänster på en marknad.

      Om verksamheten har både är ekonomisk och icke-ekonomisk enligt ovan och ansökan avser den icke-ekonomiska verksamhetsdelen är det viktigt att kunna påvisa att den ekonomiska verksamheten är skild från den icke-ekonomiska.

      Redovisning av projektkostnaderna ska i bokföringen vara särskiljbar från företagets eller organisationens övriga transaktioner och ideell tid eller volontärtimmar ska inte anges i budgeten eftersom de inte utgör faktiska, reviderbara kostnader.

      Exempel: Hoppa Häst är en ideell förening som låter barn och vuxna rida på helgerna gratis för att främja friluftslivet. Föreningen har inget vinstsyfte men erbjuder en tjänst på en marknad, dvs den tillhandahållna tjänsten konkurrerar med andra organisationer som också kan erbjuda samma typer av tjänster. Föreningen anses således bedriva ekonomisk verksamhet enligt statsstödsreglerna trots att det är en ideell förening och att det inte finns ett vinstsyfte.

      Stöd av mindre betydelse

      Bidrag till organisationer med ekonomisk verksamhet kan i den här utlysningen även beviljas med stödgrunden ”stöd av mindre betydelse” (även kallat de minimis-stöd) enligt EU-kommissionens förordning nr 1407/20136.16. Bidrag med denna grund kan beviljas med högst 100 procent stödnivå per part. Aktörer som söker ”Stöd av mindre betydelse” måste med ansökan bifoga ett intyg att man uppfyller kraven för detta.

      Experimentell utveckling

      Vad gäller spår 2 ska aktiviteterna ni söker finansiering för vara utvecklingsaktiviteter som ingår i definitionen för experimentell utveckling. Läs mer i avsnitt 5 och i artikel 2, paragraf 86 i kommissionens förordning (EU) nr 651/2014.

      Experimentell utveckling kan inbegripa utformning av prototyper, demonstration, pilotarbete, testning och validering av nya eller förbättrade produkter, processer eller tjänster. Detta kan också inbegripa verksamheter som syftar till konceptuell definition, planering och dokumentation av nya produkter, processer eller tjänster.

      Experimentell utveckling inbegriper inte rutinmässiga eller återkommande ändringar av befintliga varor, tillverkningsmetoder, tillverkningsprocesser, tjänster eller andra pågående verksamheter även om dessa ändringar kan innebära förbättringar. Bidrag i denna utlysning kan inte heller gå till förstudier eller forskningsstudier. Vidare finansieras inte marknadsföring och försäljning eller löpande drift.

      Inte statsstöd

      Idéburna organisationer, akademi, forskningsinstitut och offentlig sektor som deltar i sin icke-ekonomiska verksamhet omfattas inte av reglerna om statsstöd. Sådana aktörer kan i denna utlysning söka bidrag för 100 procent av sina stödberättigande kostnader.

      Avdragsrätt för ingående moms eller inte

      Moms är en stödberättigande kostnad om ni som stödmottagare saknar avdragsrätt för ingående moms på projektets verksamhet. I så fall ska kostnaderna redovisas inklusive moms. 

      Om ni har avdragsrätt för ingående moms på er projektverksamhet får ni däremot inte ta upp moms som en stödberättigande kostnad i projektet. Det innebär att kostnader ska redovisas exklusive moms.

      Länkar för mer läsning:
      Regler för statligt stöd till ekonomisk verksamhet
      Regler för stödberättigande kostnader i Vinnovas allmänna villkor genom vår anvisning till stödberättigande kostnader

    • För att vi ska ta ställning till och bedöma er ansökan måste den uppfylla vissa grundkrav – så kallade formella krav. Om dessa krav inte är uppfyllda kommer våra bedömare inte att hantera er ansökan.

      • Samtliga sökande måste vara en juridisk person.  
      • Bidrag beviljas inte till organisationer som är på obestånd eller som genomgår likvidation eller företagsrekonstruktion, eller som hos Kronofogde­­myndigheten har obetalda skulder eller betalningsanmärkning. 
      • Är organisationen ett aktiebolag får inte hälften eller mer av aktiekapitalet vara förbrukat.
      • Vi tar kreditupplysning på alla sökande som inte är offentliga aktörer, och bidrag beviljas inte organisationer med det lägsta kreditbetyget C.
      • En organisation som söker bidrag för personalkostnader måste senast när bidragsbeslutet fattas vara registrerad som arbetsgivare hos Skatteverket
      • För spår 1: Minst 1 projektpart som är en civilsamhällesaktör så som förening eller ideell organisation.
      • För spår 2: Minst två projektparter. Koordinatorn ska vara från universitet, högskola, science park, inkubator, vetenskapsmuseum eller vetenskapshus. En projektpart ska vara från civilsamhället.
      • Sökande som söker med stödgrunden stöd av mindre betydelse ska bifoga ett intyg under fliken ”övriga bilagor” i e-tjänster.
      • Ansökningar inom spår 2 som innebär praktiska experiment ska bifoga en riskbedömning, se egen mall. Under fliken ”övriga bilagor” i e-tjänster.
    • Vad bedömer vi?

      Projektet ska ligga i linje med mål och syfte för utlysningen och kommer att bedömas med hjälp av här nedan nämnda kriterier.  

      Vinnova eftersträvar en jämn fördelning med avseende på aktörer, geografi och de två spåren. 

      Potential
      • Aktiviteter som bidrar till ökad kunskap och breddad målgruppsinvolvering inom området (spår 1).
      • Experiment som bidrar till stärkt förmåga och framtida innovationer inom området (spår 2).
      • Insatser som stärker nationell resiliens inom området (spår 1 och 2).
      • Hur väl projektet bedöms bidra till ökad jämställdhet (spår 1 och 2).
      • Hur väl projektet bedöms bidra positivt till de globala målen i Agenda 2030, och hur väl det bedöms minimera de negativa effekterna (spår 1 och 2). 
      Aktörer
      • I vilken utsträckning projektledare och andra nyckelpersoner har erfarenhet, förmåga och kapacitet att arrangera kunskapshöjande och engagerande aktiviteter inom området (spår 1). 
      • I vilken utsträckning projektledare och andra nyckelpersoner har erfarenhet, förmåga och kapacitet att arrangera föremågestärkande aktiviteter inom området (spår 2).
      • I vilken utsträckning sökande aktörer har erfarenhet och relevant kompetens om makers (spår 1 och 2).
      • I vilken utsträckning projektgruppen har tillgång till relevant kompetens inom hållbarhet som berör bioteknik och syntetisk biologi (spår 1 och 2). 
      • Hur väl sammansatt projektteamet är när det gäller könsfördelning. Samt hur väl makt och inflytande fördelas jämnt mellan könen i projektteamet (spår 1 och 2).  
      Genomförbarhet
      • Hur realistisk, trovärdig och ändamålsenlig projektplan, aktiviteter och budget är i förhållande till målsättningen (spår 1 och 2).
      • Kommunikativa insatser för ökad aktivitet inom området bland civilsamhällesaktörer och attrahera fler  ”vardagsinnovatörer” eller ”makers” inom området (spår 1). 
      • Hur väl ansökan beskriver potentiella risker i genomförandet av praktiska förmågehöjande aktiviteter och experiment (spår 2). 
      • Hur väl jämställdhets-, jämlikhetsaspekter och relevanta hållbarhetsperspektiv integrerats i projektets genomförande (spår 1 och 2).  

      Hur bedömer vi?

      Ansökningar bedöms i konkurrens med varandra enligt ovanstående kriterier av externa experter och handläggare på Vinnova.  

      I denna utlysning planeras inga intervjuer utan endast en skriftlig ansökan.

    • När vi bedömt alla ansökningar, skickar vi ett beslut där vi antingen beviljar eller avslår er ansökan. I beslutet anger vi hur mycket bidrag varje part i projektet beviljas. Vårt beslut kan inte överklagas.

      Vad gäller om ni beviljas finansiering?

      Om vi beviljar er ansökan måste ni följa våra allmänna villkor för bidrag. Villkoren innehåller bland annat detta:

      • Att ni ska underteckna en särskild handling där ni åter er att genomföra projektet.
      • Att ni ska rapportera era kostnader och resultat till oss regelbundet under projektet.
      • Att ni, om ni är flera parter, måste komma överens om vad som gäller för projektet i ett projektavtal.
      • Hur resultatet ska komma till användning, och hur eventuell vetenskaplig publicering ska ske.

      Se våra allmänna villkor samt få hjälp med att förstå och uppfylla dem

      Vi kan även besluta att lägga till kompletterande särskilda villkor för enskilda projekt. De framgår i så fall av beslutet.

      Kan ni behöva betala tillbaka bidrag?

      Om ni inte följer våra villkor kan ni bli återbetalningsskyldiga. Det gäller också om ni beviljats bidrag felaktigt eller med för högt belopp.

    • För att söka finansiering fyller ni i en ansökan i vår e-tjänst. Ansökan innehåller frågor om projektet, andra projektparter och budget.

      Till ansökan bifogar ni även dessa bilagor:

      • Ansökningar som innebär praktiska experiment ska bifoga en riskbedömning (se egen mall).
      • Bilaga om letter of intent (valfri).

      Påbörja ansökan i god tid

      Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i mallar kan ta flera dagar, eftersom det bygger på analyser ni ska göra. Börja därför i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter och fortsätta vid ett senare tillfälle. När ansökan är färdig markerar ni den som klar.

      Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan markera den som klar för att den ska registreras när utlysningen stänger.

    • När er ansökan registrerats skickar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. 

      Skickar ni in ansökan samma dag som utlysningen stänger, kan det ta några timmar innan ni får en bekräftelse. Om ni inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av er till oss.

      När utlysningen stängt kan ni inte ändra något i ansökan. Då kan ni bara komplettera om vi ber om det.

      Vem kan läsa er ansökan?

      Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Det innebär att vi måste lämna ut dem om de efterfrågas.

      Men vi sekretessbelägger information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut, exempelvis uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat.

      Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Mallar och bilagor för ansökan

    Här kan ni ladda ner mallar som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall. Här finns också eventuella bilagor med användbar information inför ansökan.

    Projektbeskrivningsmall (docx, 59 kB) Riskbilaga Spår 2 (docx, 39 kB) Letter of intent (docx, 46 kB)

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av dig till oss.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Amir Hafad

    Administratör

    +46 73 023 46 78

    Moa Persdotter

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 30 95

    Annie Lindmark

    Handläggare

    +46 8 473 30 17

    Joakim Skog

    Områdesansvarig

    +46 8 473 32 32

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    Finansierade projekt

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Diarienummer 2024-00365