Ärttempe - ett köttigt vegoprotein med unika hälsomervärden
Diarienummer | |
Koordinator | MÖGELMAT AKTIEBOLAG - Mögelmat AB |
Bidrag från Vinnova | 496 850 kronor |
Projektets löptid | maj 2016 - november 2016 |
Status | Avslutat |
Viktiga resultat som projektet gav
Projektet syftade till att utveckla en ny sorts tempe gjord på svenska, ekologiska gula ärter. Målet var att genom en ny produktionsmetod skapa en ännu mer attraktiv textur och smak än traditionell tempe.
Långsiktiga effekter som förväntas
Utvecklingen av produktionsmetoden gav de väntade resultaten: mer smak och förbättrad textur. Ett antal produkter med betydligt fler användningsområden än traditionell tempe togs fram som förväntas passa väl för en svensk och europeisk marknad.
Upplägg och genomförande
Projektet var uppdelat i tre delar. Del 1: näringsaspekter. Del 2: utveckling av smak och textur. Del 3: den visuella formen och recept.