Från utmaning till innovation! Välkommen till Vinnovas innovationsdag 2017

Lägg till i kalendern info

Vinnovas innovationsdag blev en mötesplats för Innovationssverige. Tillsammans gjorde vi innovationsdagen till ett kunskaps- och nätverksforum för Sveriges främsta innovationsspecialister.

Under 2017 kraftsamlar vi genom strategiska samverkansprogram för att anta samhällsutmaningar inom life science, transporter, cirkulär ekonomi, smarta städer, uppkopplad industri och nya material.
Med innovationsdagen började årets gemensamma arbete. På plats kunde du bland andra möta statssekreterare Niklas Johansson, Vinnovas generaldirektör Charlotte Brogren och 2017 års spännande innovationstalanger.

Vi ville göra en engagerande och interaktiv dag, där du kunde uppdatera dig om regeringens strategiska samverkansprogram och innovationslandskapet, möta oväntade samarbetspartners, dela med dig och diskutera vad som är viktigast att göra nu. Tillsammans går vi från utmaning till innovation. Tack för att du deltog! 

Webbsändning

Delar av innovationsdagen webbsändes och kan ses här:

Använd gärna våra hashtags #innovationsdag, #samprog och #innovationstalangerna i sociala medier!

Dagens program:

Läs detaljerat programpdf     (pdf)

09.00 Registrering och frukostfika
10.00 Moderator Bella Goldman hälsar välkommen.
Vinnovas generaldirektör Charlotte Brogren om innovationsledning, samverkan, prioriteringar och arbetssätt för 2017.
Statssekreterare Niklas Johansson om regeringens samverkansprogram och innovation på den politiska agendan.
Nytt & Nyttigt – prisutdelning för uppsatstävlingen om innovation, kommersialisering och nyttiggörande.

Regeringens strategiska samverkansprogram – vad innebär de i praktiken? Representanter från de strategiska samverkansgrupperna ger sin syn på nuläget och utvecklingen inom områdena:

11.45 Utmärkelsen Innovationstalangerna 2017 – 153 nominerade gör upp inom kategorierna Årets Innovationstalang, Årets Utmanare och Årets Möjliggörare. Från juryn medverkar Anna Wikland, Sverigechef Google, Sven Hagströmer, entreprenör och styrelseproffs och Seher Yilmaz, ordförande Rättviseförmedlingen.
12.15 Lunch
13.15 till 15.45 Besök det myllrande Samverkanstorget, ägna en stund åt att fördjupa dig i Vinnovas metoder och verktyg eller välj att inspireras till digital säkerhet och innovativt ledarskap. Antalet platser på varje session är begränsat så kom i tid. Se programpdf     
13.15

Parallella sessioner

14.10

Parallella sessioner

15.05

Parallella sessioner

15.55 Återsamling. Speed meeting. Vinnovas styrelseordförande Anna Nilsson-Ehle, Janne Hellåker, Drive Sweden och Therese Sjöberg, Karolinska Universitetssjukhuset ger sina spaningar från dagen.
16.30 Slut

Detaljer

 
Datum:
26 jan 2017, 10:00-16:30
Arrangör:
Vinnova
Plats:
Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98
Ort:
Stockholm
Genomförd: 26 januari 2017

Anmälan

 

Kontakt

 

Om oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss