Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdag den 23 januari kl 16.30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredag den 24 januari kl 8.00.

Gustaf Kylberg arbetar som handläggare med fokus på AI och data

"Redan första veckan möttes jag av en öppenhet och nyfikenhet inför kollegors olika perspektiv och erfarenheter,” säger Gustaf Kylberg, handläggare med fokus på AI och data. Hans dagar fylls med allt från att bedöma projektansökningar och stötta projektledare till att arbeta med intern dataanalys i myndighetens data-team.

Gustaf Kylberg, handläggare

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

–  En vanlig dag kan bland annat innehålla kontakter med projektledare – kanske har de budgetfrågor relaterat till sitt innovationsprojekt. Utöver det går ganska mycket tid åt till bedömningsprocesser när vi fått in projektansökningar. Då handlar det både om att samla externa bedömare och att själv läsa och bedöma ansökningar.

Andra roliga sysslor kan vara workshops för erfarenhetsutbyte mellan projekt eller diskussioner om hur vi tar steg framåt i myndighetens interna AI-strategi. Det kan också handla om mer praktiska arbetsuppgifter som att skapa och testa idéer med hjälp av programmeringsspråket Python.

Vinnova har en lärande kultur, hur skulle du säga att du märker det? 

–  Redan första veckan möttes jag av en öppenhet och nyfikenhet inför kollegors olika perspektiv och erfarenheter. Det har hållit i sig och det finns möjlighet att delta och bidra i olika sammanhang. Jag tycker att det är en bra grund för en lärande kultur.

Jag som har tidigare erfarenhet från företag i start-up och scale-up fas upplever också att myndigheten är relativt flexibel och kan anpassa arbetssätt och rutiner efter behov. 


På vilka sätt upplever du att Vinnova är en modern myndighet?

– Att vi arbetar enligt principen “digital first” känns modernt, inte minst för en myndighet. Det innebär bland annat att vi är vana vid hybridarbete och digitala möten. Vi hanterar inga handlingar i pappersform, jag har i alla fall inte sett några sen jag började på Vinnova.

 

Hur är du med och bidrar till nästa tekniksprång?

– Jag bidrar på många olika sätt och på flera olika nivåer. Det kan handla om att hjälpa aktörer att hitta lämpliga utlysningar och samarbetspartners. Men det kan också handla om att bidra till workshops och diskussioner kopplade till Vinnovas regeringsuppdrag.

Ett exempel är när jag tillsammans med några kollegor lyckades få mer medel till en utlysning som attraherade många kvalitativa projektansökningar. Dessa medel är inte alltid så stora i företagssammanhang men kan vara avgörande för att en innovation ska kunna ta det där viktiga steget framåt.

 

Senast uppdaterad 21 januari 2025