Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Lupin för hållbart jordbruk

Diarienummer
Koordinator Lupinta AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid augusti 2020 - februari 2021
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups
Ansökningsomgång Innovativa Startups steg 1 våren 2020

Viktiga resultat som projektet gav

Syftet med projektet var att erbjuda konsumenter ett bredare sortiment av lupinbaserade produkter. Detta skulle uppnås genom att utveckla skräddarsydda produktionsverktyg för att förbättra produktionseffektivitet och utveckla nya smaker och former för den befintliga produkten. Projektmålet uppnåddes där nya verktyg utvecklades, förbättrades och prövades i flertal produktionsomgångar; nya produkter i form av nya former och smaker utvecklades och färdigställdes.

Långsiktiga effekter som förväntas

Projektet resulterade i utveckling och färdigställandet av nya skräddarsydda verktyg som gör att Lupinta kunnat effektivisera sin produktion och kunna skala upp det bortom sina tidigare begränsningar. Det har även lett till utvecklandet av nya produkter i nya former och smaker som kommer kommersialiseras. Båda dessa utfall kommer möjliggöra för Lupinta att expandera sin produktportfölj och erbjuda konsumenter ett bredare utbud av lupinbaserade produkter tillverkade i Sverige.

Upplägg och genomförande

En grundlig analys rörande metoden för konventionell tillverkning av tempeh gjordes, där varje steg bröts ner i kärnkomponenter. Den konventionella metoden prövades i ett antal produktionsomgångar, varefter de moment med mest manuell påläggning analyserades för förbättring och verktygsutveckling. Verktygen som utvecklas ska leda till att Lupinta kan skala upp befintlig och framtida produktion och möjliggöra produktion av flera smaker och former.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 16 mars 2022

Diarienummer 2020-01504