Möt våra medarbetare

Johanna Ulfvarson
Johanna Ulfvarson Foto: Anette Andersson/Vinnova

Programledare Johanna Ulfvarson på avdelningen Hälsa

Johanna Ulfvarsons kompetens inom sjukvård och läkemedel odlades långt innan hon fick sin nuvarande tjänst. År 2011, när hon tog steget in på Vinnova, hade hon lång erfarenhet som kliniskt aktiv sjuksköterska. I ryggen hade hon även forskning inom omvårdnad och klinisk farmakologi. Hon var disputerad, klinisk lektor vid Karolinska Institutet och redo för en ny karriär.
– Jag ville göra något nytt och fick världens roligaste jobb, säger hon.

Hur ser dina arbetsdagar ut?
– Det mina dagar har gemensamt är att jag träffar intressanta människor. Att få göra det är en stor utmaning och ett privilegium. Just idag har jag besvarat frågor via e-mail och skrivit sammanfattningsrapporter till några av de projekt jag handlägger. Jag arbetar en hel del med äldrefrågor och vissa dagar har jag möten med samarbetsorganisationer såsom SKL och Tillväxtverket. Jag träffar forskare och företag som kommer hit för att presentera sina idéer – och ibland kan jag tipsa dem om likasinnade som skulle kunna göra dem ännu starkare. Vid senaste utlysningen läste jag 120 ansökningar och gav skriftlig feedback på 60 av dem. Vid sådana tillfällen brukar jag ta på mig mina hörlurar, sätta mig på ett fik på Kungsgatan och försjunka i mina papper. Efter samråd med min chef jobbar jag hemifrån ibland, men jag föredrar att vara på kontoret eftersom det är där jag har alla arbetskamrater.

– Jag är även aktiv i ett Europaprogram, Ambient Assisted Living, där 23 länder samarbetar kring utlysning och finansiering. Det innebär en del resor och är otroligt givande. Programmet kretsar kring tekniska lösningar som ska underlätta för äldre människor att bo kvar hemma.

Vad drivs du av i ditt arbete?
– Jag engageras av mina fantastiska kollegor och tycker om att jag aldrig kan förutse hur en dag kommer att se ut. Jag är intresserad av mitt arbetsområde och uppgifterna jag löser är berikande och energigivande. Dessutom tycker jag om att vägleda andra, vilket jag gör när jag ger råd eller sammanför aktörer med varandra. Jag är förtjust i uttrycket ”hjälp till självhjälp”.

Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut?
– På chefsnivå ser man till att medarbetarna får gå relevanta utbildningar. Själv har jag fått gå en kurs i ekonomi efter att jag bad om det – och jag vet att kollegor deltar i utbyten med både svenska och utländska organisationer. Aktiviteter som gör att du underhåller eller utvidgar ditt kontaktnät uppmuntras.

Vilka personliga egenskaper är viktigast för att lyckas i din position?
– Du behöver vara en gnetig, social och kreativ arbetsmyra som motiveras av att hjälpa andra och möta utmaningar. Du är pragmatisk och har förmågan att se vad som är tillräckligt bra. Att du är en generös person som gärna bollar idéer är en självklarhet.

Hur är stämningen och arbetsklimatet?
– Trevligt och öppet. Organisationen känns positiv och enkel med korta beslutsvägar och raka besked.

Hur samlar du nya krafter?
– Jag tränar flera gånger i veckan och umgås mycket med familjen. Vi går på museum och tar långa promenader.

Vad vill du säga till den person som funderar på att söka sig till Vinnova?
– Sök och se vad som händer! Du ångrar dig inte.

Var informationen på den här sidan relevant för dig?

Tack för att du hjälper oss genom din bedömning av sidans innehåll!
+ Varför frågar vi efter den här informationen?

Kontakt

 

Varför Vinnova?

 

På Vinnova får du växa i din roll. Det beror dels på att arbetsuppgifterna är lika stimulerande som omväxlande och dels på att vi kan erbjuda dig utbildning inom relevanta områden.

Sociala medier

 

Om oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss