Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 19 september kl 16.30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 20 september kl 8.00.

Future of Healthcare Delegation till Singapore

Arrangör: Swecare, Business Sweden, Vinnova 1 Temasek Ave, Singapore 039192, Sveriges ambassad Singapore mån 18 nov kl. 08:00 - fre 22 nov kl. 17:00

I november arrangerar Swecare och Business Sweden med Vinnova som partner en delegationsresa till Singapore.

Singapore har ett av världens mest välutvecklade hälso- och sjukvårdssystem som ofta hyllas för sin effektivitet. Med en kombination av offentliga och privata vårdgivare som båda har stort fokus på tillgänglighet, kvalitet och prisvärdhet. Samtidigt står Singapore inför en tuff utmaning med en superåldrande befolkning där nästan en av fem Singaporeaner är 65 år eller äldre (likt Sverige).

Med en krympande och åldrande arbetskraft och ökande vårdkostnader finns det ett behov av att omforma hälso- och sjukvården genom att bland annat utnyttja teknik och data för att underlätta bättre beslutsfattande och främja hälsosammare beteenden.

För att upprätthålla sitt hälsovårdssystem har Singapore antagit strategier med fokus på prevention och hälsofrämjande insatser som riktar sig till att inkludera hela befolkningen att bli hälsosamma och ta sitt ansvar.

En delegationsresa till Singapore planeras till 18-22 november. I förberedande syfte har ett webinarium arrangerats. För att få tillgång till inspelningarna, kontakta Mikaela Annerling.

Det kommer att hållas ytterligare ett webinarium för att öka kunskapen om hälso- och sjukvårdssektorn i Singapore och hur innovationer implementeras för att stödja hälso- och sjukvårdssystemet i dess omformning.

För att initiera dialoger innan delegationen kommer digitala kunskapsdelningstillfällen att hållas om några utvalda ämnen. Har du förslag eller tankar på områden du är intresserad av? Vill du veta mer om delegationsresan? Tveka inte att höra av dig

Mer information och kontakt

Mikaela Annerling
mikaela.annerling@swecare.se

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Senast uppdaterad 4 september 2024