Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Kluster 1: Hälsa

Kluster ”Hälsa” arbetar för att bättre förstå och hantera hälsa och sjukdomar, inklusive gränsöverskridande hälsorisker och smittor, för att leverera en integrerad, personcentrerad och jämlik hälsa och vård i hela Europa.

Här eftersträvas en hållbar digital transformation av europeiska hälso- och sjukvårdssystem med gränsöverskridande, säker och etisk datahantering samt pålitliga försörjningskedjor. I klustrets målsättning ingår att upprätthålla en innovativ, hållbar och global konkurrenskraftig hälsoindustri.

Klustrets destinationer:

  1. Att hålla sig frisk i ett snabbt föränderligt samhälle
  2. Att bo och arbeta i en hälsofrämjande miljö
  3. Bekämpa sjukdomar och minska sjukdomsbördan
  4. Säkerställa tillgång till innovativ, hållbar och högkvalitativ hälsovård
  5. Nyttja den fulla potentialen av nya verktyg, teknologier och digitala lösningar för ett hälsosamt samhälle
  6. Upprätthålla en innovativ, hållbar och globalt konkurrenskraftig hälsorelaterad industri

Läs mer om kluster Hälsa på EU-kommissionens webbplats

Frågor?

Horisont Europa har nationella kontaktpersoner för varje område av programmet. Kontaktpersonerna kan hjälpa och guida dig som vill söka finansiering inom Horisont Europa. Varje område har även en eller flera biträdande kontaktpersoner som kan svara på frågor och en eller flera programkommittéexperter som hjälper till att utforma programmet.

Nadine Schweizer

Nationell kontaktperson på Vinnova

+46 8 473 30 99

Aiga Giangiacomo

Nationell kontaktperson på Forte

+46 8 562 051 80

Maria Starborg

Programkommittéexpert, Vetenskapsrådet

+46 8 546 442 37

Malin Eklund

Programkommittéexpert, Vinnova

+46 8 473 32 02

Staffan Arvidsson

Programkommittéexpert, Forte

+46 8 775 40 80

Nationell referensgrupp

Inom varje område av Horisont Europa finns en nationell referensgrupp. Referensgruppens uppgift är att bistå programkommittéexperterna genom att samla in behov och synpunkter från det svenska forskarsamhället, näringslivet, offentlig sektor och andra relevanta aktörer. Referensgruppens medlemmar är ofta representanter för en viss sektor, eller någon annan bredare gruppering.

Har du några frågor om referensgruppen eller dess arbete är du välkommen att kontakta den först listade programkommittéexperten (för kontaktuppgifter se ovan).

Senast uppdaterad 13 januari 2023

Statistik för sidan