Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdag den 30 januari kl 16.30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredag den 31 januari kl 8.00.

Prehospital resursoptimering

Diarienummer
Koordinator Region Västerbotten - Region Västerbotten, Akutsjukvården
Bidrag från Vinnova 8 022 315 kronor
Projektets löptid maj 2018 - maj 2021
Status Avslutat
Utlysning Utmaningsdriven innovation – steg 2 samverkansprojekt
Ansökningsomgång Utmaningsdriven innovation - Steg 2 Samverkansprojekt 2018 (vår)

Viktiga resultat som projektet gav

Vår vision är att det ska vara möjligt att ta faktabaserade beslut inom ambulanssjukvården så att resurserna kan nyttjas hållbart, effektivt och rättvist. I steg 2 har vi utvecklat en simuleringsprototyp, identifierat vilken information som efterfrågas och hur informationen ska presenteras. I steg 3 avser vi implementera resultaten och skapa ett kommersiellt beslutsverktyg för i första hand ambulanssjukvården och utveckla affärsmodeller.

Långsiktiga effekter som förväntas

Projektets utveckling av verktyget har spritts till ambulansledningar genom information via Sveriges Regioner och Kommuner, via Nysam, via Föreningen för Ledningsansvariga Inom Svensk Ambulanssjukvård och i direktkontakt med regioner och polisregion Nord. Genomgående, har intresset för verktyget varit stort och flera intressenter har visat intresse att bidra med data till verktyget och framgent nyttja verktyget. Även Finland har visat intresse och målet är att blåljusorganisationer både nationellt och internationellt skall nås av verktyget.

Upplägg och genomförande

Projektet har fokuserat runt tre arbetspaket 1) Att ta fram en behovsspecifikation och kravspecifikation för att säkerhetsställa att prototypen av verktyget utvecklas utifrån användarnas behov och blir användarvänligt. 2) Att utveckla en teknisk prototyp av verktyget, som gör det möjligt att studera konsekvenserna av verksamhetsförändringar. 3) Att ta fram en modell för framtida kommersialisering och förvaltning av verktyget.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 21 september 2021

Diarienummer 2018-00422