Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdag den 30 januari kl 16.30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredag den 31 januari kl 8.00.

Införande av ett nytt digitalt verktyg för kognitiv screening vid behandling av utmattningssyndrom

Diarienummer
Koordinator Region Västerbotten - Arbets- och Beteendemedicinskt Centrum
Bidrag från Vinnova 845 000 kronor
Projektets löptid mars 2023 - februari 2025
Status Pågående
Utlysning Medtech4Health innovatörer
Ansökningsomgång Medtech4Health: Innovatörer i vård och omsorg 2022

Syfte och mål

Projektets målsättning är att undersöka vilka anpassningar av vårdprocessen som krävs för att införa ett digitalt verktyg för kognitiv screening för patienter med utmattningssyndrom vid Stressrehabiliteringen, Region Västerbotten på ett resurseffektivt sätt. Med resurseffektivitet avses att vårdprocessen ska vara hållbar för såväl verksamheten som för den personal som arbetar inom den. Vidare avser projektet utvärdera användarbarhet och nytta av digital kognitiv screening, utifrån både patient- och vårdgivarperspektiv.

Förväntade effekter och resultat

Vid projektavslut förväntas (1) en behovsanalys ha genomförts för att undersöka vilka anpassningar av vårdprocessen som krävs för att införa digital kognitiv screening i verksamheten, (2) utifrån de behov som identifieras utforma en rutin för att införa och därefter kontinuerligt utvärdera införandet, samt (3) utvärdera användarbarhet och nytta av digital kognitiv screening för patienter och personal. Projektet förväntas bidra till förbättrad bedömning och rehabilitering för personer med stressrelaterad ohälsa.

Planerat upplägg och genomförande

Projektets styrgrupp arbetar tillsammans med en referensgrupp bestående av representanter från yrkeskategorier som arbetar patientnära i verksamheten. AP-1: Genomföra behovsanalys och skapa rutiner för införande av digital kognitiv screening i verksamheten. AP-2: Implementering av kognitiv screening. Regelbunden utvärdering och anpassning av upplägget. AP-3: Intervjuer för att utvärdera patienters upplevelse av digital kognitiv screening. Workshop där styrgrupp, referensgrupp och övrig personal utvärderar införandet av kognitiv screening i verksamheten.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 14 mars 2023

Diarienummer 2022-03202