Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Campus2030

Diarienummer
Koordinator Kungliga Tekniska Högskolan - Department of Civil and Architectural Engineering
Bidrag från Vinnova 3 828 800 kronor
Projektets löptid september 2020 - september 2023
Status Avslutat
Utlysning Strategiska innovationsprogrammet InfraSweden
Ansökningsomgång SIP InfraSweden2030 - hösten 2019 Uppkoppling, digitalisering, automation och AI i transportinfrastrukturen

Viktiga resultat som projektet gav

Campus2030 syftar till att bli en bördig miljö som fungerar som en viktig plantskola av idéer för studenter, forskare och industriintressenter för att testa nya smarta transportidéer. Campus2030-besökare är inbjudna att interagera med den digitala tvillingen via fokuserade transportfallstudier som aktiveras med skanning av Campus2030 "markörer" via smarta telefoner. Som sådan blir smart infrastruktur känd för en bredare publik som kan bli intresserad av att dela med sig av sin expertis på området, eller att inkludera fallstudier av smart infrastruktur i sina egna discipliner.

Långsiktiga effekter som förväntas

I hjärtat av KTH campus har Campus2030 etablerats för att möjliggöra innovativa partnerskap mot hållbara systemlösningar av smarta vägar. Under 2020-2023 har projektet lanserat en digital tvilling av KTH:s väginfrastruktur som inkluderar en augmented reality-upplevelse (AR) på campus för att stimulera interaktion med en öppen smart väg digital plattform som utvecklats i projektet. Idag är AR-upplevelsen integrerad i flera årliga evenemang, såsom den årliga studentmottagningen för nya KTH-studenter. Avsikten är att fortsätta utvecklingen av plattformen på campus.

Upplägg och genomförande

Tre huvudsakliga aktivitetspaket (AP) drev projektets utveckling, koordinerade av: KTHs Innovativa Center för Inbyggda Systems Center (AP1), KTHs iTRL Center (AP2) och 3D Interactive STHLM AB (AP3). Den övergripande förvaltningen gjordes via AP0, som leddes av KTHs Road2Science Competence Center med ett supportteam för intressenter. I den senare deltog representanter för infrastrukturägare och industri. Projektledning träffades ofta i ledarskapsmöten, intressentevenemang hölls årligen med en upptrappning kring lanseringen av nya användningsfall.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 2 oktober 2023

Diarienummer 2020-00356