Årsredovisning 2013

Nu kan du läsa VINNOVAs årsredovisning. Under 2013 hanterade VINNOVA 84 program. Inom dessa genomfördes 134 utlysningar.

VINNOVAs årsredovisning

Planerade större utlysningar 2014

Här hittar du information om VINNOVAs planerade större utlysningar för 2014 och när dessa är öppna för ansökningar.

Planerade större utlysningar 2014

Finansiering för små och medelstora företag

Den 1 januari öppnade Forska&Väx som riktar sig till dig som företagare. Här kan du läsa mer om vår finansiering av små och medelstora företag.

För små och medelstora företag

Arbetet med strategiska innovationsområden

Fem program inom strategiska innovationsområden startar nu sin verksamhet, 62 innovationsagendor finns framtagna och 31 projekt ska ta fram nya agendor.

Om arbetet med strategiska innovationsområden

Nyheter

 • VINNOVA övertar ansvaret för inkubatorstödet

  16 april 2014

  Från och med den 1 januari 2015 övertar VINNOVA ansvaret för att ge stöd till företagsinkubation. Det beslutade regeringen i dag. - Jag välkomnar beslutet. Inkubatorprogrammet passar väl in i våra övriga satsningar på innovationskraft och tillväxt i små och medelstora företag, säger Charlotte Brogren, generaldirektör för VINNOVA.

  Om inkubatorstödet
 • 35 miljoner till innovativ organisering

  14 april 2014

  Framtidens kontor, förnyelse av mediebolag och innovativ tillväxt i små företag. Det är exempel på frågor som tas upp i projekt som finansieras inom VINNOVAs utlysning Innovativ organisering. Med satsningen vill VINNOVA bidra till ökad förnyelseförmåga och utveckling nya organisationsformer inom privat och offentlig sektor.

  Om projekten
 • Sverige framgångsrikt i EU:s forsknings- och innovationsprogram

  3 april 2014

  Svenska aktörer har beviljats 1 466 miljoner euro från sjunde ramprogrammet FP7, vilket motsvarar 3,8 procent av den totala beviljade budgeten. Det placerar Sverige på en framgångsrik nionde plats i jämförelse med övriga länder.

  Om programmet
 • Två tredjedelar av bolagen på 33-listan får stöd av VINNOVA

  2 april 2014

  I går presenterade Ny Teknik och Affärsvärlden den årliga listan med Sveriges 33 hetaste unga innovationsbolag. VINNOVA har gett finansiering till två tredjedelar av bolagen.

  Om företagen
 • Uppföljning visar: strategiska forskningsmiljöer bedriver omfattande forskning med goda resultat

  2 april 2014

  Uppföljningen av det fjärde verksamhetsåret 2013 visar liksom tidigare på genomgående hög ambition och målmedvetenhet i de strategiska forskningsmiljöer som får ett riktat ekonomiskt stöd under perioden 2010-2014. En fördubblad omsättning har t.ex. åtföljts av en tredubbling av antalet akademiska publiceringar.

  Om uppföljningen
 • Nya ersättningssystem ska främja innovation inom vård och omsorg

  2 april 2014

  Värdebaserad ersättning som premierar nya arbetssätt inom hemtjänst, hemsjukvård och på äldreboenden, innovationsdrivande ersättningssystem för patienter med kronisk sjukdom och nyskapande former för riskdelning i vården för barn med diabetes. Det är exempel på projekt som får finansiering av VINNOVA inom utlysningen ”Ersättningssystem som främjar innovation”.

  Om projekten
Fler nyheter

Kalendarium

Fler kalendariehändelser

Öppna utlysningar

Test

Här kan du söka efter samtliga projekt som fått finansiering från VINNOVA

VINNOVAs bloggportal där våra medarbetare skriver om aktuella ämnen inom innovation


Arbeta på VINNOVA

FFI - Fordonsstrategisk Forskning och Innovation