Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Pressmeddelande

Vinnova etablerar kontor i Singapore

Publicerad: 23 september 2024

Vinnova etablerar närvaro i Singapore för att stärka banden mellan innovativa företag och forskningsmiljöer i Sverige och Singapore. Singapore är ett regionalt centrum och ett viktigt innovationsland inom flera strategiska och banbrytande tekniker.

Singapore är ett av världens mest innovativa länder med stark internationell närvaro av multinationella företag, startup-bolag, forskning och banker. Vinnova har därför identifierat Singapore som ett viktigt land för innovationssamarbeten, där närvaro även kan bana väg för utbyte med andra länder i regionen.  

-  Singapore är ett högteknologiskt land med stor efterfrågan på hållbara innovativa lösningar. Det är också ett regionalt centrum i Syd- och Sydostasien. Genom att vara på plats kan vi skapa möjligheter till samarbeten som stärker Sveriges innovationsförmåga och konkurrenskraft, säger Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova.  

Vinnova kommer att ha en person placerad på Sveriges ambassad. Uppdraget består bland annat av att hjälpa svenska aktörer att hitta relevanta kontakter i Singapore. Etableringen av Vinnovas närvaro i Singapore sker under slutet av september.   

Sverige har redan idag ett antal innovationssamarbeten med Singapore genom Vinnovas motsvarighet Enterprise Singapore, bland annat ett samarbete mellan Sverige och andra små, smarta länder som ska accelerera utveckling av teknologier som hjälper världen att nå sina klimatmål. Vinnova satsar också på nya samarbeten med Singapore inom framväxande tekniklösningar.  
 
Vinnova har sedan tidigare filialer i Bryssel, Silicon Valley och Tel Aviv för att främja innovation och internationella samarbeten.

Läs mer om Vinnovas närvaro i Singapore   

För mer information

Joanna Boquist, joanna.boquist@vinnova.se
+65 88 76 10 62

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Senast uppdaterad 24 september 2024