Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Frukost med FFI: Så skapar vi systeminnovation

Arrangör: FFI - Fordonsstrategisk forskning och innovation Digitalt fre 12 maj 2023 kl. 08:30-09:30

Dagens komplexa samhällsutmaningar kräver systeminnovation. Men vad innebär det i realiteten? Vilka aktörer och projekt har redan tagit detta kliv, och hur kan vi få fler som gör detsamma? Välkommen på digital frukost med FFI, där vi tillsammans med externa gäster reder ut systeminnovation i teori och praktik!

Ska vi lyckas ställa om till ett hållbart samhälle krävs förändring av sociotekniska system i grunden.

FFI kan och vill bidra bland annat genom att skapa förutsättningar för systeminnovation. Det görs med hjälp av breda samarbeten och större systemdemonstrationer, vilka i sin tur medför ökad takt i omställningen till hållbara vägtransporter. Med det nya delprogrammet Accelerera står FFI redo att möta de utmaningar där vi behöver systemlösningar för hållbar mobilitet.

Varmt välkomna att höra mer om detta under en frukosttimme!

Program och medverkande

Om FFI Accelerera

Accelerera är ett nytt delprogram inom FFI där vi genom breda samarbeten och större systemdemonstrationer vill bidra till att öka takten i omställningen till hållbara vägtransporter. Projekten ska ha ett tydligt systemperspektiv samt etablera ett starkt och brett samarbete i hela värdekedjan. De ska ha en hög teknisk mognad och vara riktade på att exempelvis utveckla nya policyer eller affärsidéer för att introducera lösningen på marknaden.

Tematiska frukostmöten med FFI

Under 2022 lanserade FFI en ny färdplan med de fem delprogrammen Accelerera, Cirkularitet, Nollutsläpp, Trafiksäker automatisering och Transport- och mobilitetstjänster. Med den inriktningen vill vi tydligare möta dagens komplexa samhällsutmaningar, och ytterligare växla upp arbetet för en total omställning av vägtransporter och fordonsindustrin.

Med hjälp av frukostmöten vill FFI tillsammans med er lyfta tematiska frågor, diskutera kritiska framgångsfaktorer och sprida inspirerande exempel. Vi ser fram emot att gemensamt diskutera vad som behövs för att accelerera omställningen!

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Sofia Wieselfors

Programchef FFI

+46 8 473 31 83

Senast uppdaterad 12 maj 2023

Statistik för sidan