Genuslabbet, Utveckling av metoder för genusmedveten produkt- & processinnovation för Restaurangbranschen
Diarienummer | |
Koordinator | Restaurangakademien Aktiebolag |
Bidrag från Vinnova | 600 000 kronor |
Projektets löptid | december 2013 - december 2014 |
Status | Avslutat |
Viktiga resultat som projektet gav
Vi skulle ta fram en ny produkt/tjänst och det har vi gjort. Vi har tagit fram dummy på en hemsida som skall vara genusneutral för elever från gymnasieskolor och restauranger som söker personal.
Långsiktiga effekter som förväntas
Den förväntade effekten av en ny hemsida där unga kockar möter restauratörer och använder ord som är genusneutrala fick mycket bra genklang hos restaurangskolor, Visita (arbetsgivarorganisationen) och HRF (hotell och restaurangfacket). Hemsidan kommer att tas fram högst troligt med hjälp av skolorna och facket. Bi produkter av Genuslabbet är mycket kunskap som har använts på årets Kock seminariet, på andra seminarier och i kontakt med media.
Upplägg och genomförande
Har varit i möte med utvecklare av hemsidan samt olika intresseorganisationer. Troligen kommer hemsidan kunna vara på plats om ett år.