Hur många svenskar skapar innovationer?

Lägg till i kalendern info

En utvecklingschef på Ford berättade att han tyckte att det mest innovativa inom fordonsutveckling skedde ute bland bilanvändarna. Därför satsade man på mer av öppna innovationsprocesser där bilanvändarna får tex tillgång till bildata för att enklare kunna skapa nya tjänster. Ett internationell forskarteam har börjat mäta hur många privatpersoner som skapar nya tjänster och produkter i olika sektorer av ekonomin.

Professor Lars Bengtsson, Lunds Tekniska Högskola, har som en del av detta internationella forskarnätverk studerat frekvensen av användarinnovation och dess betydelse för svensk ekonomi. Lars kommer att ge exempel på några av dessa innovationer och förklara utmaningarna för att samhället ska få ut maximalt av dessa innovationsaktiviteter.

Vinnova har bjudit in doktor Carl Wadell, Tillväxtanalys, författare av rapporten ”Sällsynta sjukdomar – en möjlighet för svensk life science”. I den nämns patienter för första gången som en del av innovationssystemet. Med Carls hjälp vill vi diskutera hur dessa användarinnovationer inom life science kan få en roll i innovationspolicy.

Seminariet äger rum den 10 mars 2017 kl. 13.00 - 14.30 på Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm.

Välkommen!

Detaljer

 
Datum:
10 mar 2017, 13:00-14:30
Arrangör:
Vinnova
Plats:
Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56
Ort:
Stockholm
Genomförd: 10 mars 2017

Kontakt

 

Anmälan

 

Om oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss