Hitta liknande utlysningar
Hann ni inte söka eller är ni intresserade av närliggande utlysningar för digitala hälsoprojekt? Vi har samlat de möjligheter som finns för er.
Du använder version {0} av webbläsaren {1}. Det betyder att vissa funktioner inte fungerar optimalt. Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt.
Artificiell intelligens för bättre hälsa
I det här erbjudandet är syftet att förbättra folkhälsan, vården eller omsorgen i Sverige med hjälp av artificiell intelligens (AI). Vi stödjer projekt som kan bidra till ekonomiskt värde genom nya tjänster och produkter eller genom förbättrad hälsa och effektivisering med hjälp av AI.
Hann ni inte söka eller är ni intresserade av närliggande utlysningar för digitala hälsoprojekt? Vi har samlat de möjligheter som finns för er.
Svar: I den här utlysningen har vi inte möjlighet att träffa några sökande för att diskutera enskilda projekt. Vi hänvisar till vår utlysningstext.
Svar: Vi har valt att inte definiera AI för att hålla utlysningen så öppen som möjligt.
Svar: Med behovsägare avses i denna utlysning en part som har behov av den lösning man i projektet ämnar ta fram. Behovsägaren borgar för att lösningen svarar mot ett verkligt behov och att lösningen kan implementeras inom ramen för projekttiden.
Svar: Vi har valt att inte specificera TRL-nivå. Däremot gäller följande:
"Projektet ska kunna bidra till ekonomiskt värde antingen genom att det resulterar i nya produkter och tjänster som kan kommersialiseras eller genom till exempel förbättrad hälsa eller effektivisering av vård eller omsorg. Därför bör lösningen vara skalbar och möjlig att implementera under projekttiden."
"För den här utlysningen lämpar sig inte projekt i tidig fas, som till exempel ska börja mäta eller leta efter data, eller som inte kan leverera nytta för Sveriges invånare eller företag inom ramen för projekttiden. Aktörskonstellationer som saknar behovsägare lämpar sig inte heller för den här utlysningen. Syftet är i första hand inte att utveckla nya metoder inom AI utan att med hjälp av AI möta de behov som finns inom hälsa, vård och omsorg."
Svar: På utlysningssidan ligger en sammanfattning av samtliga tidigare beviljade projekt. Vill man titta på ansökningarna måsta dessa begäras ut via Vinnovas registratur.
Innan handlingar lämnas ut görs en sekretessbedömning. Enligt lag får vi inte lämna ut information som kan orsaka ekonomisk skada för en enskild. Detta gäller uppgifter om en enskilds affärs- eller driftförhållanden, uppfinningar eller forskningsresultat. Detta innebär att delar av ansökningarna kan komma att svärtas. Om de utlämnande handlingarna är 10 sidor eller mer tar Vinnova ut en avgift.
Allmänna handlingar och sekretess
Svar: Det finns inget som formellt hindrar delaktighet i fler än ett projekt. Däremot finns det bedömningskriterier som berör detta och som är viktiga att ni är medvetna om. Bland annat kommer vi i bedömningen att titta på:
'Realism i planerade aktiviteter med avseende på tid och budget', 'Projektparternas förmåga och trovärdighet när det gäller att genomföra projektet' och 'Projektparternas respektive åtagande i genomförande och finansiering'.
I ansökan specificerar alla projektparter vilken budget de kommer att lägga på projektet, samt planerad tid. Det är t.ex. inte realistiskt att en person jobbar 100% i två projekt.
Svar: Nej, denna utlysning riktar vi oss till konstellationer av minst två projektparter med olika expertis – artificiell intelligens samt hälsa, vård eller omsorg. Det vill säga, expertisen ska finnas hos någon projektpart.
Svar: Med Projektpart avses den eller de aktörer, inklusive koordinatorn, som deltar i utformningen av projektet, bidrar till genomförandet och delar på risken och resultatet i samband därmed. Projektpart får inom projektet inte vara underleverantör till annan projektpart. För definition av projektpart se här.
Svar: Definition på driftställe finner du på Skatteverkets webbplats. Detta gäller även utländska forskningsorganisationer (t.ex. UoH och forskningsinstitut).
Svar: Bifoga CV för de personer som ska utföra det mesta av arbetet. Detta för att visa att projektteamet har den kompetens som krävs för att genomföra projektet. Vi är främst intresserade av meriter kopplade till det arbete personen ska utföra i projektet.
Svar: Interoperabilitetsfrågan är en mycket aktuell och viktig fråga, inte minst för informationssystem i vården. För att kunna bedöma projektets potential är vi intresserade av hur ni kommer att arbeta med frågan och vilka specifikationer ni kommer att använda i er tänkta lösning. Vinnova vill kunna se hur er lösning passar in och kan tas i användning i en existerande miljö, där det redan finns arbetsmetoder, dataformat och datakommunikation, samt ett stort antal andra system.
Svar: Nej, ansökningar som inte uppfyller kraven under punkt sex i utlysningstexten[LS6] kommer inte att bedömas.
Svar: Nej, aktiebolag måste vara registrerade hos Bolagsverket och ha fått sitt organisationsnummer. Samtliga sökande ska vara juridiska personer.
Svar: Ja. Stödnivån beräknas inte per projekt utan per part. Läs mer under punkt fem i utlysningstexten och i länkarna som finns där.
Svar: I den här utlysningen går det bra, men ni kan inte få bidrag för samma aktiviteter två gånger.
Svar: Utlysningens totala budget är 20 mkr och projekten bedöms i konkurrens med varandra. Det blir således en bedömningsfråga, bland annat om det sökta beloppet står i proportion till genomförandeplanen och den nytta som projektet ska generera. Den potentiella nyttan av ett projekt i vilket det totala bidragsbeloppet uppgår till sex mkr kan alltså komma att ställas mot den potentiella nyttan av tre projekt med en budget på två mkr per projekt.
I utlysningstexten hittar ni all information om utlysningen, bland annat detaljerad information om bedömningskriterierna och våra formella krav. Det är viktigt att ni läser den noga innan ni påbörjar er ansökan.
Glöm inte att läsa utlysningstexten innan du påbörjar din ansökan. Den innehåller information om våra krav och kriterier.
För att söka finansiering behöver ni göra ansökan i vår portal, Intressentportalen. Där svarar ni på frågor om projektet, projektparter och budget. Observera att vi endast bedömer ansökningar som använt nedanstående projektbeskrivningsmall och CV-mall.
Här kan ni ladda ned de bilagor som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall.
Call for proposals EN (pdf, 436 kB) Curriculum vitae template EN (doc, 56 kB) Project description template EN (docx, 23 kB) Projektbeskrivningsmall SV (docx, 24 kB) Meritförteckningsmall (CV) (doc, 56 kB)När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt.
När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.
Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.
Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.
Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.
Diarienummer 2017-04570