Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdag den 23 januari kl 16.30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredag den 24 januari kl 8.00.

Konceptbevis för ett adaptivt lärandesystem för ingenjörsstudenter

Diarienummer
Koordinator Crash Course Sverige AB
Bidrag från Vinnova 1 700 000 kronor
Projektets löptid maj 2024 - maj 2025
Status Pågående
Utlysning Banbrytande tekniklösningar
Ansökningsomgång Banbrytande och skalbara tekniklösningar 2024

Syfte och mål

Syftet med projektet är att utveckla ett adaptivt lärandesystem (ALS) för ingenjörsstudenter, med målet att förbättra deras produktivitet, motivation och engagemang i studierna. Vi skapar en personlig handledare, KAI, som anpassar sig efter studentens individuella behov och erbjuder en interaktiv inlärningsupplevelse. Genom att använda avancerad AI-teknik och samarbeta med studentföreningar och lärare, strävar vi efter att öka genomströmningen och kunskapsdjupet hos ingenjörsstudenter, och därmed adressera nationella utbildningsutmaningar.

Förväntade effekter och resultat

De förväntade effekterna och resultaten av projektet inkluderar ökad studentengagemang och motivation, snabbare inlärning och högre genomströmning. Studenterna kommer att uppnå en djupare förståelse av kursmaterialet, vilket leder till högre betyg och bättre välmående. För lärare innebär detta ökad klassengagemang och insikter om studenternas framsteg med minimal extra insats. Universiteten drar nytta av lägre avhoppsfrekvenser och förbättrade akademiska standarder, vilket stärker deras rykte och budget.

Planerat upplägg och genomförande

Projektet delas in i fyra faser. Först etableras grunderna med kursval och engagemang av nyckelpartners. Därefter utvecklas och testas den första versionen av KAI med feedback från studenter. I tredje fasen skapas en detaljerad prototyp av studieplanen med rigorös testning och utvärdering. Slutligen lanseras studieplanen operativt och skalbarheten bedöms. Samarbete med studentföreningar, lärare och AI-experter är avgörande för framgång, med fokus på användarvänlighet och kontinuerlig utveckling.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 14 juni 2024

Diarienummer 2024-00476