Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Följeforskning SynerLeap

Diarienummer
Koordinator Linköpings universitet - Department of Management and Engineering
Bidrag från Vinnova 225 000 kronor
Projektets löptid november 2018 - november 2020
Status Avslutat

Syfte och mål

Syftet med följeforskningen är att undersöka om den form för koordination av en ”innovationshub” som SynerLeap representerar, på ett optimalt sätt kan förväntas uppnå målen för projektet SynerLeap (se nedan). Målet, explicit för följeforskningen, är att efter projektets slut ha bidragit till utveckling av ”ny” kunskap inom den aktuella forskningsmiljön, detta för att ytterligare stärka SynerLeaps bidrag till en hållbar resurs tillväxt i små och stora företag, lokalt, och regionalt - och i en förlängning en stärkt innovationskraft i Sverige och EU.

Förväntade effekter och resultat

Analysen förväntas bekräfta att SynerLeap effektiviserat framtagningen av innovationer och uppfyllt de mål för självvärdering som deltagande innovatörsföretagen (och övriga intressenter) har uppsatt. Dessa effektmål är specificerade i projektbeskrivning (2016-09-23). Genom målet att minska ”time to market” ska innovationsföretagen kunna växa snabbare och även nå en global marknad. Följeforskningen ska ge samtliga intressenter en vidgad kunskap om möjligheter och nyckeltal för att bedöma och värdera företagens bidrag till hållbarhetsmålen och hållbar resurstillväxt.

Planerat upplägg och genomförande

.Inledningsvis kommer intervjuer genomföras med "intressenterna", detta för att diskutera nya prioriteringar /mål. Frågor som lyfts: Vad är "State of the Art" för närvarande (från pilotstudie) a) definiera och värdera sammanhanget och KPI för självutvärdering av respektive part b) observerade hinder för att accelerera innovationer från inkubatorer idag Frågor kommer att vidareutvecklas som KPI för självutvärdering Forskningen genomförs i två steg med SynerLeap-medlemmar med fyra väldefinierade teman och vid fyra eller fem tillfällen med varje medlem / grupp under perioden.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 14 april 2020

Diarienummer 2018-04391