Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Banbrytande och skalbara tekniklösningar 2024

Med utlysningen vill vi stötta svenska företag som ensamma, eller i samverkan med andra organisationer, utvecklar innovativa lösningar med mycket hög, gärna disruptiv, potential inom utlysningens fyra tekniska fokusområden: artificiell intelligens, immersiv teknik, kvantteknik och syntetisk biologi. Vi välkomnar projektansökningar inom alla relevanta behovs- och tillämpningsområden. Startups, små- och medelstora företag såväl som stora företag kan söka. Då konkurrensen mellan de sökande projekten bedöms bli mycket hård så vill vi understryka att utlysningen vänder sig till projekt med lösningar som tydligt kan påvisa en mycket hög potential. Utlysningen är en insats från Vinnovas område Digital omställning. Sökande till denna utlysning kan inte samtidigt söka till Vinnovas utlysning "Framväxande tekniklösningar inom kvantteknik och syntetisk biologi 2024" som adresserar projekt i tidigare utvecklingsskeden.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Innovationsprojekt med mycket hög, gärna disruptiv, potential inom utlysningens definierade tekniska fokusområden. Projekten måste utgå ifrån ett tidigt proof-of-concept.

Vem kan söka?

Startups, små- och medelstora företag såväl som stora företag kan söka ensamma. Konsortier måste innehålla minst ett företag och kan därutöver även bestå av andra organisationer, som akademi eller forskningsinstitut.

Hur mycket kan ni söka?

Mellan 1 och 2 miljoner kronor i bidrag per projekt. Bidraget får motsvara maximalt 70 procent av projektets stödberättigande kostnader (max 60 procent för företag). Utlysningens preliminära budget är 25 miljoner kronor.

Viktiga datum

Datumen är preliminära. 

  • Utlysningstext för erbjudandet

    Tips: För att skapa en PDF med all information om erbjudandet klickar du Ctrl+P och väljer PDF för att spara innehållet.

    • Med utlysningen vill vi stötta svenska företag som ensamma eller i samverkan utvecklar innovativa lösningar med mycket hög, gärna disruptiv, potential inom följande tekniska fokusområden: 

      • Artificiell intelligens   
      • Immersiv teknik   
      • Kvantteknik 
      • Syntetisk biologi 

      Vi välkomnar projektansökningar inom alla behovs- och tillämpningsområden. 

      Lösningarnas tekniska mognad måste i de sökta projekten börja på som lägst nivå 3 på TRL-skalan (Technology Readiness Level) och ska vid deras slut inte ha utvecklats längre än till TRL 7. Vi ger således bidrag till utveckling av prototyper, demonstratorer och tidiga versioner. Vinnova använder samma definition av teknisk mognadsnivå eller TRL som EU.
      Läs mer om skalan här

      Utlysningen riktar sig till ensamt sökande företag eller till konsortier av deltagare där minst ett företag ska ingå. Universitet, högskolor, forskningsinstitut och andra relevanta organisationer kan medverka. 

      Då konkurrensen mellan de sökande projekten bedöms bli mycket hård så vill vi understryka att utlysningen vänder sig till projekt med lösningar som tydligt kan påvisa en mycket hög potential. 

      Utlysningen är en insats från Vinnovas område Digital omställning. Sökande till denna utlysning kan inte samtidigt söka till Vinnovas utlysning Framväxande tekniklösningar som adresserar projekt i tidigare utvecklingsskeden. 

      Bidrag: Projekt kan söka minst 1 och högst 2 miljoner kronor, vårt stöd kan utgöra högst 70 procent av projektets totala stödberättigande kostnader. Företag kan som högst söka 60 procent stödnivå beroende på dess storlek. 
       
      Preliminär budget för utlysningen är 25 miljoner kronor. 

    • Vi står inför ett flertal stora teknikskiften som radikalt kommer att förändra hur vi lever, arbetar och interagerar med varandra. Möjligheterna med dessa teknikskiften för svensk tillväxt, förnyelse av vårt näringsliv och för lösningar på vår tids viktiga samhällsutmaningar är mycket stora. 

      Den här utlysningens syfte är därför att stärka svensk utveckling av nya produkter och tjänster med mycket hög, gärna disruptiv, potential som grundar sig i möjligheterna med just dessa teknikskiften. Med utlysningen vill vi stötta att tekniklösningar når en högre teknisk och affärsmässig mognad i tidiga skeden där annan finansiering är svår att få. 

      Lösningarna ska bygga på innovation inom följande tekniska fokusområden, vilka beskrivs mer utförligt längre fram i utlysningstexten: 

      • Artificiell intelligens
      • Immersiv teknik 
      • Kvantteknik
      • Syntetisk biologi 

      Typer av projekt som kan söka 

      Lösningarnas tekniska mognad måste i de sökta projekten börja på som lägst nivå 3 på TRL-skalan och ska vid projektets slut inte ha utvecklats längre än till TRL 7. Vi ger således bidrag till projekt som har ett tidigt proof of-concept och som leder till utveckling av prototyper, demonstratorer och tidiga versioner, samt för att utreda marknads- och produktionsmässiga förutsättningar inför och under utvecklingsarbetet. 

      Eftersom bidrag beviljas till maximalt 2 miljoner kronor och projekttiden är 12 månader, så riktar vi oss inte till mycket tids- och kapitalkrävande projekt, då vår finansiering inte skulle bidra till tydliga framsteg. Utlysningen riktar sig inte heller till inkrementell förbättring och utveckling av redan befintliga produkter eller system, projekten ska utveckla egen skalbar potential. 

      Utlysningen är inte avgränsad till särskilda behovs- och tillämpningsområden. Vi välkomnar således ansökningar inom exempelvis industri, elektronik, life science, hållbarhet men också digitala tjänster, handel och media samt underhållning. För att kunna få finansiering behöver projekten dock ha en väsentlig egen teknisk innovationshöjd. 

      Andra utlysningar 

      Denna utlysning, Banbrytande och skalbara tekniklösningar, är öppen samtidigt som Vinnovas andra utlysning Framväxande tekniklösningar inom kvantteknik och syntetisk biologi 2024. Skillnaden mellan dem är att den senare riktar sig till forskningsintensiva tekniklösningar som befinner sig i en tidigare utvecklingsfas där endast ett grundläggande teknikkoncept har formulerats (TRL 2).

      I den här utlysningen krävs i stället att projekten befinner sig på en högre nivå av mognad där det som lägst redan finns ett tidigt proof-of-concept för projektets banbrytande potential (TRL 3), vilket i Framväxande tekniklösningar i stället är själva målet. Dessutom är stödnivån markant lägre i den här utlysningen, Banbrytande och skalbara tekniklösningar. 

      Tekniska fokusområden 

      Utlysningen riktar sig till företag som vill utveckla tekniklösningar med hög potential inom nedanstående teknikområden. Vi vänder oss både till projekt som kan kapitalisera på teknikens stora tillämpningspotential i sig eller på det egna teknikområdets starka efterfrågan på möjliggörande teknik. 

      Artificiell intelligens 

      Med området AI menar vi teknik och tjänster som möjliggör för datorer och system att simulera mänsklig intelligens, lära sig, anpassa sig och fatta beslut på egen hand. Sökande projekt kan utveckla helt nya lösningar inom området men kan också delvis bygga på externt utvecklade resurser som till exempel de ledande generativa AI-modellerna.

      Samtliga projekt som passar denna tematik behöver ha AI som en central byggsten i sin lösning och samtidigt ha en egen stark teknisk innovationshöjd. 

      Immersiv teknik 

      Immersiv teknik, även känd som extended reality, omfattar tekniker som virtual reality, augmented reality och mixed reality. Immersiv teknik skapar en fördjupande upplevelse genom att exempelvis kombinera digitala och fysiska världar, vilket ger användaren möjlighet att interagera med och uppleva en simulerad miljö.

      Projekt för alla typer av hårdvaru- och mjukvarulösningar som möjliggör ny och bättre immersiv teknik med mycket hög potential, inklusive digitala plattformar och tjänster, kan söka. 

      Kvantteknik

      Kvantteknik avser här följande teman:  

      • Kvantdatorer, Kvantberäkningar (Quantum Computing)
      • Kvantsimulering (räknas ibland in i Quantum Computing)
      • Kvantkommunikation (inkl kryptering)
      • Kvantsensorer (inkl detektion och metrologi) 

      Kvantteknik har potential att gynna samhället och nästan alla branscher. Några av de mest lovande applikationsområdena är hälsa och life science, energi, finans, cybersäkerhet och energieffektiviseringar. Dessa industrier kan dra nytta av kvantteknik tack vare den exponentiella ökningen av beräkningskraft och säkra kommunikationsmöjligheter. Inom hälso- och sjukvård och life science kan kvantteknik spela en omvälvande roll för att främja precisionshälsa och precisionsmedicin. Tillämpningar som kvantmikroskopi, kvantspektroskopi och kvantberäkning kan förbättra sjukdomsförutsägelse, prevention, diagnostik och behandling.  

      Här välkomnar vi ansökningar som adresserar tillämpningar med mycket hög potential inom ökat och accelererat nyttiggörande, nya eller bättre metoder, lösningar och komponenter. 

      Syntetisk biologi 

      Syntetisk biologi är ett framväxande forsknings- och innovationsområde inom bioekonomi som bygger på forskning inom biologi, kemi, datavetenskap och ingenjörskonst för att designa och bygga komplexa biologiska system med funktioner som inte existerar i naturen. Tekniken gör det möjligt att konstruera helt nya levande organismer och att modifiera redan befintliga varelser, växter eller annat biologiskt material så att de får nya eller förbättrade egenskaper.  

      Här välkomnar vi ansökningar som adresserar tillämpningar med mycket hög potential inom området. 

      Två centrala hållbarhetsperspektiv 

      Utöver ovanstående har Vinnova i uppdrag att främja hållbar tillväxt och samhällsutveckling. Genom Agenda 2030 har världens länder enats om en global överenskommelse och förståelse för vad som kännetecknar hållbar utveckling. Genom våra insatser bidrar vi till det globala åtagandet att nå målen. 

      Inom Agenda 2030 har Vinnova särskilt pekat ut klimat och jämställdhet som två centrala hållbarhetsperspektiv som våra finansierade satsningar ska bidra positivt till. Projekt finansierade av Vinnova förväntas därmed ta särskild hänsyn till klimatet och jämställdhetsaspekter.

      En aspekt som Vinnova följer upp och bedömer är om både kvinnor och män på ett jämställt sätt tar del av bidraget, deltar i och har inflytande över projektet. Se avsnitt 7 under aktörskriteriet. 

      En annan aspekt handlar om att analysera och ta ställning till om det finns köns- eller genusaspekter som är relevanta kopplat till projektets problemområde, lösningar och nyttiggörande. Denna fråga är obligatorisk att besvara för alla sökande och återfinns under rubriken ”Projektuppgifter” i Vinnovas e-tjänst. I denna utlysning ligger frågan till grund för bedömning. 

      Resultat från forskning och innovation som görs fritt tillgängliga ger ökad möjlighet för fler att bidra till lösningar på samhällsutmaningar. Utlysningen ska bidra till att fler resultat görs fritt tillgängliga för alla och vetenskaplig publicering ska ske med öppen tillgång. 

      Läs mer om vårt arbete för att bidra till målen i Agenda 2030
      Läs mer om vad vårt arbete för jämställd innovation innebär för dig som söker bidrag från oss 

    • Utlysningen riktar sig till ensamt sökande företag eller till konsortier av deltagare där minst ett företag ska ingå. Universitet, högskolor, forskningsinstitut och andra relevanta organisationer kan medverka.

      Små, medelstora och även stora företag kan således söka. Det gäller även nystartade företag och startups. Läs mer om hur hög stödnivå som olika typer av företag kan söka i avsnittet ”Hur stort bidrag ger vi?” nedan.  Projekten kan inkludera utländska samarbetspartners. Vinnova beviljar dock enbart bidrag till svenska organisationer.  

      Projektpart som söker bidrag ska vara en svensk juridisk person. Med svensk juridisk person likställs i detta avseende utländsk organisation som har filial eller driftställe i Sverige. Kostnaderna i projektet ska kunna hänföras till filialens eller driftställets verksamhet. 

    • Aktiviteter det går att söka finansiering för 

      Det går att söka finansiering för aktiviteter som ingår i forsknings- och innovationsprojekt med en inriktning som uppfyller utlysningens syfte enligt avsnitt 2. 

      Exempel på aktiviteter som är stödberättigande: 

      • Utredning av tekniska och designmässiga förutsättningar.
      • Utveckling av prototyper eller demonstrationsversioner av produkter eller tjänster. Detta kan även innefatta pilotarbete, testning och validering.
      • Undersökning och utveckling av produktionsmetoder.
      • Planering och genomförande av studier eller tester för att verifiera en innovation.
      • Utredning av marknadsmässiga förutsättningar som exempelvis identifiera kunder, kundbehov, möjliga samarbetspartners och konkurrenter. 

      Vi finansierar inte rutinmässiga eller återkommande ändringar av befintliga produkter, tjänster, tillverkningsmetoder eller tillverkningsprocesser. Inte heller utbildningsinsatser, kurser, marknadsföring, försäljning, löpande drift, kvalitetssäkring, certifiering, investering i utrustning och verktyg samt immaterialrättsliga strategier och skydd.

      Stödberättigande kostnader

      Vår finansiering sker genom bidrag. Bidrag till organisationer som bedriver ekonomisk verksamhet omfattas av regler om statligt stöd. Reglerna styr bland annat vilka typer av kostnader och hur stor andel av dem som får täckas genom bidrag.

      Du hittar information om stödberättigande kostnader i dokumentet ”Anvisning till Vinnovas villkor om stödberättigande kostnader 2023”. I avsnitt 2 beskrivs de generella förutsättningarna för att en kostnad ska vara stödberättigande, och i avsnitt 4 ges en detaljerad beskrivning av respektive kostnadsslag. Dokumentet hittar du under rubriken Stödberättigande kostnader på webbsidan Vinnovas allmänna villkor för bidrag.

    • Vinnovas bidrag kan uppgå till mellan 1 och 2 miljoner kronor per projekt. Det kan maximalt uppgå till 70 procent av projektets totala stödberättigande kostnader. 

      Bidrag till parter som bedriver ekonomisk verksamhet beviljas enligt 9§ i förordningen 2015:208 om statligt stöd till forskning och utveckling samt innovation. Med det menas stöd till forsknings- och utvecklingsprojekt. Detta finns beskrivet i artikel 25 i EU-kommissionens gruppundantagsförordning nummer 651/2014 som kallas GBER.  

      Både förordningen 2015:208 och GBER beskrivs mer på webbsidan om Statligt stöd till ekonomisk verksamhet. Där finns också länkar till själva förordningarna.  

      Bidrag till företag kommer företrädesvis beviljas för Industriell forskning, men i enstaka fall även för Experimentell utveckling.

      I denna utlysning gäller följande villkor för maximal stödnivå till enskild bidragsmottagare:   

      • Små företag är företag med 1-49 anställda och en omsättning på maximalt 10 MEUR. De kan få maximalt 60 procent av sina kostnader täckta av bidrag i denna utlysning.
      • Medelstora företag är företag med 50-249 anställda och maximalt 50 MEUR i omsättning. Deras bidrag kan uppgå till maximalt 50 procent av kostnaderna i denna utlysning. 
      • Stora företag har mer än 250 anställda och en omsättning på mer än 50 MEUR. För dem gäller maximalt 40 procent i bidrag i denna utlysning. 

      Notera att utlysningens stödnivåer inte utnyttjar GBERs maximala stödnivåer, som i vissa särfall kan vara högre. 

      Se Kapitel 1, Artikel 2 i GBER för definitioner:  

      • Punkt 85 för Industriell forskning.
      • Punkt 86 för Experimentell utveckling.

      Alla detaljer om stödnivåer för olika syften och organisationstyper finns i en tabell i dokumentet ”Stödnivåer, definitioner med mera för bidrag enligt Vinnova” på webbsidan Statligt stöd till ekonomisk verksamhet. Där hittar du även GBER förordningen.

      Icke statsstöd beviljas till parter som inte bedriver ekonomisk verksamhet, exempelvis universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Deras maximala stödnivå är 100 procent. Bidrag beviljas då med stöd avförordningen 2009:1101 med instruktion för Verket för innovationssystem.

      Den totala bidragsbudgeten är preliminärt 25 miljoner kronor för denna utlysning. 

    • Vi kommer endast bedöma ansökningar som uppfyller följande formella krav: 

      • Minst ett företag ska vara projektpart
      • Samtliga projektparter ska vara juridiska personer.
      • Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska.
      • Projektet som beskrivs i ansökan får inte ha påbörjats innan ansökan lämnas in.
      • Samma projekt får inte samtidigt ha sökt till Vinnovas utlysning Framväxande tekniklösningar.
      • Sökt bidrag är mellan 1 och 2 miljoner kronor.
      • Ansökan ska följa samtliga anvisningar och innehålla samtliga bilagor enligt avsnitt 9. 
    • Vad bedömer vi? 

      Ansökan ska ligga i linje med utlysningens syfte som beskrivs i avsnitt 2 och bedöms enligt kriterierna nedan. Utöver en individuell bedömning av varje projekt så eftersträvar Vinnova att även åstadkomma en viss spridning av beviljade projekt när det kommer till teknik- och tillämpningsområden samt olika typer av lösningar.  

      Potential (vikt 40 procent) 
      • Lösningens framtida kommersiella potential och/eller potential till samhällsnytta. 
      • Projektets tekniska innovationshöjd och därmed dess förmåga att utveckla svensk kompetens inom ett viktigt innovationsområde.
      • Projektets potential att bidra till ökad jämställdhet och de globala målen i Agenda 2030, samt minimera de negativa effekterna. 
      Aktörer (vikt 30 procent) 
      • Projektparternas kompetens, trovärdighet och förmåga att genomföra projektet.
      • Projektparternas förmåga att kunna nyttiggöra och/eller kommersialisera projektresultaten.
      • Hur väl teamets nyckelpersoner är sammansatt med avseende på könsfördelning, samt fördelning av makt och inflytande mellan kvinnor och män.  
      Genomförbarhet (vikt 30 procent) 
      • Projektplanens effektivitet och realism i förhållande till uppsatta mål, metoder, aktiviteter och budget. 
      • Hur väl risker och avgörande framgångsfaktorer beskrivs och hanteras i projektets genomförande.
      • Hur trovärdig planen är vad gäller att efter projektets slut ta projektresultaten vidare mot framgångsrik implementation. 

      Hur bedömer vi? 

      Ansökningarna kommer att bedömas i konkurrens och bedömningen baseras på den elektroniska ansökan som lämnats in via Vinnovas e-tjänst. 

      Varje ansökan som innehåller tillräcklig information för att kunna bedömas och som uppfyller dels samtliga formella krav (se avsnitt 6, Formella krav), dels utlysningens tematiska passform (se avsnitt 2, Tekniska fokusområden) utvärderas av minst tre förordnade bedömare.
       
      De projekt som bedöms bäst uppfylla kriterierna går vidare i urvalsprocessen och kallas eventuellt till en intervju. Intervjuer planeras äga rum digitalt mellan 15 och 19 april 2024. Vi kommer att ta kontakt med de projekt som ska intervjuas mellan cirka 11 och 15 april. Observera att vi inte har möjlighet att uppdatera er om er ansökans status innan slutligt beslut meddelats.

      Schematiskt ser beslutsprocessen ut på följande sätt: 

      1. Ansökan lämnas in via Vinnovas e-tjänst.
      2. De ansökningar som uppfyller de formella kraven och utlysningens tematiska passform kommer att bedömas utifrån ovan angivna kriterier av Vinnovas förordnade bedömare. 
      3. Utvalda projekt intervjuas. 
      4. Den sammanlagda bedömningen resulterar i en rekommendation till finansiering.
      5. Vinnova gör en analys av portföljen av rekommenderade projekt.
      6. Vinnova fattar beslut om vilka projekt som ska finansieras och beslut meddelas till sökande. 
    • Om våra beslut 

      Efter beslut skickar Vinnova ett meddelande via e-post till koordinatorn för respektive ansökan med besked om beviljande eller avslag. Hur mycket varje part i projektet beviljas i bidrag framgår av beslutet. 

      Bidrag kommer att beviljas enligt de stödgrunder som anges i avsnitt 5.   

      Stödgrunden framgår av beslutet och styr även vilka kostnader som är stödberättigande. 

      Vårt beslut om att bevilja eller avslå en ansökan kan inte överklagas.

      Villkor för beviljade bidrag 

      För beviljade bidrag gäller våra allmänna villkor för bidrag. Villkoren innehåller bland annat regler om projektavtal, förutsättningar för utbetalning, uppföljning, rapportering och nyttiggörande av resultat. Vetenskaplig publicering ska ske med öppen tillgång i enlighet med Vinnovas anvisning. 

      I händelse av att projektteamet inte är jämställt gäller följande anvisning:
      Om könsfördelningen i projektteamet inte är inom 40/60 vad gäller kvinnor och män ska en plan bifogas i samband med första lägesrapport. Planen ska redogöra för hur projektet skulle kunna uppnå en bättre könsfördelning under projekttiden, exempelvis genom genomtänkta rekryteringar och liknande.  

      Kompletterande särskilda villkor och anvisningar kan beslutas för enskilda projekt. 

      Om ni inte följer våra villkor kan ni bli återbetalningsskyldiga. Det gäller också om ni beviljats bidrag felaktigt eller med för högt belopp. 

      Aktuella villkor samt hjälp för att förstå och uppfylla villkoren

    • För att söka bidrag fyller ni i ett webbaserat formulär i Vinnovas e-tjänst för ansökningar som ni hittar via knappen ”Ansök här” nedan. 

      Där laddar ni även upp följande bilagor: 

      • Projektbeskrivning
        Får maximalt omfatta 10 stående A4-sidor med enspaltig 12 punkters text. Projektbeskrivningen ska följa mallen som finns längre ned på denna webbsida.
      • CV-bilaga
        Relevanta CV:n för projektledaren och samtliga nyckelpersoner. Bilagan förväntas inkludera minst ett CV per projektpart. Varje CV får maximalt vara 1 A4-sida med 12 punkters text. CV-bilagan ska följa mallen som finns längre ned på denna webbsida.

      Endast efterfrågade sidor och bilagor kommer att bedömas. Hänvisning till webbsidor kommer ej att beaktas. 

      Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle. När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. 

      Klarmarkera ansökan i god tid innan utlysningen stänger. 

      När utlysningen stängt och ansökan registrerats hos Vinnova kommer en bekräftelse skickas ut per e-post till dig som står för användarkontot, projektledare och firmatecknare eller prefekt. Det kan ta några timmar innan du får e-posten. 

      Om du inte har fått en bekräftelse via e-post inom 24 timmar efter att utlysningen stängt ber vi dig höra av dig. 

      När ansökningstiden har gått ut kan komplettering av ansökan endast ske på begäran från oss. 




    Presentation från informationsmöte 12 januari 2024

    Se presentation

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Ladda ner mallar för bilagor

    Här kan ni ladda ned mallar för de bilagor som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall.

    Presentation från informationsmötet den 12 januari (pdf, 5624 kB) Projektbeskrivningsmall, engelsk version (docx, 55 kB) Projektbeskrivningsmall (docx, 58 kB) CV-mall (docx, 54 kB)

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av dig till oss.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Tove Jaensson

    Utlysningsansvarig

    + 46 8-473 30 57

    Fredrik Weisner

    Områdesledare Digital Omställning

    + 46 8-473 31 80

    Julia Engström

    Administrativa frågor

    + 46 8-473 30 12

    Jeannette Dypbukt

    Handläggare

    +46 8 473 32 52

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Diarienummer 2023-04159