Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

KDT JU 2022 IA ALL2GaN

Diarienummer
Koordinator RISE Research Institutes of Sweden AB - RISE AB - Digitala System
Bidrag från Vinnova 18 425 264 kronor
Projektets löptid maj 2023 - april 2026
Status Pågående
Utlysning Chips Joint Undertaking – ett EU-program för att stärka konkurrenskraften inom halvledare

Syfte och mål

All2GaN kommer att driva samarbetet i ett paneuropeiskt innovationsnätverk med fokus på prestanda och tillförlitlighet hos GaN inom kraft- och RF-tekniker. Projektet möter ett kommande avsevärt högre behov och täcker hela leveranskedjan från substrat till applikationer. ALL2GaN kommer att stärka den europeiska kraftelektronikindustrin genom att erbjuda en EU-genererad "smart GaN Integration Toolbox" för applikationer med avsevärt ökad material- och energieffektivitet. På så sätt möts de globala energibehoven samtidigt som CO2-avtrycket hålls till ett minimum.

Förväntade effekter och resultat

Med fokus på att förverkliga denna GaN "Integration Toolbox" förväntas ALL2GaN påverka hela värdekedjan av GaN-baserad kraft och RF-elektronik. All2GaN kommer att hjälpa till att utveckla metoderna för att utvärdera och optimera tillförlitligheten och robustheten hos GaN-komponenter, moduler och system. Detta medverkar till att möjliggöra kortaste tid-till-marknaden samtidigt som maximal produkttillgänglighet hos slutanvändaren. Projektet kommer också demonstrera högsta prestanda för kostnadseffektiv grönare kraftelektronik och RF-applikationer.

Planerat upplägg och genomförande

ALL2GaN bygger på en klassisk arbetspaketstruktur med sju arbetspaket. Arbetspaketens struktur följer den övergripande värdekedjan och omfattar Teknik (WP1-WP3), Integration & Byggsätt (WP4), Tillförlitlighet (WP5), Tillämpningar (WP6) och Disseminering (WP7). Denna projektstruktur stöder de övergripande ALL2GaN-målen. Svenska partners och deras huvudsakliga WP-medverkan är: Alixlabs AB (WP1,7), Chalmers Tekniska Högskola (WP5,6,7), Ericsson Research AB (WP3,4,5,6,7), RISE Research Institutes of Sweden AB ( WP1,4,5,7) och SweGaN AB (WP1,7).

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 5 juli 2023

Diarienummer 2023-00451

Statistik för sidan