Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Forskning i interaktion för omställning till hållbara samhällen

Denna utlysning riktar sig till projekt som resulterar i normativa riktlinjer och kunskapsunderlag för utformning av transformativ innovationspolicy. Projekten ska utgå från teman som är relevanta för såväl meriterande forskning som för utmaningar gällande implementering av transformativ innovationspolicy. Projekten ska resultera i relevanta stöd för design, implementering, uppföljning och utvärdering av en sådan policy. Transformativ innovationspolicy adresserar samhällets stora utmaningar och omställningsbehov, genom att skapa incitament och förutsättningar för olika aktörer att gemensamt driva utveckling och förändring mot ambitiösa mål. För att stödja utvecklingen av denna policy krävs tvärdisciplinära team, användarcentrerade metoder och god förståelse för både teori och praktik kring samhällsomställning och innovationspolicy. Vinnova välkomnar därför projekt där forskare inom samhällsvetenskap, design, humaniora, ekonomi, teknik, innovation och entreprenörskap samverkar med praktiker inom policy, offentlig verksamhet, näringsliv och civilsamhälle.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Tvärdisciplinära forskningsprojekt som utförs i nära samverkan med personer som arbetar eller avser att arbeta med utformning, implementering, uppföljning och utvärdering av transformativ innovationspolicy

Vem kan söka?

Universitet och högskola, privata företag, offentliga organisationer och civilsamhällesorganisationer

Hur mycket kan ni söka?

Projektet kan söka mellan 500 000-2 000 000 kronor

Viktiga datum

I det här erbjudandet bedömer vi ansökningar vid flera tillfällen. Därför har vi delat in ansökningstiden i flera ansökningsperioder. Det innebär att om du skickar in din ansökan före den sista dagen i en ansökningsperiod får du den bedömd i anslutning till det datumet. Men du kan skicka in din ansökan när som helst före sista ansökningsdag. I tidslinjen visas de ansökningsperioder som ligger närmast i tid.

  • Utlysningstext för erbjudandet

    Tips: För att skapa en PDF med all information om erbjudandet klickar du Ctrl+P och väljer PDF för att spara innehållet.

    • En utlysning inom Vinnovas program för Systeminnovationsforskning 

      För att möta dagens komplexa samhällsutmaningar krävs nya sätt att förstå och driva samspelet mellan ekonomisk, social och miljömässig utveckling. Många av utmaningarna är så omfattande och akuta att det krävs genomgripande omställning av samhällsbärande system för att lösa dem. 
       
      Vinnovas program för Systeminnovationsforskning syftar till att utveckla kunskap om innovationspolicys roll i omställningen till hållbara samhällen. I den här utlysningen erbjuds finansiering av forskningsprojekt som resulterar i normativa riktlinjer och kunskapsunderlag för utformning av så kallad transformativ innovationspolicy.

      Transformativ innovationspolicy kan beskrivas som en ansats att främja innovation som bidrar till omställning till hållbara samhällen. Fokus ligger på innovation som driver systemomställning, i syfte att adressera komplexa utmaningar och målsättningar kopplade till hållbarhet. Utifrån detta synsätt behöver innovationsfrämjande insatser rikta sig mot såväl teknisk utveckling, som till förändringar av beteenden, organisering och lagstiftning. Denna typ av innovation förutsätter samarbeten bortom traditionella sektorer och branscher, och bred inkludering av olika grupper och perspektiv.
       
      Forskningsprojekten som finansieras genom denna utlysning ska bidra till relevanta stöd för design, implementering, uppföljning och utvärdering av transformativ innovationspolicy. För att lyckas med det tror Vinnova att det krävs tvärdisciplinära team, användarcentrerade metoder och god förståelse för både teori och praktik kring samhällsomställning och innovationspolicy. Vinnova välkomnar därför projekt där forskare inom samhällsvetenskap, design, humaniora, ekonomi, teknik, innovation och entreprenörskap samverkar med praktiker inom policy, offentlig verksamhet, näringsliv och civilsamhälle.
       
      Sökande aktörer kan komma från universitet och högskola, privata företag, offentliga organisationer och civilsamhällesorganisationer. 
       
      Projekt kan söka mellan 500 000 – 2 000 000 kronor. 

    • Vinnova har i uppdrag att främja hållbar tillväxt och samhällsutveckling.  Genom Agenda 2030 har världens länder enats om en global överenskommelse och förståelse för vad som kännetecknar hållbar utveckling. Genom våra insatser bidrar vi till det globala åtagandet att nå målen.
         
      Vinnovas program för Systeminnovationsforskning syftar till att utveckla kunskap om innovationspolicys roll i omställningen till hållbara samhällen. Fokus ligger på hur omställningsprocesser uppstår och utvecklas, och vilka typer av åtgärder som behövs för att driva på dem.  
       
      Mer specifikt syftar programmet till att synliggöra hur innovation kan användas för att transformera sättet vi utformar, utvecklar, producerar och konsumerar varor och tjänster. I detta ingår också utvecklingen av kunskap kring hur “skadliga” teknologier, produkter, praxis och policys kan fasas ut för att skapa utrymme för hållbara alternativ. Programmets övergripande målsättning är att resultaten av forskningen omsätts i praktiken och därigenom spelar en aktiv roll i omställningen till hållbara samhällen.  
       
      Utifrån insikter och erfarenheter från tidigare initiativ beslutade Vinnova under 2023 att finansiera en nationell interaktionsplattform inom kunskapsfältet kring omställning av system och samhällen. Plattformen är under uppbyggnad och koordineras av CIRCLE på Lunds universitet. Parallellt erbjuder Vinnova finansiering av forskningsprojekt med tvärdisciplinära team som genomför forskningen i nära samverkan med praktiker inom policy och samhällsutveckling. I den här utlysningen är det ansökningar till sådana projekt som efterfrågas. 
       
      Forskningsprojekten som finansieras genom denna utlysning ska resultera i normativa riktlinjer och kunskapsunderlag för utformning av transformativ innovationspolicy. Projekten ska utgå från teman som är relevanta för såväl meriterande forskning, som för utmaningar inom den praktiska implementeringen av transformativ innovationspolicy. Projekten ska resultera i relevanta stöd för design, implementering, uppföljning och utvärdering av sådan policy. För beskrivning av transformativ innovationspolicy, se föregående avsnitt.

      Vinnova tror att denna typ av forskning kräver tvärdisciplinära team, användarcentrerade metoder och god förståelse för både teori och praktik kring samhällsomställning och innovationspolicy. Vinnova välkomnar därför projekt där forskare inom samhällsvetenskap, design, humaniora, ekonomi, teknik, innovation och entreprenörskap samverkar med praktiker inom policy, offentlig verksamhet, näringsliv och civilsamhälle. 

      De forskningsprojekt som finansieras förväntas även bidra till, och använda sig av, den finansierade interaktionsplattformen för kommunikation och interaktion med andra forskare och relaterade projekt. Plattformen bör även användas för att sprida och nyttiggöra insikter och resultat. För att komma i kontakt med plattformen, kontakta ansvariga koordinatorer Magnus Nilsson och Mart Laatsit. Deras mailadresser är: magnus.nilsson@fek.lu.se och mart.laatsit@circle.lu.se  

      Resultat från forskning och innovation som görs fritt tillgängliga ökar möjligheten för fler att bidra till lösningar på samhällsutmaningar. Liksom i alla Vinnovas satsningar ska den här utlysningen bidra till att fler resultat görs fritt tillgängliga för alla. Därför ska all vetenskaplig publicering ske med öppen tillgång. 

      Agenda 2030 och jämställdhet 

      Inom Agenda 2030 har Vinnova särskilt pekat ut klimat och jämställdhet som två centrala hållbarhetsperspektiv som våra finansierade satsningar ska bidra positivt till. Projekt finansierade av Vinnova förväntas därmed ta särskild hänsyn till klimatet och jämställdhetsaspekter.  

      En aspekt som Vinnova följer upp och bedömer är om både kvinnor och män på ett jämställt sätt tar del av bidraget, deltar i och har inflytande över projektet  

      En annan aspekt handlar om att analysera och ta ställning till om det finns kön eller genusaspekter som är relevanta kopplat till projektets problemområde, lösningar och nyttiggörande. Denna fråga är obligatorisk att besvara för alla sökande och återfinns under rubriken ”Projektuppgifter”. I denna utlysning ligger frågan till grund för bedömning under potentialkriteriet. 

      Läs mer om vårt arbete för att bidra till målen i Agenda 2030

      Läs mer om vad vårt arbete för jämställd innovation innebär för dig som söker bidrag från oss

    • I den här utlysningen välkomnar Vinnova projekt med tvärdisciplinära team av forskare. Forskningsprojekten ska genomföras i nära samverkan med praktiker som arbetar med, eller avser arbeta med, design, implementering, uppföljning och utvärdering av transformativ innovationspolicy. Sökande kan komma från universitet och högskola, privata företag, offentliga organisationer och civilsamhällesorganisationer. 
       
      Sökande team ska representera relevanta forskningsdiscipliner för att adressera omställning till hållbara samhällen med hjälp av innovation. Forskare kan verka inom exempelvis samhällsvetenskap, design, humaniora, ekonomi, teknik, innovation och entreprenörskap.  
       
      Då Vinnova ser behov forskning som utgår från användarcentrerade metoder och bidrar till praktisk utformning av transformativ innovationspolicy, är det meriterande med projektteam som har kunskap om strategisk design och kommunikation. Beroende på fokusområde är det även meriterande med nya projektkonstellationer, bestående av organisationer eller fakulteteter som tidigare inte har samarbetat inom det aktuella fältet. Vinnova tror att det krävs en bredd av perspektiv på samhällsutmaningar och innovation för att utveckla relevant kunskap om innovationspolicys roll för omställning till hållbara samhällen.  
       
      Resultaten av forskningen ska leda till relevanta stöd för utformning, implementering, uppföljning och utvärdering av transformativ innovationspolicy. Interaktion och samverkan med mottagare av forskningsresultaten är därför av central betydelse för bedömningen av forskningsprojektens relevans och potential.  
       
      I utforskande projekt där ny kunskap, teori, modeller och processer för tranformativ innovationspolicy utvecklas ska sökanden tydligt ange hur och med vem validering och verifiering av problem, behov och forskningsresultat ska ske. 
       
      I forskningsprojekt där existerande forskningsresultat ska tillämpas ska relevanta praktiker inom policy eller samhällsutveckling ingå i projektet som aktiva deltagare. Med aktivt deltagande menas bidrag till projektet genom finansiering eller arbetstid. 

    • Aktiviteter det går att söka finansiering för

      Projekten kan vara olika långa och involvera olika typer av organisationer beroende på tematik och forskningsfråga. Projekten får genomföras under perioden juni 2024 till och med december 2025. 
       
      För att tydliggöra vilken typ av forskningsprojekt det kan röra sig om listas här några exempel: 

      • Studera lyckade eller misslyckade transformativa insatser för att dra lärdomar om hur utformning och implementering av framtida liknande insatser ska genomföras.
      • Löpande analys eller uppföljning av pågående insatser för att ge underlag till utveckling och förbättring av pågående och kommande insatser. 
      • Utveckling av nya innovativa modeller och metoder inom policyutveckling.
      • Tillämpning och uppföljning av nya innovativa modeller och metoder inom policyutveckling.
      • Framtida scenariostudier baserat på genomförda, planerade eller hypotetiska förändringar av institutionella förhållanden, till exempel regelverk eller lagstiftning. 

      Nedan listas även exempel på frågeställningar och tematiker, inom vilka Vinnova ser behov av kunskapsutveckling. Dessa bör ses som övergripande idéer och utgör inte någon kravlista eller heltäckande definition av lämpliga fokusområden inom den aktuella utlysningen. 

      • Förståelse kring medborgares icke-acceptans och acceptans för omställningsprocesser till hållbara samhällen.
      • Angreppssätt för hur skadliga teknologier, produkter, praxis, policys, maktförhållanden i samhället ska eller kan fasas ut.
      • Hur innovationspolicy kan nyttja efterfrågesidan för att driva samhällsutvecklingen och transformera marknader. Exempelvis genom innovationsupphandling, regleringar och skatter. 
      • Hur policyutveckling ska utformas och implementeras givet den osäkerhet som råder kring vilka lösningar som kommer att vara framgångsrika och skalbara.
      • Utveckling eller förändring av regelverk och andra institutionella förändringar som driver värdeerbjudanden och affärsmodeller att ta hänsyn till det "riktiga" priset på exploateringen av planetens resurser och tillgångar. Exempelvis genom att inkludera inverkan på CO2-utsläpp, biologisk mångfald, förbrukning av begränsade naturtillgångar och så vidare.
      • Hur innovationspolicy kan och bör samspela med andra typer av policyområden i omställningen till hållbara samhällen. 

      Tydliggörande av vad som inte finansieras genom detta erbjudande: 

      • Fullskaliga tjänster som doktorand eller postdoktor. 
      • Aktiviteter som helt överlappar med de aktiviteter som planeras av den finansierade interaktionsplattformen för forskning om systemomställning. 
    • Vår finansiering omfattas av regler om statligt stöd. Reglerna styr både vilka slags kostnader och hur stor andel av kostnaderna som vi kan finansiera. Detta bestäms för varje organisation individuellt. Vi skiljer därför på hur stort bidrag projektet kan få, och hur mycket varje deltagande projektpart kan få

      Hur stort bidrag kan projektet få?

      Projekt kan söka mellan 500 000 – 2 000 000 kronor i bidrag från Vinnova. Medel ska sökas för de aktiviteter som projektet avser utföra. Det innebär att projekten kommer skilja sig åt budgetmässigt. Det är möjligt att vara koordinator för flera projekt med olika syften, samt att delta som projektpart i flera projekt.   

      Hur stort bidrag kan en projektpart få?

      Hur stort bidrag varje deltagande projektpart kan få beror främst på: 

      • vilka aktiviteter som parten ska genomföra i projektet
      • partens storlek och verksamhet  

      I den här utlysningen ger vi stöd till industriell forskning och genomförbarhetsstudier. 
       
      Industriell forskning kan förenklat beskrivas som att söka ny kunskap genom planerad forskning eller kritisk analys för att utveckla eller markant förbättra produkter, processer eller tjänster.  
       
      Genomförbarhetsstudier kan förenklat beskrivas som en utvärdering och analys av:  

      • styrkor, svagheter, möjligheter och risker i ett kommande forsknings- och utvecklingsprojekt.  
      • vilka resurser som krävs för att genomföra projektet. 
      • hur troligt det är att projektet når framgång.  

      För fullständig definition, se Stödgrunder och stödnivåer för bidrag på denna sida

      Hur stor andel av kostnaderna vi kan finansiera – det vill säga den maximala stödnivån – beror på organisationens storlek och typ av aktivitet.  

      Maximal stödnivå per aktör och aktivitet

      Litet företag
      • Industriell forskning: Stödnivå 70 procent  
         
        Om projektet omfattar faktiskt samarbete eller spridning av resultat, eller uppfyller annan bonusgrund är stödnivån 80 procent.

        - Med faktiskt samarbete menas viss nivå av samarbete mellan små och större företag, mellan företag i två olika europeiska länder eller mellan forskningsorganisationer och företag.

        - Med spridning av resultat menas omfattande spridning genom exempelvis
        konferenser eller öppna databaser.  

        För fullständig information om dessa bonusgrunder, se Stödgrunder och stödnivåer för bidrag
      • Genomförbarhetsstudier: Stödnivå 70 procent

      Mellanstort företag
      • Industriell forskning: Stödnivå 60 procent. Om projektet omfattar någon av bonusgrunderna angivna ovan är stödnivån 75 procent.
      • Genomförbarhetsstudier: stödnivå 60 procent.  

      Stort företag
      • Industriell forskning: Stödnivå 50 procent. Om projektet omfattar någon av bonusgrunderna angivna ovan är stödnivån 65 procent. 
      • Genomförbarhetsstudier: stödnivå 50 procent.  

      Vi beviljar bidrag i enlighet med artikel 25 i EU-kommissionens förordning om allmänna gruppundantag (GBER). 
       
      I den här utlysningen kan vi också ge stöd av mindre betydelse, även kallat de minimis-stöd. Vi kan finansiera upp till 100 procent av en projektparts kostnader.  
       
      En organisation kan ta emot maximalt 300 000 euro över en treårsperiod i den här stödformen, oavsett finansiär och projekt. Det betyder att om samma organisation tagit emot stöd av mindre betydelse i andra projekt från andra finansiärer, påverkar det hur stort stödet kan bli i den här utlysningen.  
       
      För att beviljas detta stöd behöver ni lämna in ett intyg om de-minimistöd när ni skickar in ansökan. 

      Under rubriken Stöd av mindre betydelse hittar du länk till de minims-intyg
       
      Vi beviljar bidrag i enlighet med EU-kommissionens förordning (2023/2831) om stöd av mindre betydelse. 
       
      I den här utlysningen ger vi också stöd till organisationer som inte bedriver ekonomisk verksamhet. Hit räknas i regel universitet och högskolor, forskningsinstitut och andra organisationer som inte erbjuder en tjänst eller produkt på en marknad.  
       
      Vi kan finansiera upp till 100 procent av sådana organisationers kostnader. 

      Hur avgör ni om en organisation bedriver ekonomisk verksamhet? 

      En organisation som erbjuder någon form av tjänst eller produkt på en marknad anses bedriva ekonomisk verksamhet och kan inte beviljas den här formen av stöd. Det har ingen betydelse hur organisationen finansieras, om den är offentlig eller privat, eller om den har ett vinstsyfte. Det spelar heller ingen roll vilken rättslig form verksamheten har – det vill säga, om det är ett aktiebolag, ett handelsbolag, en ekonomisk förening, en ideell förening eller en stiftelse.  
       
      Är ni osäkra på om en organisation i ert projekt bedriver ekonomisk verksamhet, kontakta utlysningsansvarig. Organisationen ansvarar dock själv för att bedöma om den bedriver ekonomisk verksamhet. 

    • Förutsättningar för att vi ska bedöma ansökan 

      Vi kommer endast bedöma ansökningar som uppfyller följande formella krav: 

      • Projektparter och bidragsmottagare är juridiska personer. Enskild firma är inte juridisk person. 
      • Ansökan är skriven på svenska eller engelska.
      • Projektbeskrivningen ska vara skriven i den mall som finns att ladda ner på utlysningssidan.  

      Därutöver har Vinnova ytterligare två anvisningar. Dessa är endast rekommendationer och utgör inte formella krav:

      • Då bedömningsprocessen kommer att genomföras på engelska rekommenderar Vinnova att ansökan skrivs på engelska, i såväl Vinnovas e-tjänst som i de bilagor som ska bifogas till ansökan. Om ansökan skrivs på svenska kommer den att maskinöversättas till engelska för de internationella bedömarna.
      • Beskrivning av projektet i bilaga ”Projektbeskrivning” bör ej överstiga 10 sidor skriven text, 12 punkter. 

      Observera att listade formella krav och anvisningar kan komma att justeras och kompletteras under utlysningens gång, och därmed skilja sig åt mellan olika stängningstillfällen.

    • Vad bedömmer vi?

      Ansökningar som uppfyller de formella kraven bedöms med avseende på relevans, potential, genomförande och aktörer utifrån nedanstående kriterier. 

      Relevans 
      • Är temat eller problemet som projektet fokuserar på relevant för utformning, implementering, uppföljning och utvärdering av transformativ innovationspolicy?
      • Möter projektet kravet på tvärdisciplinär forskning kopplat till transformativ innovationspolicy?
      • Är projektet tillräckligt förankrat och uppkopplat mot de praktiker inom policy och samhällsutveckling som har behov av forskningsresultaten? 
      Potential
      • Projektets potential att generera kunskap som är efterfrågad och användbar för både forskning och praktik inom det aktuella området.
      • Projektets potential att utveckla och förnya forskningsområdet genom ny tvärdisciplinär forskning av betydelse för tranformativ innovationspolicy.
      • Projektets potential att generera forskningsresultat som kan omsättas i praktiken för att accelerera omställningen till hållbara samhällen.
      • Projektets potential att bidra positivt till ökad jämställdhet och processer för omställning till hållbara samhällen och därmed de globala målen i Agenda 2030.  
      Aktörer 
      • Projektteamets sammansättning avseende organisationer, forskningsdiscipliner och kunskapsområden av relevans för projektets fokusområde och syfte.
      • Projektteamets involvering av praktiker som arbetar med, eller avser arbeta med, utformning, implementering, uppföljning och utvärdering av transformativ innovationspolicy.
      • Projektteamets ambitioner och planer att omsätta forskningen i praktisk tillämpning.
      • Projektteamets sammansättning avseende könsfördelning och fördelning av makt och inflytande mellan kvinnor och män.  
      Genomförbarhet  
      • Att projektets genomförandeplan är trovärdig och realistisk givet begränsad tillgång till tid och budget.
      • Att det framgår tydligt av genomförandeplanen hur praktiker inom policy eller samhällsutveckling ska involveras i arbetet, samt hur projektet avser validera sina resultat mot policy eller samhälle.
      • Att projektet har ändamålsenliga metoder för att följa upp utpekade mål och planerade aktiviteter, samt för att justera genomförandet baserat på det lärande som uppstår.
      • Att projektet tydligt uppvisar ambition, engagemang och angreppssätt för att nyttiggöra resultaten i relevanta sammanhang och för relevanta målgrupper, inom både akademi och praktik. Nyttiggörande kan ske enskilt eller i samarbete med den finansierade interaktionsplattformen.
      • Hur väl jämställdhetsaspekter integrerats i genomförandet. 

      Hur bedömmer vi?

      Inkomna ansökningar som uppfyller de formella kraven bedöms i konkurrens av interna och externa bedömare. Ansökningarna bedöms enligt de bedömningskriterier som listas i avsnitt 7.  
       
      Utifrån resultatet av de individuellt utförda bedömningarna och bedömarnas rekommendationer, fattar Vinnova beslut om vilka projekt som ska finansieras. Vinnova förbehåller sig rätten att tillämpa ett portföljperspektiv vid urvalet av ansökningar som beviljas.  
       
      Beslutet kommuniceras till sökande cirka 5 veckor efter respektive stängningsdatum.  

    • Om våra beslut

      Hur mycket varje part i projektet beviljas i bidrag framgår av beslutet. Bidrag kommer beviljas med stöd av någon av de stödgrunder som beskrivs i avsnitt 4. Stödgrunden framgår av beslutet och styr även vilka kostnader som är stödberättigande. 
       
      Vårt beslut om att bevilja eller avslå en ansökan kan inte överklagas. 

      Villkor för beviljade bidrag

      För beviljade bidrag gäller våra allmänna villkor för bidrag. Villkoren innehåller bland annat regler om projektavtal, förutsättningar för utbetalning, uppföljning, rapportering och nyttiggörande av resultat. Vetenskaplig publicering ska ske med öppen tillgång i enlighet med Vinnovas anvisning. 
       
      Kompletterande särskilda villkor kan beslutas för enskilda projekt. 
       
      Om ni inte följer våra villkor kan ni bli återbetalningsskyldiga. Det gäller också om ni beviljats bidrag felaktigt eller med för högt belopp.  

    • För att söka bidrag fyller ni i ett webbaserat formulär i Vinnovas e-tjänst för ansökningar som ni hittar via knappen Ansök här. 
       
      Observera att bedömningsprocessen kommer att genomföras på engelska då några av bedömarna inte förstår svenska. De ansökningar som är skrivna på svenska, både i det webbaserade formuläret och i de efterfrågade bilagorna, kommer maskinöversättas till engelska.  
       
      I Vinnovas e-tjänst laddar ni upp följande bilagor: 

      • Projektbeskrivning 
      • CV 
      Att känna till när du söker

      Aktuella villkor för att söka bidrag hittar ni på vår webbplats, tillsammans med hjälp för att förstå och uppfylla villkoren
       
      Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle. När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helt låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag.  
       
      Klarmarkera ansökan i god tid innan utlysningen stänger.  
       
      När utlysningen stängt och ansökan registrerats hos Vinnova kommer en bekräftelse skickas ut per e-post till dig som står för användarkontot, projektledare och firmatecknare eller prefekt. Det kan ta några timmar innan du får e-posten. 
       
      Om du inte har fått en bekräftelse via e-post inom 24 timmar efter att utlysningen stängt ber vi dig höra av dig. 
       
      När ansökningstiden har gått ut kan komplettering av ansökan endast ske på begäran från Vinnova. 

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Mallar och bilagor för ansökan

    Här kan ni ladda ner mallar som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall. Här finns också eventuella bilagor med användbar information inför ansökan.

    Påbörja ansökan i god tid

    Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

    När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan klarmarkera den för att den ska registreras när utlysningen stänger. 

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av dig till oss.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Josefin Lundström

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 32 19

    Jenny Sjöblom

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 31 35

    Jenny Johansson

    Administrativa frågor

    +46 8 473 30 13

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    Finansierade projekt

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Diarienummer 2024-00846

    Statistik för sidan