Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovativa samarbeten med USA inom XR - steg 1

Stöd för etablering av samarbete mellan svenska och amerikanska aktörer med fokus på Extended reality, XR. Denna utlysning är första steget i en insats i två steg från Vinnovas område Framtidsområden och del av Vinnovas satsning på banbrytande teknik.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Omkostnader för resa i syfte att etablera samarbeten med USA-baserade aktörer som arbetar med XR.

Vem kan söka?

Utlysningen riktar sig till svenska forskningsorganisationer, företag och offentliga organisationer, med kapacitet att etablera samarbete med USA-baserad aktör.

Hur mycket kan ni söka?

Upp till 150 000 kronor per projekt.

Viktiga datum

Observera att datum för utlysningens stängning är ändrat till 20 augusti.

  • Utlysningstext för erbjudandet

    Tips: För att skapa en PDF med all information om erbjudandet klickar du Ctrl+P och väljer PDF för att spara innehållet.

    • Är du verksam inom Extended Reality (XR), vill accelerera din etablering i USA och hitta samarbetspartners? Innovativa samarbeten med USA inom XR är en internationaliserings-accelerator i två steg – med syfte att skapa samarbeten mellan aktörer i Sverige och USA med fokus på XR.

      Med det här erbjudandet vill vi: 

      • stärka Sveriges teknikposition för att accelerera utvecklingen av tekniker och tjänster som bygger på XR.
      • främja partnerskap, samverkan och kunskapsutbyte med aktörer i USA.  

      Insatsen vill bidra till att skala upp sökandes möjligheter till att skapa konkreta forsknings och innovationssamarbeten mellan Sverige och USA. Detta med utgångspunkt i Vinnovas närvaro på plats och den infrastruktur som finns genom Nordic Innovation House, Silcon Valley. Projekten som finansieras ska, efter en kortare planeringsfas, vistas i Silicon Valley 2-3 veckor i december 2024. 

      Insatsen är upplagd i två steg. I steg 1, denna utlysning, finansierar Vinnova projekt som skapar förutsättningar att samarbeta med USA-baserade aktörer. Projekt som beviljats stöd i det första steget kan sedan välja att söka stöd i steg 2 för projekt såsom forsknings-, innovations-, test- eller demonstrationsprojekt där det bilaterala samarbetet är i fokus. Utlysningen för steg 2 öppnar under hösten 2024.  

      Sökande aktörer kan komma från universitet och högskola, privata företag, offentliga organisationer och civilsamhällesorganisationer.  

      Projekt kan söka upp till 150 000 kronor. 

    • Syftet med Innovativa samarbeten med USA inom XR är att ge svenska organisationer en konkurrensfördel genom tillgång till innovation och samarbetsmöjligheter med ett av världens mest innovativa och dynamiska ekosystem. Silicon Valley är centrum för teknologisk innovation och entreprenörskap, för teknikjättar, startups och ledande forskningsinstitutioner – och spelar på så vis en central roll för den globala utvecklingen.

      Internationella samarbeten är avgörande för Sverige som litet, exportberoende land. USA är världens största ekonomi och också topp-3 bland världens mest innovativa länder, där Silicon Valley är epicentrum för landets innovationskraft. Och svenska aktörer är mycket intressanta samarbetsparter. Sverige är ett av världens topp-3 innovativa länder med ett väldigt starkt innovationssystem.

      Det här erbjudandet syftar till att stärka Sveriges position på den globala teknikscenen. Erbjudandet ger möjlighet att ytterligare stärka den viktiga handels- och investeringsrelationen mellan Sverige och USA och stärka förutsättningarna för långsiktigt hållbara samarbeten.

      I detta erbjudande är fokus på teknikområdet Extended Reality (XR). XR omfattar teknologier som Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR), och Mixed Reality (MR) som överbryggar gränserna mellan den digitala och fysiska världen. Det som avses är koncept som skapar och utforskar mer naturliga och omslutande upplevelser med hjälp av hårdvara, mjukvara, konnektivitet och perception.

      XR-teknologier möjliggör innovation, samhällsnytta, exportmöjligheter, kompetensutveckling och förbättrad livskvalitet, inom en mängd olika områden, från utbildning och medicin till underhållning och marknadsföring. Genom att utnyttja denna potential kan Sverige främja tillväxt, konkurrenskraft och välfärd på både nationell och internationell nivå.

      Erbjudandet Innovativa samarbeten med USA inom XR är en insats i två steg. Första steget syftar till att ge förutsättningar till att skapa samarbeten med amerikanska aktörer i USA.

      Steg 1

      Steg 1, som syftar till att främja partnerskap mellan Sverige och USA inom XR, följs av ett möjligt andra steg. I steg 2 kan man få stöd för det innovationsprojekt som samarbetet som byggs upp inom ramen för steg 1 renderar i. Finansiering av steg 1 garanterar inte att man beviljas stöd för ett innovationsprojekt.

      I steg 1 finansieras projekt som är cirka 3 månader långa, med start under hösten 2024. Under steg 1:

      • förbereder sig de finansierade aktörerna inför vistelsen i USA, samt
      • vistas i USA i 2-3 veckor där man skapar kontakter och
      • fördjupar samarbetena och planerar för steg 2.

      Målsättningen med steg 1 är att identifiera och knyta relevant partnerskap med USA-aktör och påbörja ansökan för samarbetet i innovationsprojektet inom steg 2.

      Steg 2

      De projekt som beviljats finansiering i steg 1 bjuds in att ansöka till steg 2 som är forsknings-, innovations-, test- eller demonstrationsprojekt där det bilaterala samarbetet är i fokus. Medel kommer att kunna sökas för aktiviteter som utförs både i Sverige och USA. Projektkoordinatorn för steg 2 ska ha driftställe i Sverige och svenskt organisationsnummer. Ansökan till steg 2 är endast öppen för projekt som beviljats stöd i denna utlysning, Innovativa samarbeten med USA inom XR steg 1.

      Projekten i steg 2 ska representera nya samarbeten med god utvecklingspotential. Om det finns ett samarbete sedan tidigare ska projektet som man söker finansiering för, utgöra en väsentlig vidareutveckling av samarbetet.

      I innovationsprojektet som genomförs i steg 2 läggs stor vikt vid till vilken grad projektet representerar ett nytt samarbete. Det kommer också att vara viktigt att visa att den nya projektkonstellationen besitter den kompetens och förmåga som krävs för att realisera potentialen. Dessa kriterier kommer att presenteras närmare vid inbjudan till ansökan för steg 2.

      Bidrag i steg 2 erbjuds för mindre innovations-, test- eller demonstrations-projekt inom XR där det bilaterala samarbetet är i fokus. Medel kan sökas för aktiviteter både i Sverige och USA. Varje projekt kan i steg 2 söka maximalt 1 miljon kronor i bidrag och preliminär budget för steg 2 är sammanlagt 4 miljoner.

      Utlysningen för steg 2 öppnar under hösten 2024.

      Fokus på klimat och jämställdhet i alla våra satsningar

      Vinnova har i uppdrag att främja hållbar tillväxt och samhällsutveckling. Genom Agenda 2030 har världens länder enats om en global överenskommelse och förståelse för vad som kännetecknar hållbar utveckling. Genom våra insatser bidrar vi till det globala åtagandet att nå målen.

      Inom Agenda 2030 har Vinnova särskilt pekat ut klimat och jämställdhet som två centrala hållbarhetsperspektiv som våra finansierade satsningar ska bidra positivt till. Projekt finansierade av Vinnova förväntas därmed ta särskild hänsyn till klimatet och jämställdhetsaspekter.

      En aspekt som Vinnova följer upp och bedömer är om både kvinnor och män på ett jämställt sätt tar del av bidraget, deltar i och har inflytande över projektet. Denna aspekt bedöms under aktörskriteriet, se avsnitt 7.

      En annan aspekt handlar om att analysera och ta ställning till om det finns kön- eller genusaspekter som är relevanta för projektets problemområde, lösningar och nyttiggörande. Denna fråga är obligatorisk att besvara för alla sökande och finns under rubriken "Projektuppgifter". I denna utlysning ligger frågan till grund för bedömning och bedöms under Potentialkriteriet, se avsnitt 7.

      Vårt arbete för att bidra till målen i Agenda 2030

      Jämställd innovation – vad det innebär för dig som söker bidrag från oss

      Fritt tillgängliggörande av vetenskapliga publikationer och resultat

      Resultat från forskning och innovation som görs fritt tillgängliga ökar möjligheten för fler att bidra till lösningar på samhällsutmaningar. Den här utlysningen ska bidra till att fler resultat görs fritt tillgängliga för alla. Därför ska all vetenskaplig publicering ske med öppen tillgång.

    • Erbjudandet riktar sig till konstellationer bestående av en eller flera svenska aktörer som har som avsikt att stärka ett internationellt samarbete med aktörer i USA. Sökande ska ha kunskapsmässiga förutsättningar och strategiska ambitioner att framgångsrikt etablera samarbete med amerikansk samarbetspart, samt genomföra ett innovationsprojekt. Vi välkomnar såväl XR specialister som aktörer med ett definierat behov av XR-lösningar.

      Denna utlysning som handlar om steg 1, riktar sig till universitet och högskola, privata företag, offentliga organisationer och civilsamhällesorganisationer i Sverige. Koordinerande projektpart ska vara baserad i Sverige. Utländska aktörer utan registrerad filial eller driftställe i Sverige kan ingå som projektparter, men kan inte erhålla bidrag från Vinnova.

      Om projektet i ett senare skede avser att ansöka om fortsättning i steg 2 ska projektet omfatta minst en aktör i Sverige och en aktör i USA. Projektkoordinatorn ska ha driftställe i Sverige.

    • Syftet med projekten är att de ska stärka förutsättningarna att bygga partnerskap med aktörer i USA för framtida samarbete.

      Aktiviteter det går att söka finansiering för

      Bidrag erbjuds för personalkostnader och resor. I steg 1 ingår aktiviteter som förberedelse inför vistelse i USA, 2-3 veckors program i Palo Alto i Silicon Valley samt uppföljning i Sverige efter vistelsen. 

      Förberedelser

      Cirka 4 veckor. Vistelsen i Silicon Valley planeras självständigt men även i dialog med Vinnova. Ni ska under denna tid:

      • Analysera och förstå systemet och marknaden i USA.
      • Formulera målsättningar med USA-samarbetet.
      • Beskriva ert företag eller organisation, samt ta fram en pitch.
      • Identifiera kontakter och boka möten innan avresa.
      • Ordna ett uppstartsmöte.
      Vistelse i USA (preliminärt december 2024)

      Under 2–3 veckor är projektet förlagt till Silicon Valley, där ett program som utformats tillsammans med Vinnova erbjuds. Programmet baseras på ansökan och dialogen i förberedelsefasen av projektet. Alla beviljade projekt deltar i detta tillsammans.

      I och med att alla beviljade projekt vistas där samtidigt finns det stora möjligheter till kontakter och samarbete. Syftet med vistelsen är att fördjupa förståelsen om Silicon Valley som innovationssystem samt att hitta relevanta samarbetspartners.

      Vistelsen i Silicon Valley är planerad till 2-13 december 2024. Det finns möjlighet att anlända tidigare eller stanna lite längre, så att vistelsen totalt blir 3 veckor.  

      Programmet som erbjuds på plats innefattar:

      • Stöd från Vinnova och Nordic Innovation House på plats.
      • Uppstartsmöte med genomgång och planering av er vistelse på plats vid Nordic Innovation House.
      • Softlanding, en kontorsplats på Nordic Innovation House i Palo Alto ingår under tiden ni är i Silicon Valley.
      • Inspirationsföreläsningar från entreprenörer och investerare på plats i Silicon Valley.
      • Hjälp med att utveckla er pitch.
      • Nätverkande och genomförande av möten för att söka partnerskap.
      • Deltagande på relevant konferens eller nätverksaktivitet.
      • Avslutande möte där vi sammanfattar tiden i Silicon Valley och byter erfarenheter inför hemresa.
      Efterarbete

      Cirka 4 veckor. Självständigt arbete med resultat från vistelsen. Ni ska under denna tid:

      • Utveckla projektidé tillsammans med amerikansk partner.
      • Påbörja ansökan av innovationsprojekt i steg 2.

       

    • Vår finansiering omfattas av regler om statligt stöd. Reglerna styr både vilka slags kostnader och hur stor andel av kostnaderna som vi kan finansiera. Detta bestäms för varje organisation individuellt. Vi skiljer därför på hur stort bidrag projektet kan få, och hur mycket varje deltagande projektpart kan få.

      Hur stort bidrag kan projektet få?

      I denna utlysning kan projekt i steg 1 söka upp till 150 000 kronor för maximalt 3 månader långt projekt.

      Preliminär budget för erbjudandet i steg 1 är 1 miljon kronor.

      Hur stort bidrag kan en projektpart få?

      Hur stort bidrag varje deltagande projektpart kan få beror främst på:

      • vilka aktiviteter som parten ska genomföra i projektet
      • partens storlek och verksamhet

      I den här utlysningen ger vi stöd till genomförbarhetsstudier.

      Genomförbarhetsstudier kan förenklat beskrivas som en utvärdering och analys av:

      • styrkor, svagheter, möjligheter och risker i ett kommande forsknings- och utvecklingsprojekt.
      • vilka resurser som krävs för att genomföra projektet.
      • hur troligt det är att projektet når framgång.

      Hur stor andel av kostnaderna vi kan finansiera – det vill säga den maximala stödnivån – beror på organisationens storlek och typ av aktivitet.

      I den här utlysningen kan vi också ge stöd av mindre betydelse, även kallat de minimis-stöd. Vi kan finansiera upp till 100 procent av en projektparts kostnader. För att beviljas detta stöd behöver ni lämna in ett intyg om de-minimistöd när ni skickar in ansökan.

      I den här utlysningen ger vi också stöd till organisationer som inte bedriver ekonomisk verksamhet. Hit räknas i regel universitet och högskolor, forskningsinstitut och andra organisationer som inte erbjuder en tjänst eller produkt på en marknad. Vi kan finansiera upp till 100 procent av sådana organisationers kostnader.

      För fullständiga definitioner, se Stödgrunder och stödnivåer för bidrag

      Vilka kostnader kan vi finansiera?

      Vår finansiering får bara gå till vissa typer av kostnader. Dessa kallas stödberättigande kostnader. I den här utlysningen är dessa typer av kostnader stödberättigande:

      • Personalkostnader: Löner, sociala avgifter och andra personalavgifter.
      • Utrustning, mark och byggnader: Instrument, utrustning och hyra för annan lokal än ordinarie verksamhetslokal.
      • Konsult- och licenskostnader: Konsulttjänster, kunskap och patent som köpts eller används på licens från en utomstående aktör.
      • Övriga direkta kostnader: Till exempel materiel, förrådsartiklar och resor som är nödvändiga för att genomföra projektet.
      • Indirekta kostnader (overhead): Kostnader som inte uppkommit som en omedelbar följd av men kan relateras till projektet, till exempel ordinarie lokaler och städning.
        Indirekta kostnader får utgöra maximalt 30 procent av personalkostnader.

      För mer detaljerad information om vilka kostnader vi kan finansiera, se vår anvisning till stödberättigande kostnader.

      Kostnader för medverkan vid vistelse i Silicon Valley är en stödberättigande kostnad.

      Vilka krav gäller för kostnader vi finansierar?

      För att en kostnad ska vara stödberättigande måste den vara nödvändig för aktiviteterna i projektet. Projektkostnader måste också vara korrekt bokförda och särredovisas från organisationens övriga kostnader. En organisation får heller inte ta upp någon annans kostnader som sina egna.

      För mer detaljerad information om vilka krav, begränsningar och undantag som gäller, se vår anvisning till stödberättigande kostnader.

    • För att vi ska ta ställning till och bedöma er ansökan måste den uppfylla vissa grundkrav – så kallade formella krav. Om dessa krav inte är uppfyllda kommer våra bedömare inte att hantera er ansökan.

      Vi kommer endast bedöma ansökningar som uppfyller följande formella krav:

      • Samtliga projektparter ska vara juridiska personer. Observera att enskild firma eller enskild näringsidkare inte är juridiska personer.
      • Samtliga bidragsmottagare ska ha svenskt organisationsnummer. Aktör utan filial eller driftställe i Sverige får delta som projektpart men kan inte få finansiering från Vinnova.
      • Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska.
      • Projektet som beskrivs i ansökan får inte ha påbörjats innan ansökan lämnas in.
      • Ansökan ska följa samtliga anvisningar och innehålla samtliga bilagor enligt avsnitt 9.

      Ansökningar som inte uppfyller de formella kraven eller instruktioner som anges i avsnitt 9 kommer inte att bedömas, och kommer att avslås utan vidare motivering.

    • Vad bedömer vi?

      Projektförslaget ska ligga i linje med utlysningens syfte. Ansökningarna kommer att bedömas utifrån huvudkriterierna potential, aktörer och genomförande.

      Potential
      • Hur väl projektet bidrar till kunskapsutveckling och innovation inom XR.
      • Lösningens innovativa höjd och potentiella genomslagskraft.
      • På vilket sätt och i vilken omfattning genererar projektet värde och innovationssamverkan för såväl det svenska företaget som potentiella parter i USA?
      • Projektets potential att bygga långsiktigt hållbara innovationssamarbeten med aktörer i USA.
      • Hur väl projektet bedöms bidra till ökad jämställdhet.
      • Hur väl projektet bedöms bidra positivt till de globala målen i Agenda 2030, och hur väl det bedöms minimera de negativa effekterna.
      Aktörer
      • Projektkonstellationens kompetens och förmåga att skapa långvariga relationer med amerikanska aktörer.
      • Projektkonstellationens kompetens och förmåga att bidra till att stärka svensk konkurrenskraft inom XR.
      • Hur väl de kompetenser som krävs för att projektet ska bli framgångsrikt beskrivs.
      • Hur väl sammansatt projektteamet är avseende könsfördelning, inklusive fördelning av makt och inflytande mellan kvinnor och män.
      Genomförbarhet
      • I vilken utsträckning projektets tidplan och budget är realistisk, trovärdig och ändamålsenlig.
      • I vilken utsträckning projektets aktiviteter är ändamålsenliga för att skapa långvariga och fördjupade samarbeten med aktörer i USA.
      • I vilken utsträckning projektets aktiviteter är ändamålsenliga för att skapa förutsättningar för utveckling av den tänkta innovationen inom XR.
      • Hur väl aspekter som rör jämställdhet integrerats i projektplanen.

      Hur bedömer vi?

      Bedömningen baseras på ansökan som lämnats in via Vinnovas e-tjänster och bedöms i konkurrens. Inkomna ansökningar granskas först med avseende på de formella kraven. De ansökningar som möter de formella kraven utvärderas gentemot bedömningskriterierna i avsnitt 7 av särskilt utsedda externa experter inom internationalisering och XR. Den samlade bedömningen resulterar i en rekommendation, utifrån vilken Vinnova fattar beslut. Vinnova förbehåller sig rätten att tillämpa ett portföljperspektiv vid urvalet.

    • När vi bedömt alla ansökningar, skickar vi ett beslut där vi antingen beviljar eller avslår er ansökan. I beslutet anger vi hur mycket bidrag varje part i projektet beviljas. Vårt beslut kan inte överklagas.

      Vad gäller om ni beviljas finansiering?

      • Om vi beviljar er ansökan måste ni följa våra allmänna villkor för bidrag. Villkoren innehåller bland annat detta:
      • Att ni ska underteckna en särskild handling där ni åtar er att genomföra projektet.
      • Att ni ska rapportera era kostnader och resultat till oss regelbundet under projektet.
      • Att ni, om ni är flera parter, måste komma överens om vad som gäller för projektet i ett projektavtal.
      • Hur resultatet ska komma till användning, och hur eventuell vetenskaplig publicering ska ske.

      Se våra allmänna villkor samt få hjälp med att förstå och uppfylla dem

      För alla som beviljas bidrag i den här utlysningen gäller även följande särskilda villkor

      I tillägg till de allmänna villkoren gäller följande:

      • Minst en person från projektet ska under två till tre veckor i december 2024 delta i en vistelse i Silicon Valley, USA. Vistelsen är en central aktivitet och del av utlysningens syfte.

      Kan ni behöva betala tillbaka bidrag?

      Om ni inte följer våra villkor kan ni bli återbetalningsskyldiga. Det gäller också om ni beviljats bidrag felaktigt eller med för högt belopp.

    • För att söka bidrag fyller ni i ett webbaserat formulär i Vinnovas e-tjänst för ansökningar som ni hittar via knappen ”Ansök här” nedan.  

      Där laddar ni även upp följande bilagor:  

      • Projektbeskrivning 
        Får maximalt omfatta 5 stående A4-sidor med enspaltig 12 punkters text. Projektbeskrivningen ska följa mallen som finns längre ned på denna webbsida.
      • CV-bilaga 
        Relevanta CV:n för projektledaren och samtliga nyckelpersoner. Bilagan förväntas inkludera minst ett CV per projektpart. Varje CV får maximalt vara 1 A4-sida med 12 punkters text. CV-bilagan ska följa mallen som finns längre ned på denna webbsida.
      • De minimis-intyg (ej obligatoriskt, endast om sådant stöd söks) 
        Signerat intyg för företag som söker ”Stöd av mindre betydelse” (de minimis-stöd). Mall för intyget finns att ladda ned på utlysningens webbsida.   

      Endast efterfrågade sidor och bilagor kommer att bedömas. Hänvisning till webbsidor kommer ej att beaktas.  

      Så går ansökningsprocessen till

      Påbörja ansökan i god tid

      Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i mallar kan ta flera dagar, eftersom det bygger på analyser ni ska göra. Börja därför i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter och fortsätta vid ett senare tillfälle. När ansökan är färdig markerar ni den som klar.

      Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan markera den som klar för att den ska registreras när utlysningen stänger.

    • När er ansökan registrerats skickar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. 

      Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om ni inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av er till oss.

      När utlysningen stängt kan ni inte ändra något i ansökan. Då kan ni bara komplettera om vi ber om det.

      Vem kan läsa er ansökan?

      Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Det innebär att vi måste lämna ut dem om de efterfrågas.

      Men vi sekretessbelägger information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut, exempelvis uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat.

      Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Mallar och bilagor för ansökan

    Här kan ni ladda ner mallar som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall. Här finns också eventuella bilagor med användbar information inför ansökan.

    Påbörja ansökan i god tid

    Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

    När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan klarmarkera den för att den ska registreras när utlysningen stänger. 

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av dig till oss.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Tove Jaensson

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 30 57

    Amir Hafad

    Administratör

    +46 73 023 46 78

    Andreas Netz

    Handläggare

    +46 72 857 72 64

    Johanna Johansson

    Handläggare

    +46 73 069 89 20

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Diarienummer 2024-01067

    Statistik för sidan