Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Trustworthy Edge Computing Systems and Applications (TECoSA)

Diarienummer
Koordinator Kungliga Tekniska Högskolan - Institutionen Maskinkonstruktion
Bidrag från Vinnova 36 000 000 kronor
Projektets löptid mars 2020 - december 2024
Status Pågående
Utlysning Kompetenscentrum
Ansökningsomgång Kompetenscentrum 2020

Syfte och mål

Nya tillämpningar av artificiell intelligens, förstärkt verklighet och samarbetande smarta cyberfysiska system kräver en ny paradigm där lokal datorkraft relaterat till tillämpningarna, så kallade kantdatorsystem (”edge computing”), möjliggör realtidslösningar som kan bidra till en ekonomiskt och miljömässigt hållbar industri. TECoSA samlar experter från KTH tillsammans med flertalet industripartners för att skapa en långsiktig miljö för multidisciplinär forskning och innovation med fokus på pålitliga (IT-säkra, personsäkra och predikterbara) kantdatorsystem.

Förväntade effekter och resultat

TECoSAs mål är att skapa en dynamisk multidisciplinär forskningsmiljö inom pålitliga kantdatorsystem med relevans för många industribranscher. Förväntade resultat inom området omfattar vetenskapliga artiklar, öppen källkod och utbildade personer avseende systemmodellering, resurshantering, optimering, maskininlärning, effektiva säkerhetsmekanismer, arkitekturer och metodik. TECoSA kommer att bidra till förnyade utbildningar och kunskapsöverföring som förväntas stärka Sveriges konkurrenskraft inom industriell digitalisering.

Planerat upplägg och genomförande

TECoSA samlar experter från KTH tillsammans med flertalet industripartners (små, medelstora och stora företag från flera branscher), för att skapa en långsiktig miljö för forskning, innovation och utbildning. För att åstadkomma detta syftar TECOSAs till att utforma aktiv samverkan mellan parterna över disciplin och branschgränser, genom, (i) projekt som utformas för att strukturera forskningen med stark koppling till utmaningar som delas av flera industriella tillämpningar, (ii) kunskapsforum, (iii) delade testbäddar, och (iv) samlokalisering av personer.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 11 februari 2021

Diarienummer 2019-00031