Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

En svensk EATRIS nod

Diarienummer
Koordinator Uppsala universitet - Uppsala universitet Inst immunologi genetik & patologi
Bidrag från Vinnova 4 631 705 kronor
Projektets löptid januari 2022 - december 2025
Status Pågående
Utlysning Enskilda projekt : Forskningsinfrastruktur - nyttiggörande och samverkan
Ansökningsomgång EATRIS-Sweden nod

Syfte och mål

EATRIS ERIC är en europeisk forskningsinfrastruktur som syftar till att påskynda utvecklingen av nya läkemedelsbehandlingar, diagnostiska verktyg och andra medicinska produkter. EATRIS ERIC består av forskningsinstitut och universitet distribuerade över Europa och som tillhandahåller resurser och tjänster för forskarsamhällen för att förbättra forskning, innovation och internationella samarbeten. Via EATRIS ERIC kan Sverige synliggöra unik forskningsinfrastruktur och därigenom öka möjligheterna att medverka i större europeiska forskningsprojekt.

Förväntade effekter och resultat

EATRIS Sverige har som mål att fungera som en brygga: -mellan akademi och industri inom svensk life science. -mellan akademisk forskning till innovativa lösningar. -mellan svensk forskningsinfrastruktur och nationella/internationella användare. -mellan Sverige och Europa -och vara delaktiga i utbildningar inom EATRIS fokusområden Genom dessa mål kommer noden att ge nytta och kunskap för forskare inom akademi och industri, näringsliv, studenter. Det kommer också bidra till att svensk infrastruktur sätts på en Europeisk karta för framtida internationella samarbeten.

Planerat upplägg och genomförande

Vi kommer att fortsätta uppbyggnad och konsolidering av den svenska noden bl a genom att etablera en arbetsgrupp för fortsatt svensk strategi och samarbete mellan de nordiska ländernas noder. Outreach-verksamheten blir en av de viktigaste aktiviteterna. Denna verksamhet kommer att rikta sig till både akademin och industrin genom att besöka universitet, science parks, biotech clusters och konferenser/symposier. Genom ökat synliggörande kan vi få möjlighet att erbjuda den expertis och forskningsinfrastruktur som efterfrågas av akademin och industrin för att möta deras behov.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 21 december 2023

Diarienummer 2022-00886