Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovationsplattform Stad

Diarienummer
Koordinator Region Skåne - Regional Utveckling
Bidrag från Vinnova 3 500 000 kronor
Projektets löptid november 2023 - maj 2025
Status Pågående
Utlysning Ett nytt recept för matsystemet - uppbyggnadsfas
Ansökningsomgång Ett nytt recept för matsystemet - uppbyggnad av innovationsplattformar för ett hållbart matsystem

Syfte och mål

Innovationsplattform Stad, (IPS), använder staden som nav för transformation till ett hållbart, resilient matsystem. Missionen är att inom ett decennium är en tredjedel av den mat som konsumeras i Malmö producerad, förädlad och såld i staden. Med staden som utgångspunkt och förändringsmotor påverkas alla tre dimensioner av hållbarhet, miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Kärnteamet består av 3 aktörer: Malmö Stad är initiativtagare, EY Doberman är projektledare för förändringsprocessen och Innovation Skåne, (ISAB), är koordinator.

Förväntade effekter och resultat

Resultatet för etapp 1 är genomförd: kartläggning, mobilisering, kommunicering prototyp/test. Effekterna av etapp 1 syns när Innovationsplattform Stad är etablerad och fortsätter arbetet i etapp 2 med mer omfattande tester och experiment som sprids nationellt och internationellt i matsystemet.

Planerat upplägg och genomförande

Arbetet genomförs i fyra iterativa arbetsströmmar: 1.KARTLÄGGA: Samla in insikter genom intervjuer med experter, medborgare, pionjärer om nuvarande och önskade framtida matsystemet. 2.MOBILISERA: Engagera nyckelaktörer med inledande identifiering, workshops och möten 3.KOMMUNICERA: Varumärke, nyckelbudskap och portal för samverkan/spridning utvecklas. 4.TESTA: Att snabbt omsätta idéer till testbara lösningar för lärande och engagemang. Identifikation av möjliga prototyper

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 24 juni 2024

Diarienummer 2023-03417