Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Boklansering- TRAMI Missions Playbook

Rue Belliard 40, 1040 Bruxelles, Belgium, NCBR Office, 5th floor, eller digitalt tis 25 jun 2024 kl. 13:00-16:30

Välkommen att delta i lanseringen av den nya boken TRAMI Missions playbook! Ett missions-orienterat arbetssätt för att rikta innovationssystemet mot att lösa komplexa samhällsutmaningar blir alltmer vanligt. Exempel på det är svenska satsningar som Impact Innovation och EU:s fem missions inom Horisont Europa. EU-projektet TRAMI (Transnational cooperation on the Missions approach) har haft som syfte att stärka kunskapen kring missions och hur de implementeras i praktiken runt om i Europa.

Nu släpps en bok med resultat från TRAMI. Vinnova har deltagit för Sveriges räkning och bland annat arbetat med att ta fram denna TRAMI Missions Playbook. Syftet med boken är att lyfta exempel på hur främst policyaktörer har arbetat med missions. De exempel som tas upp svarar på vanliga frågor om missions-arbete, som hur privat sektor kan bidra med sin kunskap och hur medborgare bäst engageras i innovationsaktiviteter. 

25 juni lanseras TRAMI Missions Playbook i Bryssel, men det går även att delta digitalt. Under lanseringen får du höra mer om skapandet av Missions Playbook och från de tjänstepersoner och utövare som intervjuas i boken. Det finns även chans att ställa frågor till de personer vars arbete har dokumenterats i boken. 

Ladda ner TRAMI Missions Playbook

Medverkande: 

Jonathan Nylander, författare, NCP för EU Missions, Vinnova
Christian Naczinsky, avdelningschef för EU och OECD forskningspolitik, Österrikes department för vetenskap, forskning och ekonomi
Erika Augustinsson, innovationsstrateg, Region Blekinge
Karen Verstraelen, projektkoordinator medborgarforskning för AI, Scivil
Kari Komulainen, senior rådgivare, Business Finland

Agenda

  • 14:00-14:10 Officiell lansering av TRAMI Missions Playbook
  • 14:10-14:25 Panel med Erika Augustinsson, Regional Blekinge och Kari Komulainen, Business Finland.
  • 14:25-14:40 Panel med Christian Naczinsky, Ministry of Education, Science and Research (Österrike) och Karen Verstraelen, Scivil (Belgien)
  • 14:40-15:00 Avslutande ord och frågesport.

Mötet hålls på engelska.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Jonathan Nylander

Nationell kontaktperson (NCP)

+46 8 473 30 24

Håll dig uppdaterad – nyhetsbrev om Horisont Europa

Vill du hålla koll på möjligheter till finansiering, nätverkande och kunskapsutbyte inom det europeiska programmet för forskning och innovation? Anmäl dig till Vinnovas månatliga nyhetsbrev om Horisont Europa. Genom att registrera dig godkänner du hur Vinnova hanterar dina personuppgifter.

Anmäl dig till nyhetsbrevet här

Senast uppdaterad 29 maj 2024