Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Koherent Processning för Multistatiska ISAC-System i 6G

Diarienummer
Koordinator Linköpings universitet - Linköpings Universitet Inst f systemteknik ISY
Bidrag från Vinnova 1 994 000 kronor
Projektets löptid november 2024 - maj 2026
Status Pågående
Utlysning 6G - Forskning och innovation
Ansökningsomgång 6G Internationellt forskning- och innovationssamarbete 2024

Syfte och mål

Projektet behandlar integrerad sensing (avkänning) och kommunikation (ISAC) i ett nätverk med flera åtkomstpunkter (AP:er) och sensingnoder, och multistatisk avbildning av miljön genom att kombinera flera bistatiska mätningar. Målet är att utveckla energieffektiva algoritmer för multistatisk synkronisering, med beaktande av kraven för sensing och kommunikation, både för den bistatiska delen och efterföljande koherent sammansättning av bilder.

Förväntade effekter och resultat

Projektet stärker svenskt 6G-utveckling genom att adressera praktiska aspekter av ISAC, en ny nyckelteknologi som gör att hela kommunikationsnätverket kan fungera som en sensor samtidigt som det följer Agenda 2030 angående resurs- och energieffektivitet. Sensing som en service som tillhandahålls av mobilnätet underlättar nya applikationer och tjänster som utnyttjar rumslig information om oanslutna objekt samt anslutna enheter och deras rörelser och omgivning.

Planerat upplägg och genomförande

Projektet är ett samarbete mellan Linköpings universitet, företaget Altair Engineering, och National Institute of Technology, Silchar, Indien. Projektet kommer att genomföras genom samverkan i tre arbetspaket med tydliga mål och förväntade resultat samt återkommande gemensamma möten för att säkerställa progression.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 18 november 2024

Diarienummer 2024-02410