Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Planeringsbidrag inför internationell ansökan 2025

Planerar ni att söka medel för ett forsknings- och innovationsprojekt i en internationell utlysning? Då är det här ett erbjudande för dig. Med planeringsbidrag kan ni som har en tydlig projektidé få en möjlighet att utveckla en konkurrenskraftig ansökan till en utannonserad internationell utlysning. En internationell utlysning innebär en utlysning inom vilken ansökningarna utvärderas i internationell konkurrens. Observera att planeringsbidraget inte kan sökas för Eurekas program, till exempel Eureka Eurostars.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Utveckling av en ansökan för ett forsknings- och innovationsprojekt till en internationell utlysning. Aktiviteter som stärker och utvecklar en ansökan till en internationell utlysning. Planeringsprojektet får pågå i max 12 månader.

Vem kan söka?

Svenska aktörer från akademi, forskningsinstitut, offentlig sektor, civilsamhället eller små och medelstora företag (SMF) som förbereder en ansökan för ett forsknings- och innovationsprojekt till en internationell utlysning.

Hur mycket kan ni söka?

Upp till 300 000 kronor för aktörer som planerar att ansöka i en internationell utlysning. Upp till 500 000 kronor för aktörer som planerar att koordinera ett internationellt projekt med minst 3 aktörer från 3 olika länder.

Viktiga datum

I det här erbjudandet bedömer vi ansökningar vid flera tillfällen. Därför har vi delat in ansökningstiden i flera ansökningsperioder. Det innebär att om du skickar in din ansökan före den sista dagen i en ansökningsperiod får du den bedömd i anslutning till det datumet. Men du kan skicka in din ansökan när som helst före sista ansökningsdag. I tidslinjen visas de ansökningsperioder som ligger närmast i tid. Observera att endast de tre närmaste avläsningstillfällena visas. Fler tillfällen kan komma upp efter hand.

  • Utlysningstext för erbjudandet

    Tips: För att skapa en PDF med all information om erbjudandet klickar du Ctrl+P och väljer PDF för att spara innehållet.

    • Detta erbjudande riktar sig till er som planerar att söka medel för ett forsknings- och innovationsprojekt i en internationell utlysning. Planeringsbidraget ger er som har en utvecklad projektidé en möjlighet att ytterligare utveckla och förstärka er projektansökan till en utannonserad internationell utlysning. 

      Det övergripande målet är att planeringsbidraget ska bidra till fler internationellt konkurrenskraftiga ansökningar med svenskt deltagande. I er ansökan om planeringsbidrag ska ni därför beskriva vilka aktiviteter ni vill genomföra för att utveckla och stärka er projektansökan (för huvudprojektet, det projekt ni söker för i den internationella utlysningen). Ni ska också beskriva vilken roll de svenska projektparterna har i det förberedande arbetet med att ta fram projektansökan.

      Planeringsprojektet får pågå i maximalt 12 månader och får avslutas senast en vecka efter att den internationella utlysningen har stängt och projektansökan har lämnats in.   

      Vem kan söka? 

      Erbjudandet kan sökas av forskningsinstitut, offentlig sektor, aktörer i akademin eller i civilsamhället samt små och medelstora företag (SMF) i Sverige.

      Hur mycket kan man söka? 

      Erbjudandet har två bidragsnivåer, beroende på vilken roll den svenska aktören har i projektansökan till den internationella utlysningen. 

      • Aktörer som planerar att delta som projektpart i en projektansökan till en internationell utlysning kan söka upp till 300 000 kronor.  
      • Aktörer som planerar att koordinera ett internationellt projekt (med minst tre aktörer från tre olika länder) och ansöka till en internationell utlysning kan söka upp till 500 000 kronor.  
    • Genom att delta i internationella samarbeten får svenska organisationer bättre möjligheter att främja global hållbarhet och öka Sveriges konkurrenskraft. Denna utlysning syftar till att uppmuntra svenska aktörer att fördjupa sina internationella samarbeten och förbättra förmågan att skriva konkurrenskraftiga projektansökningar till internationella utlysningar. Målet är att stärka svenska aktörers chanser att delta i högkvalitativa internationella forsknings- och innovationsprojekt samt öka möjligheterna att få internationell finansiering. 

      En särskild satsning görs på planeringsbidrag för att utforma en internationell ansökan till Horisont Europa där något av följande länder inkluderas som projektpart: Brasilien, Israel, Japan, Kanada, Singapore, Storbritannien, Sydkorea och Ukraina. 

      Definition av planeringsprojekt och huvudprojekt 

      I denna utlysning nämns planeringsprojekt och huvudprojekt. Inom ramen för utlysningen finansierar Vinnova arbetet med planeringsprojektet. Skillnaden mellan planeringsprojekt och huvudprojekt beskrivs enligt följande: 

      Planeringsprojekt  
      • Syfte
        Att utveckla och förstärka en projektansökan till en identifierad internationell utlysning. 
      • Innehåll
        Inom planeringsprojektet arbetar ni med att utveckla och stärka en konkurrenskraftig projektansökan till en specifik publicerad internationell utlysning.
      • Tidsram
        Planeringsprojektet får pågå i max 12 månader. Startdatum för planeringsprojektet får tidigast vara beslutsdatum om planeringsbidrag beviljas. Slutdatum får senast vara en vecka efter den internationella utlysningen stängt. 
      Huvudprojekt  
      • Syfte
        Det projekt som ni i nästa steg ansöker om finansiering för i en publicerad internationell utlysning. 
      • Innehåll
        Huvudprojektet beskrivs i den projektansökan som utvecklas under planeringsprojektet och lämnas in till den internationella utlysningen. 
      • Tidsram
        Huvudprojektets tidsram sätts av den internationella utlysningen.

      Bidra till en hållbar systemomställning

      Vinnova har i uppdrag att främja hållbar tillväxt och systemomställning. För att genomföra hållbar systemomställning har vi valt att utgå från FN:s globala hållbarhetsmål, definierade i Agenda 2030. Där prioriterar Vinnova två perspektiv: jämställdhet och klimatomställning. Alla insatser och projekt vi finansierar bedöms utifrån hur de bidrar till dessa perspektiv.

      Vi följer därför alltid upp och bedömer detta:

      • Om kvinnor och män på ett jämställt sätt deltar i projektet, tar del av bidraget samt har inflytande och makt över projektet.
      • Hur väl projektet analyserar och tar ställning till om det finns köns- eller genusaspekter som är relevanta för projektets problemformulering, lösningar och effekter.

      Jämställd innovation – vad det innebär för dig som söker bidrag från oss

      Agenda 2030 som drivkraft för innovation

    • Detta erbjudande riktar sig till er som planerar att söka medel för ett forsknings- och innovationsprojekt i en internationell utlysning. Planeringsbidraget ger er som har en utvecklad projektidé en möjlighet att ytterligare utveckla och förstärka er projektansökan till en utannonserad internationell utlysning. 
      En internationell utlysning innebär en utlysning inom vilken ansökningarna utvärderas i internationell konkurrens. Observera att planeringsbidraget inte kan sökas för Eurekas program till exempel Eureka Eurostars. Små och medelstora företag erbjuds kostnadsfritt stöd av EU SME Support

      Erbjudandet kan sökas av forskningsinstitut, offentlig sektor, aktörer i akademin eller i civilsamhället samt små och medelstora företag (SMF) i Sverige. Alla projektets parter ska vara juridiska personer. Fysiska personer eller enskilda firmor kan alltså inte delta som projektparter. Den koordinerande parten ska vara en svensk juridisk person och bedriva verksamhet i Sverige. 

      Utländska aktörer utan registrerad filial eller driftställe i Sverige kan delta som projektparter, men de kan inte erhålla bidrag från Vinnova.

    • Planeringsprojektet ska syfta till att genomföra aktiviteter som har potential att stärka en konkurrenskraftig ansökan med svenskt deltagande i en internationell utlysning.

      Godkända projektaktiviteter inom ramen för den här utlysningen är exempelvis: 

      • Aktiviteter för att stärka konsortiets sammansättning och samverkan, såsom möten och diskussioner med potentiella internationella parter.
      • Att utveckla och stärka en projektidé samt att skriva och skicka in en ansökan till den utannonserade internationella utlysningen. Om extern expertis anlitas för att stärka projektets innehåll (till exempel IPR och teknisk konsultation) är det viktigt att beskriva deras kompetens och tidigare erfarenhet inom området. Observera att kostnader för skrivkonsultation får uppgå till maximalt 75 000 kronor. 
      • Utveckling av den vetenskapliga eller tekniska basen för projektet genom att exempelvis utföra pilot- eller "proof of concept"-studier. Det är viktigt att förklara varför detta krävs för en framgångsrik ansökan, eller om den internationella utlysningen specifikt efterfrågar detta.
      • Aktiviteter för att stärka affärsmässigheten, till exempel att genomföra IPR-analyser, användarintervjuer eller att ta fram en första affärsplan. Det är viktigt att motivera varför dessa åtgärder behövs för en framgångsrik ansökan, eller om den internationella utlysningen specifikt kräver dem. 

      Vad som inte kan finansieras i den här utlysningen är exempelvis:  

      • Planeringsprojekt som inte syftar till att lämna in en ansökan till en utannonserad internationell utlysning.
      • Huvudprojekt som enbart fokuserar på grundforskning. 
      • Utveckling av ansökan som riktas till Eurekas program, till exempel Eureka Eurostars.

      Vilka kostnader kan vi finansiera?

      Vår finansiering omfattas av regler om statligt stöd. Reglerna styr vilka slags kostnader som vi kan finansiera. Dessa kallas stödberättigande kostnader.

      I den här utlysningen är dessa typer av kostnader stödberättigande:

      • Personalkostnader: Löner, sociala avgifter och andra personalavgifter.
      • Materialkostnader: Instrument och utrustning
      • Konsultkostnader: Kostnader för konsulttjänster från utomstående som är relevanta för att stärka projektets innehåll (till exempel IPR och teknisk konsultation). Ni måste motivera behovet av konsultinsatser i ansökan. Denna motivering vägs in i vår bedömning.
        Observera att kostnader för skrivkonsultation (konsult som är med och utformar projektansökan till den internationella utlysningen) får uppgå till maximalt 75 000 kronor.
      • Övriga direkta kostnader: Till exempel materiel, förrådsartiklar och resor som är nödvändiga för att genomföra projektet.
      • Indirekta kostnader (overhead): Kostnader som inte uppkommit som en omedelbar följd av men kan relateras till projektet, till exempel ordinarie lokaler och städning.
        Indirekta kostnader får utgöra maximalt 30 procent av personalkostnader. Universitet, högskolor samt vissa forskningsorganisationer och statliga myndigheter har högre maxgränser beroende på typ av verksamhet.

      För mer detaljerad information om vilka kostnader vi kan finansiera, se Anvisning till stödberättigande kostnader

      Vilka krav gäller för kostnader vi finansierar?

      För att en kostnad ska vara stödberättigande måste den vara:

      • nödvändig för aktiviteterna i projektet
      • bokförd korrekt och separat från organisationens övriga kostnader.

      En organisation får heller inte ta upp någon annans kostnader som sina egna.

      För mer detaljerad information om vilka krav, begränsningar och undantag som gäller, se Anvisning till stödberättigande kostnader

    • Reglerna om statligt stöd styr också hur stor andel av kostnaderna som vi kan finansiera. Detta bestäms individuellt för varje organisation. Vi skiljer därför på hur stort bidrag projektet kan få, och hur mycket varje projektpart kan få.

      Hur stort bidrag kan projektet få?

      Erbjudandet har två bidragsnivåer, beroende på vilken roll den svenska aktören eller aktörerna har:  

      • Aktörer som planerar att delta som projektpart i en ansökan till en internationell utlysning kan söka upp till 300 000 kronor.
      • Aktörer som planerar att delta som koordinator i en ansökan till en internationell utlysning kan söka upp till 500 000 kronor. Projektförslaget ska inkludera minst tre aktörer från tre olika länder.  

      Planeringsbidraget får utgöra högst 80 procent av planeringsprojektets totala stödberättigade kostnader. Återstående belopp motsvarande minst 20 procent av planeringsprojektets kostnader ska självfinanseras av projektparterna.  

      Hur stort bidrag kan en projektpart få?

      Hur stort bidrag varje deltagande projektpart kan få beror främst på:

      • vilka aktiviteter som parten ska genomföra i projektet
      • partens storlek och verksamhet.

      Observera att den högsta bidragsandelen per planeringsprojekt inte är samma sak som den maximala tillåtna stödnivån per projektpart.

      Stödnivån för respektive projektpart begränsas för företag kring reglerna för statligt stöd. I den här utlysningen ger vi stöd enligt följande stödgrunder; de minimis stöd (stöd av mindre betydelse) och inte statsstöd.

      Läs mer om regler för statligt stöd på Vinnovas webbsida

      Mer om stödgrunderna:

      De minimis-stöd (stöd av mindre betydelse)

      I den här utlysningen kan vi ge de minimis-stöd, även kallat stöd av mindre betydelse. 

      En organisation kan ta emot maximalt 300 000 euro över en treårsperiod i den här stödformen, oavsett finansiär och projekt. Det betyder att om samma organisation tagit emot stöd av mindre betydelse i andra projekt från andra finansiärer tidigare, påverkar det hur stort stödet kan bli i den här utlysningen.

      För företag är det obligatoriskt att lämna in ett signerat intyg om de-minimistöd när ni skickar in ansökan (se avsnitt 9 om bilagor). Det krävs för att vi ska kunna bevilja detta stöd till ett företag.

      Intyg om de minimis-stöd finns på denna sida

      Vi beviljar bidrag i enlighet med EU-kommissionens förordning (2023/2831) om stöd av mindre betydelse.

      Inte statsstöd

      Det innebär att vi även kan ge stöd till organisationer som inte bedriver ekonomisk verksamhet. Med det menas de organisationer att de som inte erbjuder en tjänst eller produkt på en marknad. Hit räknas oftast universitet och högskolor, forskningsinstitut och andra organisationer.

      Hur avgör ni om en organisation bedriver ekonomisk verksamhet?

      En organisation som erbjuder någon form av tjänst eller produkt på en marknad anses bedriva ekonomisk verksamhet och kan inte beviljas den här formen av stöd. Det har ingen betydelse hur organisationen finansieras, om den är offentlig eller privat, eller om den har ett vinstsyfte. Det spelar heller ingen roll vilken rättslig form verksamheten har. Till exempel om det är ett aktiebolag, ett handelsbolag, en ekonomisk förening, en ideell förening eller en stiftelse.

      Är ni osäkra på om en organisation i ert projekt bedriver ekonomisk verksamhet, kontakta utlysningsansvarig. Organisationen ansvarar dock själv för att bedöma om den bedriver ekonomisk verksamhet.

    • För att vi ska ta ställning till och bedöma er ansökan måste den uppfylla vissa formella krav. Är kraven inte uppfyllda, avslås ansökan direkt.

      Krav på organisationsform hos projektparter

      • Alla projektets parter ska vara juridiska personer. Fysiska personer eller enskilda firmor kan alltså inte delta som projektparter.
      • Den koordinerande parten ska vara en svensk juridisk person och bedriva verksamhet i Sverige.
      • Utländska aktörer utan registrerad filial eller driftställe i Sverige kan delta som projektparter, men de kan inte erhålla bidrag från Vinnova. 

      Krav på projektet

      • Projektledaren ska vara anställd hos den koordinerande parten i projektet.
      • Planeringsprojektet får pågå under maximalt 12 månader.  
      • Planeringsprojektet får avslutas senast en vecka efter att den internationella utlysningen har stängt och projektansökan har lämnats in.  
      • Kostnader för skrivkonsultation får inte överstiga 75 000 kronor. 

      Krav på ansökan

      • Ansökan ska avse ett planeringsprojekt inför en specifik utannonserad internationell utlysning och måste inkludera en fungerande direktlänk till den internationella utlysningen. Med internationell utlysning menas en utlysning i vilken inkomna ansökningar utvärderas i internationell konkurrens.  
      • Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska.
      • Ansökan ska följa de anvisningar som ges i avsnitt 9.
      • Det sökta bidraget får utgöra högst 80 procent av planeringsprojektets totala stödberättigande kostnader. Detta innebär att det krävs minst 20 procent egen finansiering från den sökande parten eller parterna. 
      • För företag är det obligatoriskt att bifoga ett signerat intyg om ”Stöd av mindre betydelse” (de minimis-stöd) som bilaga till ansökan. 
    • Vad bedömer vi?

      Planeringsprojektet ska ligga i linje med syfte och mål för den identifierade internationella utlysningen och bedöms utifrån kriterierna nedan. Om den internationella ansökan har specifika krav på egen finansiering, är det viktigt att de sökande beskriver hur de planerar att möta dessa krav och säkra den nödvändiga egenfinansieringen för att genomföra huvudprojektet.   

      Potential

      • Planeringsprojektets potential att utveckla och stärka en konkurrenskraftig projektansökan till en internationell utlysning.
      • Planeringprojektets potential att engagera relevanta aktörer både internationellt och nationellt. 
      • Huvudprojektets potential att bli beviljad internationell finansiering.  
      • Huvudprojektets innovationshöjd.
      • Huvudprojektets potential att bidra till ökad jämställdhet och de globala målen i Agenda 2030.  

      Aktörer

      • Hur väl sammansatt är projektteamet när det gäller könsfördelning, samt hur väl makt och inflytande fördelas mellan kvinnor och män i projektteamet.
      • Hur god är projektteamets (inklusive av projektet anlitade konsulters) kapacitet, kompetens och förmåga att utveckla och stärka en konkurrenskraftig internationell ansökan. 
      • Hur väl behovet av konsulttjänster har motiverats om en projektparts budget innehåller konsultkostnader.

      Genomförbarhet

      • Hur väl jämställdhet har integrerats i planeringsprojektets plan.
      • Hur realistisk, trovärdig och ändamålsenlig är planeringsprojektets tidplan och budget.
      • Hur ändamålsenliga är planeringsprojektets aktiviteter för att stärka en internationell ansökan och, om relevant, för att skapa fördjupade samarbeten.  

      Hur bedömer vi?

      Bedömningen baseras på ansökan som lämnats in via Vinnovas e-tjänster.  

      De ansökningar om planeringsbidrag som uppfyller de formella kraven utvärderas gentemot bedömningskriterierna av en bedömningsgrupp bestående av externa bedömare och medarbetare på Vinnova. Bedömningen sker i konkurrens mellan inkomna ansökningar. Den samlade utvärderingen resulterar i en rekommendation, utifrån vilken Vinnova fattar beslut. Vinnova förbehåller sig rätten att tillämpa ett portföljperspektiv vid urvalet av planeringsbidrag. 

      Vi bedömer även finansiell status

      Innan vi beslutar om finansiering gör vi också en samlad bedömning av den organisatoriska och finansiella statusen hos de som får finansiering. Vi använder oss av information som vi får från kreditupplysningar, för närvarande från Dun & Bradstreet.

      För att vi ska bevilja finansiering gäller detta:

      • Organisationer som söker finansiering för personalkostnader måste vara registrerade som arbetsgivare hos Skatteverket.
      • Organisationer får inte vara på obestånd, eller genomgå likvidation eller företagsrekonstruktion. De ska heller inte ha obetalda skulder hos Kronofogdemyndigheten.
      • Aktiebolag får inte ha förbrukat hälften eller mer av sitt aktiekapital.
      • Små och medelstora företag måste på vår begäran kunna visa att de har ekonomisk täckning att genomföra projektet enligt sin budget i ansökan. De kan inte använda offentliga bidrag eller egna medel avsedda för andra projekt för att täcka projektkostnader i denna utlysning.
    • När vi har bedömt alla ansökningar skickar vi ett beslut där vi antingen beviljar eller avslår er ansökan. Vår målsättning är att beslut meddelas senast 4 veckor efter stängning. I beslutet anger vi hur mycket bidrag varje part i projektet beviljas. Vårt beslut kan inte överklagas.

      Vad gäller om ni beviljas finansiering?

      Om vi beviljar er ansökan måste ni följa våra allmänna villkor för bidrag. Villkoren innehåller bland annat detta:

      • Att ni ska underteckna ett särskilt dokument där ni godkänner er medverkan och åtar er att genomföra projektet.
      • Att ni ska rapportera hur det går, era kostnader och uppnådda resultat till oss regelbundet under projekttiden.
      • Är ni flera parter måste ni komma överens om era inbördes rättigheter och skyldigheter i projektet i ett avtal. Det kan ta tid att få ett projektavtal på plats, så sätt gärna i gång detta innan projektet startar.

      Se våra allmänna villkor samt få hjälp med att förstå och uppfylla dem

      Ni behöver även följa de särskilda villkor som gäller för den här utlysningen:

      Vi kan även besluta att lägga till kompletterande särskilda villkor för enskilda projekt. De framgår i så fall av beslutet.

      Kan ni behöva betala tillbaka bidrag?

      Om ni inte följer våra villkor kan ni bli återbetalningsskyldiga. Det gäller också om ni beviljats bidrag felaktigt eller med för högt belopp.

    • För att söka finansiering fyller ni i en ansökan i vår e-tjänst. Ansökan innehåller frågor om projektet, deltagande projektparter och budget.

      Till ansökan kan två bilagor bifogas:

      • Signerat intyg om Stöd av mindre betydelse (de minimis-stöd) 
        För företag är det obligatoriskt att bifoga ett signerat intyg om Stöd av mindre betydelse (de minimis-stöd) som bilaga till ansökan.   

      • Kompletterande grafiskt material 
        Vid behov kan förklarande grafik som är kopplad till ansökan bifogas som bilaga. Observera att det endast får vara grafik som tydligt refererar till ett avsnitt i ansökan, till exempel ett arbetspaket. Det måste finnas referens både i bilagan och i aktuellt avsnitt i ansökan för att bilagan ska accepteras.  

      Påbörja ansökan i god tid

      Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i mallar kan ta flera dagar, eftersom det bygger på analyser ni ska göra.

      I vår e-tjänst kan ni börja fylla i uppgifter och sedan fortsätta vid ett senare tillfälle. Ni kan också dela ut behörigheter till andra som ni vill ska bidra i ansökan. När ansökan är färdig markerar ni den som klar.

      Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan markera den som klar för att den ska registreras när utlysningen stänger.

      Klarmarkera ansökan i god tid innan utlysningen stänger klockan 14.00.  

    • När utlysningen stänger registreras er ansökan. Då skickar vi en e-postbekräftelse till den som står för användarkontot, samt projektledaren och firmatecknaren. Om ni inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av er till oss.

      När utlysningen stängt kan ni inte ändra något i ansökan. Då kan ni bara komplettera om vi ber om det.

      Vem kan läsa er ansökan?

      Er ansökan kommer att läsas av medarbetare på Vinnova och de externa bedömare som medverkar i den här utlysningen. Alla arbetar under tystnadsplikt.

      Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Det innebär att vi måste lämna ut dem om de efterfrågas. Men vi sekretessbelägger uppgifter som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada för den enskilde om de lämnas ut. Det kan till exempel vara uppgifter om affärs- och driftförhållanden, uppfinningar eller forskningsresultat.

      Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    • 2025-02-14

      Justerad text i avsnitt 5 för att förtydliga under Rubrik De minimis-stöd (stöd av mindre betydelse):

      I den här utlysningen kan vi ge de minimis-stöd, även kallat stöd av mindre betydelse. 

      En organisation kan ta emot maximalt 300 000 euro över en treårsperiod i den här stödformen, oavsett finansiär och projekt. Det betyder att om samma organisation tagit emot stöd av mindre betydelse i andra projekt från andra finansiärer tidigare, påverkar det hur stort stödet kan bli i den här utlysningen.

      För företag är det obligatoriskt att lämna in ett signerat intyg om de-minimistöd när ni skickar in ansökan (se avsnitt 9 om bilagor). Det krävs för att vi ska kunna bevilja detta stöd till ett företag.

      Intyg om de minimis-stöd finns på denna sida

      Vi beviljar bidrag i enlighet med EU-kommissionens förordning (2023/2831) om stöd av mindre betydelse.

      Inte statsstöd

      Det innebär att vi även kan ge stöd till organisationer som inte bedriver ekonomisk verksamhet. Med det menas de organisationer som inte erbjuder en tjänst eller produkt på en marknad. Hit räknas oftast universitet och högskolor, forskningsinstitut och andra organisationer.

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Påbörja ansökan i god tid

    Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

    När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan klarmarkera den för att den ska registreras när utlysningen stänger. 

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av dig till oss.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Jennika Gill Noltorp

    Utlysningsansvarig

    + 4684733045

    Camilla Sjörs

    Matsystem

    + 4684733114

    Caroline Ekstrand

    Hälsa/ Life Science

    + 4684733027

    Lars Resman

    Hållbara värdekedjor

    + 4684733199

    Gustaf Kylberg

    Digitalisering

    + 4684733105

    Maria Mützell

    Administrativa frågor

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Diarienummer 2024-04179