Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdag den 23 januari kl 16.30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredag den 24 januari kl 8.00.

EUREKA ITEA3 TESTOMAT

Diarienummer
Koordinator Ericsson AB - Ericsson AB, Kista
Bidrag från Vinnova 27 954 495 kronor
Projektets löptid oktober 2017 - november 2020
Status Avslutat
Utlysning Eureka-kluster medfinansiering

Viktiga resultat som projektet gav

TESTOMAT Projektet har lyckats balansera snabba leveranser med hög kvalitet genom förbättra metoder för test automatisering. Genom att att kombinera avancerade test teknologier, har man både optimierat testning och ökat möjligheterna att testa, reducerat test sviter för snabbare leverans och för att spara energi och dessutom gjort säkerhetskritiska system ännu säkrare genom att utnyttja system simuleringar och så kallad mutationstesting. Projektet delar också sin kunskap genom att erbjuda självhjälp via förbättringsmodeller av test automatisering.

Långsiktiga effekter som förväntas

Testomat Projektets partners ökade effektiviteten i redan automatiserad test, genom förbättra metoder och verktyg. Därmed balanserades agila metoder med höga mål på kvalitet i systemen. En ökad möjlighet att prioritera, optimera och reducera test sviterna gav därmed upp till fyra gånger snabbare leverans. (Att gå från manuell testning kan ge upp till 80% förbättring i leveranshastiget). Vi hittade också mer fel generellt med nya automatiska metoder. Där kan vi se upp till 20% förbättring. Speciellt har vi hittat nya sätt att testa säkerhetskritiska system som gör dem ännu säkrare.

Upplägg och genomförande

Testomat Projektet drevs from Ericsson, och det svenska konsortiet har lett tre av de sex arbetspaketen - som har kännetecknats av ett starkt internationellt samarbete mellan 6 länder och 34 partners. Test automatisering handlar inte bara om att gå från manuell testing till automatisk, men också erbjuda möjlighet till att förstå och använda avancerade metoder. Genom självtest kan man får insikt i sin test automation mognad och få hjälp med stegvisa förbättringar. Med ett aktivt konsortium har projektet haft en påverkan i både forskning och industry globalt.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 31 augusti 2021

Diarienummer 2017-02269