Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

OsMet S2+: Återvinna och återanvända sekundära kalkmaterial i metallproduktion Go Global Implementering

Diarienummer
Koordinator Swerim AB - Avdelning Processmetallurgi
Bidrag från Vinnova 2 580 000 kronor
Projektets löptid mars 2019 - september 2020
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Målet med OsMet S2+ är att bevara naturresurser och samtidigt bidra till en globalt hållbar utveckling, genom att uppgradera och använda sekundära kalkmaterial i metallproduktion. Detta uppnås genom: - Kartläggning av sekundära kalkmaterial: tillgänglighet och karaktärisering - Fortsatt utredning och validering av föreslagna koncept via laboratoriearbete och pilotförsök - Identifiering av potentiella globala fördelar och marknader där sekundära kalkmaterial kan användas - Utvidgning av det globala nätverket och utveckling av en företagsmodell för global implementering

Långsiktiga effekter som förväntas

De viktiga resultaten från projektet är följande: - En omfattande litteraturöversikt om kalkproduktion, användning och hantering genomfördes - Pilotförsöken i EAF-testbädden vid Swerim genomfördes framgångsrikt för att validera och bevisa detta koncept - Projektet underlättade uppbyggnaden av en internationell samarbetsplattform som involverar topp akademiska partners och fler industrier i världen, och det är ett viktigt steg för den globala industriella implementeringen av metallurgisk och vidare uppgradering och användning av sekundärt kalkmaterial.

Upplägg och genomförande

För att åstadkomma ett smidigt utförande av det föreslagna projektet OsMet S2+ är arbetet uppdelat i fyra separata arbetspaket (AP). I AP1 genomfördes en kartläggning av sekundära kalkmaterial. I AP2 utfördes pilotförsök för att validera det föreslagna konceptet för uppgradering och användande av sekundärt kalkmaterial. I AP3 identifieras globala marknader och möjliga fördelar undersöktes. Den internationella samarbetsplattformen utvidgades ytterligare med arbetsinsatser från alla projektpartners i AP4, bland annat genom organisering av och medverkan vid seminarier.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 23 oktober 2020

Diarienummer 2018-05293